Her Düzey İçin Piyano Parçası Önerileri

BurakDaVayne

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi diyecekler olabilir işte "yav ayışığı sonatı ileri düzey mi orta düzey olacak saçmalama" gibi,şimdiden belirteyim bunlar kendi düşüncelerime göre yaptığım sınıflandırmalar,kendim çalarken ne kadar zorlanıyorsam ona göre bir derece belirledim,sen mesela 2 yıl boyunca Patetik'i çalıyorsundur sana bir zahmet kolay gelsin zaten,her neyse iyi okumalar !

Yeni Başlamış
Twinkle Twinkle Little Star - W.A Mozart
Old MacDonald - Halk müziği
Kuş Uçar - Alman halk müziği

Başlangıç
Neşeye Şarkı/Ode to Joy - L.von Beethoven
Jingle Bells (çift el) - Halk müziği

Orta Düzey
Alla Turca/Türk Marşı - W.A Mozart (Bazı orta düzeylerin yeni yeni öğreneceği zor terimler içeriyor,özellikle kodası çok zor)
Macar Dansı no.5 B# minör içi - Johannes Brahms (Ani hızlanmalar ve yavaşlamalar var,sol eli biraz zor)
Menüet G minör içi - J.S Bach (Bağlı staccatoları var,staccatonun tek tük çalma olduğunu düşünürsek bağlı olarak çalmak biraz zor)
Ecossaise G majör içi - L.von Beethoven (Çok fazla staccato içeriyor ve acayip hızlı,sol elinin ikinci kısmı oktav içeriyor ve hızlı çalıyorsun,acayip zor bir sol eli var)

İleri Düzey
Ayışığı Sonatı C# minör içi 1.parça (Çok yavaş fakat ani pedal basman gerekiyor,çok uzun olduğu için hatırlamak zor olabilir)
La Campanella - Franz Liszt (Şarkıyı henüz kendim çalmadım fakat notalarını biliyorum,biraz zorlayıcı gözüküyor)
Fantasie Impromptu - Frederick Chopin (Çok hızlı,hem sol eli hem sağ eli çok zor)

Profesyonel
Patetik no.1,2 ve 3 - L.von Beethoven (Trillleri adamı geriyor,çok zorlanıyorum ben trillerini çalarken)
Ayışığı Sonatı C# minör içi 3.parça - L.von Beethoven (Acayip hızlı,ve bunun bir de ortalarında oktav çalıyorsun hepsini,kırık akorları falan acayip zorlayıcı 2.sayfaya geçene kadar parmağın ölüyor)
İşte bunun hızı da burada.