Ben de tanıştığıma memnun oldum.
Ayrıca bu saçma sapan "din" muhabbetini kapayalım.Uzayın kendi kendine var olması teorisini kanıtlayabilecek sadece bir kaç bulgu bulunmuş ki bunlar da yetersizlikten başka bir şey değil.Mutlak bir Allah(Tanrı) var.Teknik olarak insanın öldükten sonrada bilincinin aktif olarak devam etmeyi sürdürdüğü kanıtlandı.Yani tam bir bulgu olmasa da "ölümden sonraki hayat" diye bir şey var.Bunu yapabilecek bir "Tanrı" evrenin kendi kendine oluşmasını mı bekleyecek ?
Ya da biraz ters köşe yapalım ve Tanrı diye bir kavramın olmadığını varsayalım.Her şey temizinden rastgele bir şekilde oluşmuş diyelim.Bu sefer insanlar rastgeleliği değil,mutlak bir canlının var oluşunu kanıtlamaya çalışacak.Bir Tanrının eksikliği rahatlıkla toplumsal açıdan fark edilebilir derecede.Yani insanların durmadan ağzında geabiiği medeniyet,bilim ve diğer saçma unsurlar pek de oluşamayacaktı.Bugün ateizm denilen kavramın oluşmasının sebebi kabullenilemezlik.İnsanlar ayrımcıdır ve sürekli de öyle olacaktır.Bu ateistleri haklı kılmaz ama haksız da yapmaz.(ayrımcılık konusunda.)
Dediğim gibi ateizmin kavramının oluşma sebebi de kabullenilemezlik.Olan bir şeyi reddetme durumu söz konusu.şu an ki Ateizmi destekleyen bilimsel çalışmaların çoğu(evrim,evrenin kendi kendine olması vs. gibi) kaynak ve temel olarak İslam ve diğer dinlerin getirdiği,öğütlediği bilimsel düzenler üzerine kurulu.Yani biyolojik,fiziksel ve toplumsal yasalar üzerine.Ne gariptir ki kaynak "a" iken ulaşılan sonuçlar çarpıtmalar yüzünden "z"dir.
Asıl evrim teorisi tam anlamıyla adaptasyonu özetler.Ne var ki günümüzdeki evrim başka bir türün başka bir türe dönüşebildiğini söylüyor.Ki bu kesinlikle yanlış.Konuyu detaylandırarak insanların kafası karıştırılır.
Başka bir konuya geçelim sırada:
Yukarıda ateizmi savunan çoğu fikrin diğer dinlerden alınan bilgiler esas alınarak oluşturulduğunu fakat çarpıtıldığından bahsettim.Temize çekecek olursak durum sadece bir algı meselesi.Ne 1400 sene önce ne de 2000-3000 sene önce insan dediğimiz toplumsal varlık günümüz gerçeği olan bigbangi kendi çabasıyla bulamazdı.Şansa bakın ki Kur'an'da big-bang'den,gece-gündüz ve bazı maddesel olaylardan(sadece hatırladıklarım.) bahsediyor.Big-bang deninen kavram olmuştur.Ama bu rastgele bir şekilde olmamıştır.Bunu algılayabilecek kadar kendinize karşı dürüst olun yeter.Sanmayın ki din ayrımcılığı yapıyorum(ki yapmıyorum.).Sadece size bir durumu izah ediyorum.Kabullenip kabullenmemek sizin "cüz'i" olan iradenize kalmış.