Her şeyi bilseydiniz ?

Ya siz ne derdiniz ?

• Bu süper bir şey..Her şeyi biliyorum dünyaları fethederim

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bilmiyorum. Onun gibi değilim. Kararsızım

Kullanılan: 2 33.3%
  • Kadından farklı cevabım olmazdı.

Kullanılan: 4 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    6

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dediğim gibi arkadaşlar her şeyi bilseydiniz ?
Bu soruyu sormamın sebebi aslında birisi. Dünya'da 160-161 IQ seviyesine sahip bir kadın varmış ve kadının anlattığına göre bu hiç iyi bir şey değil. Buyurun bu olayı onun anlatışıyla aklımda kaldığı kadarını anlatayım size:
- Dünyanın en zeki insanı olmam belki benim için bir mükafat olabilir ama bu çok kötü. Yaşadığım, okuduğum, gördüğüm hiçbir şeyi unutamıyorum. Öyleki 10 yıl önce okumuş olduğum bir gazetede bulunan haberi size sayfa, sıra ve ne olduğunu tamamen söyleyebilirim. Elime aldığım bir kitabı sadece sayfalarına göz gezdirerek kısa sürede okuyup size baştan sona anlatabilirim. Araba sürerken yolda giderken etrafımdaki hiçbir yazıyı görmemek için gözlerimi kapatmakta yada başımı çevirmemekt
eyim. Bu kadar çok bilgiyi bilmek ve unutamamak en kötü şey olsa gerek. Sırf bilgi yoğunluğu yüzünden 2 kere beyin kanaması geçirdim. Normal insanlar kötü bir olayı yada istemedikleri şeyleri unutabilir iken ben onu yapamıyorum. Keşke normal bir insan olabilsem. ( metni dinlemiştim aklımda kalanı aktarabildim ).
Arkadaşlar soruyu değiştirip şöyle sorayım o zaman. O kadın gibi tonlarca bilgi bilseydiniz mutlu olur muydunuz ? Her istediğinizi yapabilir miydiniz ? Daha doğrusu yaşamdan zevk alır mıydınız ?
Benim kendi adıma vereceğim tek bir cevap var o da şu:
Unutamadıktan sonra öğrenmenin ne faydası var.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gerçekse fazla yalandan çarpılacak. Kadının Ayqusu yüksek çıkınca hava yapmış.

*Ölümlülerden Pascia en çok şeyi Bilir.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben bu olayı kulaktan duyma ile yazdım benim asıl dediğim olay kadın la alakalı değil o sebeb göstermek içindi :D. Bence gerçek bir olay dünyanın binbir türlü hali var ne olur ne olmaz. O zaman soruyu tekrar soruyom ama bu sefer sana. Ya sen olsan ne derdin ?

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
"Bazı şeyleri" unutamadıktan sonra okadarda ileri zekalı olmak istemezdim, değilimde iykide olmamısım diyorum.
Yinede bir Pascia değil.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Eğer öyle bir şeyi yaşasaydım insanlara çok yardımım dokunurdu.
Nasıl mı?
Çok güzel yol tarifi veririm.
Bir kitabı özet ve anlaşılır ve kafa karıştırmayacak şekilde anlatırdım.
Vb birçok konuda insanlık adına bir şey yapardım.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer öyle bir şeyi yaşasaydım insanlara çok yardımım dokunurdu.
Nasıl mı?
Çok güzel yol tarifi veririm.
Bir kitabı özet ve anlaşılır ve kafa karıştırmayacak şekilde anlatırdım.
Vb birçok konuda insanlık adına bir şey yapardım.
bu da bakış açısı :Diyi şeyler yapardın yani

Cengizhand

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Şahsen ben öyle olsan ******* ederdim. (iyi ki değilim yaşamayı seviyorum)

Rosenrot

LAGOMORPHA
En iyi cevaplar
0
oha ben öyle olsam :D sağ el seansı için hafızamda gördügüm bütün booty, bustyleri hafızama kaydederdim. for future use :D

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zeka denilen şey de dallara ayrılır aslında. Misal: Bilgi ile mantık aynı şeyler değillerdir. Bazı dallar sadece bilgiye dayanırken, bazıları mantık kurup problem çözmeye dayanır. Dahi denilen kişiler bilgileri akılda tutmaktan ziyade mantık kurmada iyidirler. Çünkü o kişilerin odaklanma yetenekleri normal insanlara göre kat kat daha gelişmiştir. Bir soruna çok iyi odaklanabildiklerin den dolayı, soruna her türlü bakış açısından bakıp harika çözümler üretebilirler. Yani mantık kurma denilen şey odaklanma ya bağlı. Bilgi ile mantık konusuna gelirsek, beyninizi çok fazla bilgi ile doldurmak yerine mantık kurma yeteneğinizi geliştirmenizi öneririm. Çünkü mantık kurabilmek en önemli şeydir. Her şey mantığa dayanır.

Edit: "Matematik mantığın uygulama alanıdır" -Gottlob Frege

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bilgi yoğunluğu beyin kanaması yapmaz, somut bir şey değildir. Nöronlar arası bilgi aktarımı sayesinde bilgileri kavrarız. Önceden başına gelip daha sonra gözden kaybolan pasif bir travma etkisinden olmuş olabilir. (Veya belki de hormonal düzensizliğin tetiklediği bir dahili sorundur.)

Zeki olmak (Ya da bazılarımızın yapabildiği kadarıyla sadece zeki görünmek, ki bu da bir şeydir değil mi?) çok da mutluluk getiren bir şey değil. İnsan aptallaştıkça olan bitenden kopuyor ve daha mutlu hale geliyor. Eğer gözlemlediyseniz fazlaca düşünen zeki insanların duyguları genellikle aynı oranda körelmiştir. Aptal olmanın çevrenizdekilere aptal olduğunuzu hissettirmediğiniz sürece bir zararı yok.

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok fazla bilgiye sahip olmak bence kötü bir şeydir. Beynini olur olmadık her şeye yorarsın. Ve seni rahatsız edicek şeyler bile aklından gidemez. Çok fazla bilgi, seni bir şeyi her taraflı görmeni sağlar. Bu iyi bir şey mi? Maalesef o şeyin kötü yanlarını da görebilirsin. Bu içini acıtır. Bilgi bir malzemedir. Gereklidir. Onu edinmek mutlaka lazımdır. Ama çok fazla bilgi bir yerden sonra rahatsız etmeye başlar. Her şeyi oluruna bırakmak gerek bazen aslında.

DocKarahan

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Birine zeki diyebilmek için uzaktan salak gibi gözükmesi gerekir zira o kişi ne kadar zeki gözükür ise başkalarının kendinin zeki olduğunu anlayınca işlerin yolunda gitmeyeceğini bilecek kadar zekidir. Her şeyi gerçekten birisi bilseydi hayatından gayet memnun biri olurdu ki ne biyolojik olarak ne de psikolojik olarak bir sorun yaşamazdı zira her şeyi bilen birisi insan psikolojisini de gayet iyi bileceğinden ötürü bu şeyin hayatını minimum şekilde etkilemesinin yollarını da bilecekti. Biyolojik olarak da yok beyin kanaması imiş falan hikaye, zaten her şeyi bilebilmek için üstün bir biyolojik yapınız olmalı ki bu olduktan sonra onla ilgili de sıkıntı çekmezsiniz. Bilmek gerekir ki her şeyi bilen biri aslında sıradan biri gibi yaşamayı da bilen birisidir.

DeathLight

You tell me life isn't that hard.
En iyi cevaplar
0
Herşeyi bilseydim bilmediğim şeyleri düşünürdüm eğer bulursam herşeyi bilmiyor olurdum. Eğer bulamazsam ne bilmediğimi bilmiyor olurdum.

oly be bug buldum be :c

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Birine zeki diyebilmek için uzaktan salak gibi gözükmesi gerekir zira o kişi ne kadar zeki gözükür ise başkalarının kendinin zeki olduğunu anlayınca işlerin yolunda gitmeyeceğini bilecek kadar zekidir. Her şeyi gerçekten birisi bilseydi hayatından gayet memnun biri olurdu ki ne biyolojik olarak ne de psikolojik olarak bir sorun yaşamazdı zira her şeyi bilen birisi insan psikolojisini de gayet iyi bileceğinden ötürü bu şeyin hayatını minimum şekilde etkilemesinin yollarını da bilecekti. Biyolojik olarak da yok beyin kanaması imiş falan hikaye, zaten her şeyi bilebilmek için üstün bir biyolojik yapınız olmalı ki bu olduktan sonra onla ilgili de sıkıntı çekmezsiniz. Bilmek gerekir ki her şeyi bilen biri aslında sıradan biri gibi yaşamayı da bilen birisidir.
olm boşuna demiom Allah bilir diye