Hazır kasa mı aldınız ? Oyunları kare karemi oynuyorsunuz ? Çözüm içeride !

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar, :)

Bildiğiniz üzere Türkiye'deki hazır kasa merakı hala çok yüksek.
İnsanlar notebook alırken GPU'suna çalışma hızına belleklerine bakarak değil.

Kaç GB olduğuna ram'inin ne kadar olduğuna bakmakta.

Fakat işin garip yönü herkes aldığı karttan memnun olmamasına rağmen bir şeyler bulmakta.
Örneğin ;
Casper'ın hazır kasalarında GT 630 kullanılırken pahalı modellerinde GTX 560ti modeli kullanılır.
GT 630'un bant genişliği 128 bit iken 560ti modelininki 256bit'dir bu da insanları önemli olan bit aslında yoluna sürükler.

Bende bu konu için biraz deneyimi olan arkadaşlara tavsiyelerimi sunacağım.

Nedir bu bit ?

Bit dediğimiz şet bant genişliğidir.

Şu şekilde örnekleyelim ;
Bir yerde AMD Radeon HD 7750 1 GB GDDR5 128 Bit olsun
Diğer yerde ise Nvidia'dan GT 630 4GB GDDR3 128 Bit

Mantık olarak Nvidia'nın PhysX özelliği gibi birçok özelliği var kart daha dolu görünüyor belleği daha iyi...
Fakat işin aslı öyle değil.
Bellek iyi olabilir fakat ;

GT 630 - HD 7750

Bellek Hızları ; 1.8 Gbps - 4.8 Gbps - Kazanan 7750
Pipeline ; 96 - 512 - Kazanan 7750
Bellek Türü ; DDR3 - DDR5 - Kazanan 7750

Kısacası OEM üreticilerin kullanmadığı o 7750 çoğu kartı geçiyor... :)
Peki bu hazır kasa alıp kafasını duvara vuran elimde 200-350 lira para var abi diyenler ?

Onlara da tabii ki çare var.
Pişman olmuş olabilirler fakat kullandıkları anakart PCI desteklediği için PSU'larının yettiği CPU'larının darboğaz yapmadığı tüm kartları kullanabilirler :)

Peki nedir bu kartlar ?

Hepsi takılabilirmi ?

Mantıksal olarak evet hepsi takılabilir.

Örneğin G3220'li 4GB Ram'li bir hazır kasaya GTX 780 takabilirsiniz.
Hatta psikopatlık yapıp CPU'yu satar 3258 alır ve CPU'yu soğutma ile 4.2 Ghz'de kullanırsınız... :D
Fakat gerek varmı yok.
Çünkü hazır kasacılar mükemmel olarak PSU seçer. :D
Ucu ucuna yeten PSU'nuz ile size uzun ömürler diler. :D

Bunun için az güç tüketen kartlar seçmeliyiz.
Bu AMD tarafında pek olmasada.
(7750 Kullanabilirsiniz zira 7750 gücünü PCI'dan çeker.)

Ben yinede her bütçeye bir şeyler çizeyim biçeyim. :)

200 Lira civarına ;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

300 Lira civarına ;

Dipnot R7 260X için kaliteli bir 400W PSU şarttır !

400 Lira civarı ;

Alırken danışmanızı kesinlikle öneririm her hangi bir sorununuz olursa bana PM ile ulaşabilirsiniz.

Umarım yararlı bir konu olur.
Alp.

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Sistem toplarken hele ekran kartında kararsız kalan arkadaşlara büyük faydası dokunacaktır. ^^

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Çok yararlı bir konu hazır bilgisayar alanlar çok dikkat etmeli böle konulara bilgisayarcı denen şahıslar az mı geçiniyor pc bilgisi olmayanlardan :(

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ben de yeni kurduğum sisteme Asus R9 270 aldım. Bit'ine, hızına filan dikkat etmem gerektiğini bildiğimden, zaten doğru parçaları seçtim.
Sonuç? Elder Scrolls V: Skyrim'in launcher'ı ayarları otomatik olarak Ultra High ayarına atıyor. B)
Anlayacağınız toplama bilgisayar candır. Hazır bilgisayarların çalışma mantığı ise: "Açılsın yeter"dir.

Dipnot: Yeterli bir ekran kartına para ayıracak durumu olmayan arkadaşlar AMD'nin APU'larına yönelebilirler.
O işlemcilerde CPU (merkezi işlemci birimi) ve GPU (grafik işlemci birimi, bir diğer deyişle ekran kartı) bir bütündür ve daha uygun fiyatlara satılır. :sgül:

Son düzenleme:

Mert_Kurt

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kardesim sunucu makinelerinde islemci ve ramden baska neye dikkat edilmeli bi makine almayi planliyorum evde 50mgps net var 16gb ramli neux 3.90 ghz hiz islemcili filan bi makina kaça patlar sogutma sistemi ise dahil degil.

SectionFire

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Kardesim sunucu makinelerinde islemci ve ramden baska neye dikkat edilmeli bi makine almayi planliyorum evde 50mgps net var 16gb ramli neux 3.90 ghz hiz islemcili filan bi makina kaça patlar sogutma sistemi ise dahil degil.

Dostum istersen net hızım 1mbit olsun önemli olan bu değil önemli olan upload hızın. Upload hızında maximum 2mbittir. genelde ttnet 1mbit der 0.70KB görürsün.
Sen server açtığında insanlar senin internetinden veri çekiyorlar. buda senin uploadınla alakalı bir durum.
Download istersen 1gbit olsun upload 1mbit olduğu sürece anca 15 kişiyle oynunu oynarsın dahada fazlasında lag olur

Mert_Kurt

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dostum istersen net hızım 1mbit olsun önemli olan bu değil önemli olan upload hızın. Upload hızında maximum 2mbittir. genelde ttnet 1mbit der 0.70KB görürsün.
Sen server açtığında insanlar senin internetinden veri çekiyorlar. buda senin uploadınla alakalı bir durum.
Download istersen 1gbit olsun upload 1mbit olduğu sürece anca 15 kişiyle oynunu oynarsın dahada fazlasında lag olur
Anladim yani en kârlı yol kiralamak diyorsun.Upload hizim 3mbit bu arada.

SectionFire

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Anladim yani en kârlı yol kiralamak diyorsun.Upload hizim 3mbit bu arada.
ayda 75tl gibi çok ucuz fiyatlara barındırırız diyenler bile var Ama normal barındırmalar 300tl açıkçası dostum 300tlye sunucunu barındıracağına
git 300tlye 12 çekirdek 64gb ram almanya lokasyon dedicated al. upload/download 1gbit fix.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ben de yeni kurduğum sisteme Asus R9 270 aldım. Bit'ine, hızına filan dikkat etmem gerektiğini bildiğimden, zaten doğru parçaları seçtim.
Sonuç? Elder Scrolls V: Skyrim'in launcher'ı ayarları otomatik olarak Ultra High ayarına atıyor. B)
Anlayacağınız toplama bilgisayar candır. Hazır bilgisayarların çalışma mantığı ise: "Açılsın yeter"dir.

Dipnot: Yeterli bir ekran kartına para ayıracak durumu olmayan arkadaşlar AMD'nin APU'larına yönelebilirler.
O işlemcilerde CPU (merkezi işlemci birimi) ve GPU (grafik işlemci birimi, bir diğer deyişle ekran kartı) bir bütündür ve daha uygun fiyatlara satılır. :sgül:
Merhaba,

APU'lar bir ob GPU'ya göre ciddi anlamda aşırı performanslı.
Mesela Xbox One'da ve PS4'de APU'lar kullanılıyor.
Fakat sıfırdan bilgisayar toplayacak bütçesi az olan arkadaşlarımız kesinlikle APU yerine ;
R7 265 - R9 270 gibi kartlar alabilir yanına da CPU olarak FX Serisi bir işlemci alabilir.
Bütçesini aşıyorsa bakmayın Pentium olduğuna G3258 çok performanslı dır. :)

Benim önerim TV yanına medya amaçlı toplanan MITX kasalara APU takılmalı bir süre sonra CrossFire yapılabilir.
Fakat ilk kasasını alan arkadaşlara kesinlikle APU önermiyorum zira ;

FX-6300 + Radeon HD 7770
G3258 + Radeon HD 7850 1 GB

Gibi kombinasyonlara sahip olabilir çok daha fazla performans alabilirsiniz. :)

İyi forumlar,
Alp.

@SectionFire
:D 75 liraya 1 Mbps internet :S

SectionFire

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bilgisi yar dan apiiiiii , Benim leptapım ısınmadan keyfi mavi ekran veriyo genellikle dizlerimde 70 derecelik açıyken öyle oluo 0 derecede masaüstündeyken hiç olmuo apiiii . Yerçekimine yenik düştü çipsetim apii nabayım tüm parcaları sök çıkarmı yapayım abii nolur yardım et abiiiii
bu arada monster laptopların arka kapagı söküldüğünde işlemci ram ekran kartı hepsi bir arada öyle diğer laptoplar gibi klavye sök ekranı sök sürüyle şeyler sök yok direk arka kapağı çıkar her şey kabak gibi ortada.
Abi pokunu yiyim yardım et.
500 DK bitti saten :S aramıyom bilem :S ( papamın 500 dakasınıda yidim ev yine şenlik )