Hosting Karşılaştırması - Hangi Hostingi Seçmelisiniz?

Hangi hosting?

  • Keyubu

  • Batihost

  • Rabisu

  • Diğer


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

batihost.com

Altın Madencisi
Mesajlar
397
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
512
Puanları
740
Ruh hali
grafikleri ve bilgileri güncellemediniz? bayadır bekliyorum. söz konusu firma ile ilişkilerinizin anlık olduğunu biliyorum ve olmayan bir makine ile maniplasyon yaptığınızı düşünmekteyim. lütfen konuyu açtığınız zaman ki sorumlu davranışınızı, konuyu düzenleme konusunda da gösteriniz.

insanları yanıltmayınız. düzeltme
yaptıktan sonra pm yoluyla bilgi veriniz.

bildiğim kadarıyla kodzer, serverkurma, hanibu gibi farklı mc satan firmalar var, bunları yazmamanız ve tag yaparken direk keyubu vs batihost yazmanızda beni üzdü ve konuyu açma niyetinizi belli etti. bu firmalarıda ekleyerek konuyu tekrar yazmanız ilk defa sunucu alacakların geniş yelpazede diğer firmalardan haber almaları açısından çok iyi olur. eksik kaynaklarla başlanan mc macerası eksik devam eder.

konuyu hazırlarken kendi başınıza değil de bunları bunları yazacağım şeklinde bizden bilgi almanız ve doğru bilgilerle konuyu hazırlamanız konunun adaletli görünmesi açısından mantıklı bir hareket olurdu.

konuyu açtıktan sonra bilmiyordum, bilmiyorum, yaparım, düzenlerim demek pek mantıklı bir davranış değil.
 
Son düzenleme:

Keyubu

Keyubu İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Mesajlar
39
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
68
Puanları
150
Gamer okurlarına ve sektörde bizlerle aynı işleri yapan firma sahiplerine selamlarımı ileterek kendi şahsi düşüncelerimi açıklamak istiyorum. Buna benzer bir tartışma en son haziran - temmuz aylarında yaşanmıştı. Bir daha açılmamak üzere son bulduğunu düşünüyordum kendi adıma. Öyle ki her iki tarafta kendini savunabilmek adına sabahlara kadar uykusuz kalmıştı. Belki her iki tarafında sağlığı bozulmuştu. Sabaha kadar uyumayıp bilgisayar karşısında kendini ifade edebilmek gerek psikolojik gerek bünyesel olarak her iki tarafı da yoruyor sonuçta.

Bu tarz tartışmaların yaşanmamasında büyük emeği olan eski ekip arkadaşım Batuhan beyin uğraşları büyüktü. Huzurlu ve problemsiz 4 ay ilerleyebildiğimiz için her iki tarafa da teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak endişe duymanızı gerektirecek bir husus yok ortada, yine sizin haklarınızı sonuna kadar savunacak ekip arkadaşımız Sercan bey görevini yerine getiriyor. Yine bir yere varmayacak olan ve bir tarafın kazançlı olarak çıkmayacağı tartışma konusu çıkmış sanırım. Ben açıkçası şahsımı ilgilendiren bu tarz konuların açılması konusunda çok rahatsızım. Çünkü biliyorum ki insanlar beni avantajlı duruma çıkarsa da, karalasa da başım ağrıyacak. Olumlu veya olumsuz her türlü açılan konularda başım ağrıdığı için üzülüyorum. Sektörde sadece Hosting alanında değil forum alanın dada hizmet verdiğimizi biliyorsun. Biz kendi platformumuzda ki yönetim ideolojimizi herkesle dost olmak yönünde şekillendirdik. Hosting kelimesinin geçtiği hiçbir konunun konuşulmaması adına belli başlı kurallarımız bulunmaktadır. Bu kurallarını uygulayan ve faaliyete geçiren insanlar sizin çok uzaklarınız da değil. Mesela Birol'a sorabilirsin. O sana bu konu hakkındaki hassasiyetimizi ve insanları x firması, y firması diye kutuplaştırmamak için uyguladığımız politikaları anlatacaktır.

"Bu tür karşılaştırmalara bizi koyarken lütfen bizden izin isteyiniz. Ticari marka olarak adımızı kullanmanız ancak bizim iznimiz halinde mümkündür."
Bu açıklamanız sadece sizin firmanız için geçerli sanırım. Bizim böyle haklarımız hiç yok anladığım kadarıyla.
139951


Çünkü sizin platformunuzda "Neden keyubu değil?" adlı konu açıldığında bir platform yöneticisi olarak aynı hassasiyeti gösterip gerekeni yapmadınız.
Biz kendi platformumuzda elimizden geldiğince her konuda tarafsız davranmaya çalışıyoruz. Bu tarz konunun bir benzeri 16 gün önce kendi platformumuzda açıldığında Mustafayı

139950


şu şekilde düzenlemesi için bizzat kendim rica etmiştim. ve yine bugün Sercan adlı yöneticim 29 Ekim etkinliği için bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Bir önceki çekilişte biz sponsor olduk, diğer firmalarında bu tarz etkinliklerde sponsor olmaya hakkı var, git bir sor kendisine eğer kendisi olumsuz cevap verirse o zaman ben sana gerekli etkinlik sunucusunu sağlayacağım dedim.

Mustafa bey her iki platformunda aktif olarak kullanıcısı, Biz kendi platformumuzda kendisine taraflı davranmaması adına ricada bulunsak ta bu platformun yönetiminde her hangi bir işlevimiz olmadığı için kendisine karışamıyoruz. Son olarak belirtmek istiyorum ki kendisinin açmış olduğu bu konuda her hangi bir bilgim veya müdahalem bulunmamaktadır.

İyi geceler.
 
Son düzenleme:

LifeMCServer

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
2,461
Puanları
10,250
Ruh hali
Açık konuşmak gerekirse burada sıralanan hostingler arasında tabii ki de batihostu tercih eder ve yeni sunucu açmak isteyen insanları buraya yönlendirmek için elimden geleni yapardım, yaparım.

Öncelikle bu firma helal çerçeve içinde çalışan bir firma, siz bir köpeğe taş atmazsanız köpek de gelip sizi ısırmaz ne siz bize gelin çamur atın ne de biz de gelip sizin yüzünüzde attığınız çamuru hissettirelim.

Biz gerçekten bu işi aslıyla yapıyor ve insanlara en iyi şekilde hizmet vermeye uğraşıyoruz, bakmayın iki üç kişinin lafına onlar çamur attı da böyle konuşuyor. :lol:

Her türlü batihost isimli hosting hakkında sorularınıza bizzat açığım ve tek tek cevap vermeye razıyım forumdan hızlı cevap alamıyorsanız buyurun discordum ; Elysion#8595 istek atın, ve sadece sorun.

"Helal" çerçeve içinde çalışmak sadece yasal olarak her şeyi kitabına uydurmak demek değildir. Yetkili veya aktif olduğum iki forumda da sürekli lag konuları görüyorum ve çoğu batihost kullanıyor. Hepsinin sorunu host kaynaklı demiyorum tabii ki fakat diğer hostinglerde daha az karşılaştım lag sorunu yaşayanlarla. Belkide iş forumlara kalmadan siz çözdüğünüzdendir bilmiyorum dediğim gibi her türlü istenilen yere çekilebilir. Paket sayfasındaki donanımları karşılaştırdım ben, buna karşı çıkıyorsanız paket sayfanızı değiştirip bana bildirin konuyu güncelleyeyim.

Ek olarak her eleştiriyi çamur atmak olarak algılamayın lütfen bu benim objektiflik ile açmaya çalıştığım bir paket karşılaştırma konusu buradan da hostinglere çağrı yapıyorum paket sayfalarında ne veriyorsanız şeffaf şekilde yazın rastgele disk boyutu vesaire vermeyin, ek olarak paket yükseltince değişen tek şey RAM olmasın daha iyi işlemcili, daha yüksek çekirdekli paketler vesaire de ekleyin.

grafikleri ve bilgileri güncellemediniz? bayadır bekliyorum. söz konusu firma ile ilişkilerinizin anlık olduğunu biliyorum ve olmayan bir makine ile maniplasyon yaptığınızı düşünmekteyim. lütfen konuyu açtığınız zaman ki sorumlu davranışınızı, konuyu düzenleme konusunda da gösteriniz.

insanları yanıltmayınız. düzeltme
yaptıktan sonra pm yoluyla bilgi veriniz.

bildiğim kadarıyla kodzer, serverkurma, hanibu gibi farklı mc satan firmalar var, bunları yazmamanız ve tag yaparken direk keyubu vs batihost yazmanızda beni üzdü, bu firmalarıda ekleyerek konuyu tekrar yazmanız çok iyi olur.

konuyu hazırlarken kendi başınıza değil de bunları bunları yazacağım şeklinde bizden bilgi almanız ve doğru bilgilerle konuyu hazırlamanız konunun adaletli görünmesi açısından mantıklı bir hareket olurdu.

konuyu açtıktan sonra bilmiyordum, bilmiyorum, yaparım, düzenlerim demek pek mantıklı bir davranış değil.

Hayır, konudaki hiçbir firma ile bir ilişkim yok. Paket sayfalarında verilen bilgilere göre karşılaştırma yaptım ilk başta yazı ile yazdım fakat sonrasında konu uzun ve sıkıcı oldu bende grafik yaptım. Aklıma ilk gelen kalıplaşmış hostları kullandım konu güncellendikçe farklı hostingler ekleyebilirim. Kodzer games aklıma geldi fakat stok yoktu ve paket listesine erişememiştim. Ek olarak slot başına sunucu sattıkları için karşılaştırmayı nasıl yapabilirim bilmiyorum herhangi bir donanımsal bilgi de verilmiyor.

Maalesef her hostinge ulaşıp izin alma veya bunları yazacağım deme şeklinde gibi bir şansım yok. Yanlış bilgileri şimdi güncelleyeceğim, sabah işlerim vardı konuyu bekletmeyip açmak istedim sonrasında bir süre yorumlarla ilgilenip çıktım. üç hostingi de tecrübe etmiş biriyim olmayan bir makine üzerinden manipülasyon yapmaya çalışmıyorum o paketlerden kullanan tanıdıklarım var, şuanda stok olmaması - stok var mı bilmiyorum satılmıyor dediğiniz için - hiç satışının yapılmayıp sadece pazarlama malzemesi olarak kullanıldığı anlamına gelmiyor, yoksa zaten kimse satmadığı bir şeyi sergileyemez üyelerden talep gelir kimse oraya sonsuza kadar stok yok yazdırmaz.

Yanlış bilgiden kastım bu arada HDD yerine belirtilmemiş yazıp trafiğe de aynı şekilde belirtilmemiş yazıp sınırsız veya adil kullanım tarzı bir not ekleyeceğim, konudaki herhangi bir bilginin değişmesini istiyor iseniz önce onu paket sayfasında değiştirin lütfen, SSD veriyor iseniz paket sayfasına bunu yazın. Yazılı olarak sitenizde görmem gerekiyor burada yorum olarak biz bunları veriyoruz demeniz benim için pek bir şey ifade etmiyor, zira olmayan dediğiniz makine bahsi geçen hostingin sitesinde bulunmakta diskleri trafik limitleri şeffaf olarak belirtilmiş onların demesiyle koymadım yani, alan kullanan arkadaşlarım da var.

Bu arada illa konuyu sen şunun piyonusun, şu sana ödeme yapmış, hep birlikte toplanıp aylarca planlayıp bu konuyu açmışsınız gibi bir düşüncede iseniz konuyu çok kısa sürede açtım konudaki grafiklerde zaten bir siteden online olarak tasarlandı bu tür bir sürü konum var yazılım tarafında konuştuğum hatta çok daha uzunlar, bir de hostinglerin paketlerini karşılaştırdığım bir konu açmak istedim ve açtım, çünkü çıkıpta paketleri gibi sabit şeyler yerine desteğini, yaşadığım tecrübeleri anlatsaydım daha büyük bir tartışma çıkardı diye düşünüyorum çünkü o konularda elimizde sabit statik bir veri yok.
 

batihost.com

Altın Madencisi
Mesajlar
397
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
512
Puanları
740
Ruh hali
Hocam söylediklerim basit ve anlaşılır sanıyorum, böyle uzun yazmak yerine benim batihost hakkında söylediklerimi yaptığın grafiğe eklemeni rica ediyorum basitçe. Neden bunu yapmamak için sürekli engeller üretiyorsun. Bu kadar uzun yazı yazmaya vaktin olduğuna göre grafikleri değiştirmek içinde zamanının olduğunu umuyorum. Lütfen yazdıklarını doğru bir şekilde güncellermisin?

40gb Disk veriyoruz,
Hdd Vermiyoruz. Raid10 ve SSD Disk veriyoruz.
Trafik sınırsız veriyoruz,
diğer firmanın elinde i9 9900 yok diyorum,

bunların anlaşılmayacak nesi var?
neden konuyu güncellemek yerine bana destan gibi cevaplar yazıyorsun? bunu anlamakta zorlanıyorum.

konuyu farklı yerlere çekip, kavga çıkarmak istemeni anlıyorum ama bunun için zamanım yok.

son kez Türkçe olarak lütfen konuyu güncelle, if you don't understand Turkish, I say in English, please update topic by new information.
 

smt287

Demir Madencisi
Mesajlar
307
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
70
Puanları
330
Keyubu'nun şu anda Türkiye lokasyon'da i9 işlemcisi yok. Grafikte bulunan lokasyonu Almanya olarak değiştirmeniz iyi olacaktır.
 

batihost.com

Altın Madencisi
Mesajlar
397
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
512
Puanları
740
Ruh hali
Eğer almanya lokasyon karşılaştırması yapılacak ise diğer firmaların makinelerininde buna göre güncellenmesi gerekli, bizde almanya lokasyon da i7 7700 veriyoruz bu yazılmalı, grafik ek olarak diğer firmalara göre genişletilmeli ve Türkiye / Almanya şeklinde ikiye ayrılmalı.

bir suçlama yaparcasına eski işlemci denilerek özellikle bizim sattığımız işlemcileri belirttiğiniz gibi diğer firmalarında sattığı belirtilmeli..

madem tarafsız bir konu, lütfen adaleti sağlayın.
 

LifeMCServer

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
2,461
Puanları
10,250
Ruh hali
Hocam söylediklerim basit ve anlaşılır sanıyorum, böyle uzun yazmak yerine benim batihost hakkında söylediklerimi yaptığın grafiğe eklemeni rica ediyorum basitçe. Neden bunu yapmamak için sürekli engeller üretiyorsun. Bu kadar uzun yazı yazmaya vaktin olduğuna göre grafikleri değiştirmek içinde zamanının olduğunu umuyorum. Lütfen yazdıklarını doğru bir şekilde güncellermisin?

40gb Disk veriyoruz,
Hdd Vermiyoruz. Raid10 ve SSD Disk veriyoruz.
Trafik sınırsız veriyoruz,
diğer firmanın elinde i9 9900 yok diyorum,

bunların anlaşılmayacak nesi var?
neden konuyu güncellemek yerine bana destan gibi cevaplar yazıyorsun? bunu anlamakta zorlanıyorum.

konuyu farklı yerlere çekip, kavga çıkarmak istemeni anlıyorum ama bunun için zamanım yok.

son kez Türkçe olarak lütfen konuyu güncelle, if you don't understand Turkish, I say in English, please update topic by new information.

Tüm paketler de mi 40GB veriliyor, belirtilmemiş yazdım şimdilik, 40GB mı yazayım hepsine? Sonra ona da itiraz etmeyin de. Paket sayfanıza da verdiğiniz diskleri ve trafiğin sınırsız olduğunu yazmanız mantıklı olabilir. Bence ne donanım veriliyor ise tüm şeffaflığı ile paket sayfalarında belirtilmeli.

i9 konusunda almanya notu ekliyorum, sizin son paketinizi almanya lokasyon i7 7700k olarak güncelledim. Başka bir itirazınız var ise şuanda güncelleyebilirim. SSD konusunda grafiğe belirtilmemiş yazsamda fikir belirttiğim yerlerdeki batihost ssd vermediği için bu daha önde gibi veya işlemci olarak geride dediğim yerleri kaldırdım, i7 7700k üstü işlemci veriyorsanız veya 4 çekirdek üstü paketiniz varsa onları da yazmak isterim.
 

ZediaphBack

Altın Madencisi
Mesajlar
359
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
263
Puanları
690
Mesajımı düzenliyorum konuyu uzatmamak için herkes kendi işine baksın üretmeyip oturduğunuz yerden iş yapan adamlara laf atmayın​
 
Son düzenleme:

ZediaphBack

Altın Madencisi
Mesajlar
359
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
263
Puanları
690
Tüm paketler de mi 40GB veriliyor, belirtilmemiş yazdım şimdilik, 40GB mı yazayım hepsine? Sonra ona da itiraz etmeyin de. Paket sayfanıza da verdiğiniz diskleri ve trafiğin sınırsız olduğunu yazmanız mantıklı olabilir. Bence ne donanım veriliyor ise tüm şeffaflığı ile paket sayfalarında belirtilmeli.

i9 konusunda almanya notu ekliyorum, sizin son paketinizi almanya lokasyon i7 7700k olarak güncelledim. Başka bir itirazınız var ise şuanda güncelleyebilirim. SSD konusunda grafiğe belirtilmemiş yazsamda fikir belirttiğim yerlerdeki batihost ssd vermediği için bu daha önde gibi veya işlemci olarak geride dediğim yerleri kaldırdım, i7 7700k üstü işlemci veriyorsanız veya 4 çekirdek üstü paketiniz varsa onları da yazmak isterim.

8 çekirdek 12 çekirdek paketleri var diye biliyorum​
 

smt287

Demir Madencisi
Mesajlar
307
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
70
Puanları
330
Bizi takip etmenize sevindim Erkan bey :asık: Gece biraz ilerleyince herkese güzelce cevap vermeye başlıyorsunuz.
Ayrıca konular hala duruyor, biz Xeon kullanmayacağız demedik. Kulaktan duyma laflar ile mesaj yazmayın üzülürüz.
 

LifeMCServer

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
2,461
Puanları
10,250
Ruh hali
@LifeMCServer iki taraftan da cevap geldi güncelle artık konuyu @Keyubu mesajına saniyesinde beğeni atabildiğine göre aktifsin

Ayrıca konu özeti Keyubu açık ara önde :D her yerden önde vay be nasıl karşılaştırmaymış bu bak kanka sana tavsiyem tamam seviyorsun veya menfaat uğruna açıyorsun tamam ama bu kadar belli etme be güzelim konuya hiçbir şey koymayıp Keyubu önde yazsan daha çok etkilerdi beni



İsmim geçtiği için söylüyorum evet hosting muhabbetlerinde hızlı bir şekilde müdahele ediliyor Keyubu destekli forumlarının discord sunucusunda Keyubu ismi geçtiğinde bile mesajı sildirmeye başladı hosting muhabbetini tamamen yasakladı. Gelelim buraya @LifeMCServer eleştiri veya karşılaştırma yapılıyorsa bunun adam akıllı yapılması lazım * ** *** koymak nedir git yaz adama sor kapsamlı bir konu açıyorsun madem tamam uzun yazmışsın grafik koymuşsun özenmişsin verilen bilgileri doğru eksiksiz yaz öyle karşılaştır işine gelmeyen yorum atılınca aktif değilsin kankan yorum atınca saniyesinde beğeni :) hadi bak adam sana 4-5 kere yazdı güncelle artık şu konuyu



Neden hocam en son havalı videolar çekiyordunuz şarkılı markılı dinazor devri bitti Türkiye'de i9 9900 getirdik falan diyordunuz :) fanboylar dans ediyordu vuhuuuu dinazor devrini bitirdik Xeon kullanmayacağız artık diye :D



Şakaysa komik değildi

Hocam bizzat arkadaşlarım var destek taleplerine geç cevap veriliyor sorunları çözülmüyor bu arkadaşlar hosting değiştiriyor zaten, bazı müşterilerine ücretsiz bol keseden atıyor örneğin 2GB OVH saldırı alıyor diye ücretsiz 5GB'a yükseltmeleri gibi veya bazılarına ücretsiz makineler hizmetler sağlamaları gibi sponsorluk dışında doğru değil diye düşünüyorum bunları ben söylemiyorum müşterileri söylüyor.

Güncelledim zaten. Yukarıda ki mesajlarımı da okuyabilirsiniz. Saniyesinde beğeni attım evet çünkü aktiftim ve mesajlara cevap verirken mesaj geldi, f5 falan da atmadım altta yeni mesajlar var görmek ister misiniz çıktı ona bastım mesajı gördüm, okudum ve beğendim, beğenebilmek her forum üyesi gibi benim de hakkım, zira konu da ankette var, grafiklerde var, herkes yorum da atabiliyor, konu güncellenedebiliyor.

Ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum eğer illa belli bir hostingi övme gibi bir amacım olacak olsa anket eklemeyip senin dediğin gibi direk "Keyubu daha iyi" falan diyerek işin içine karşılaştırmayı hiç katmayıp sadece Keyubuyu'da övebilirdim, hatta Batihost'u eklemeye de bilirdim fakat konuda eklediğim üç hostingin Türkiye'de MC hostingi konusunda öncü olduğu ve adlarının aklımızda kalıplaştığı konusunda hem fikiriz sanırım?

Konuda özet veya keyubu açık ara önde gibi bir kısım yok. Bir itirazınız varsa yapın, bknz yukarıda almanya lokasyon dahilse bizde de i7 7700k var dedi @batihost.com , ve güncelledim şuanda konuyu. Ondan önce de keyubu ekstra olarak reklam vesaire veriyor dendi onu da not olarak ekledim. Daha da güncelleyebilirim konuda unuttuğum şeyler illaki olacak keyubunun verdiği reklamları vesaire de unutmuştum onun için de her ne kadar grafiğe eklemesem de ufak bir not ekledim. Unutmak gayet normal ve insansal bir şey bunu illa yandaşlıkla bağlaştırmanız gerekmez.

Kaçıncı kez söylüyorum bilmiyorum fakat konudan herhangi bir menfaatim veya konudaki herhangi bir hosting ile bağlantım yok. Lütfen bu tür asılsız iddialar atmadan önce herhangi bir kanıt sunun.

eksiksiz yaz öyle karşılaştır işine gelmeyen yorum atılınca aktif değilsin kankan yorum atınca saniyesinde beğeni :) hadi bak adam sana 4-5 kere yazdı güncelle artık şu konuyu

Hayır efendim, aktifim, zaten çevrimiçi durumumda gözükmekte, yorumlarına da cevap verdim kendisi ikinci güncelle mesajını attığında ben zaten konuyu güncelliyordum yorum gelince ona cevap verdim yorumlara cevap verdiğim veya beğendiğim başka bir sekme de konuyu güncellemediğim anlamına gelmez.

Ha bu arada çok merak ediyorsanız ben @batihost.com 'unda mesajlarını saniyesinde beğendim. Saniyesinde beğenme olayını yukarıda açıkladım aktiftim ve ya mesajlara cevap veriyordum ya konuyu güncelliyordum forum f5 atmak gerekmeksizin altta zaten yeni mesajlar var görmek ister misiniz diye uyarı çıkarıyor oradan yeni gelen mesajları görüyorum ve önce beğenip sonrasında cevap veriyorum ve konuyu güncellemeye devam ediyorum. Sürekli güncelleyin demek yerine daha az yorum atsaydınız daha önce de güncelleyebilirdim muhtemelen, her neyse zaten güncelledim bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum dediğim gibi herkesin mesajını beğendim ben sadece Keyubu'nun değil.

8 çekirdek 12 çekirdek paketleri var diye biliyorum​

Paket sayfasında yazmıyor, bir hizmet verilecekse herkese şeffaf şekilde belirtilerek verilmeli diye düşünüyorum insanlar lag sorunu yaşadıktan sonra destek talebi açarak 8 çekirdeğe yükseltmek yerine direk 8 çekirdek alabilir veya RAM gibi paket arttıkça çekirdek sayısının vesaire de arttığı paketler yapabilirsiniz bu benim sadece bir önerimdir eğer 8 çekirdek paketlerinizi atarsanız konuya ekleyebilirim yukarıda da dediğim gibi i7 7700k paketinizi ekledim (paket olarak yazmıyor yine gerçi zaten fakat almanya da i7 verildiğini bende biliyorum, zamanında kullanmıştım, bana 6700 verilmişti fakat 7700 verildiğini biliyorum bir arkadaşım da vardı, paket sayfasında da "Hangi işlemcileri kullanıyoruz?" kısmında yazıyordu zaten).

Son olarak lütfen bundan sonra atılan yorumlarda sizden isteğim aynı şeyleri tekrarlayıp durmayın yukarıda zaten cevap verdim herhangi bir hosting ile bir bağım yok, konuyu güncelledim başka güncellenmesini istediğiniz bir şey var ise yine güncelleyebilirim, herkes yorum atmakta, ankete oy vermekte özgür, o kadar tarafsızlık adaletsizlik kelimesi kullanmışsınız ki sanki anket yok yorumlar kapalı konuda da sadece tek bir hostingin ismi var gibi konuşmuşsunuz.


Mesajımı düzenliyorum konuyu uzatmamak için herkes kendi işine baksın üretmeyip oturduğunuz yerden iş yapan adamlara laf atmayın​

Konuyu ben uzatmıyorum efendim aksine siz yorum attığınızda konu daha da üste çıkıyor. Şuanda ben herhangi bir tartışma olduğunu düşünmüyorum sadece birisi onun iyi olduğunu düşünür birisi bunun fakat ben bana söylenildiği kadar elimden geldiğince konudaki yanlışları düzelttim. Siz uçarak mı yazıyorsunuz bilmiyorum fakat iş yapan adamlara eleştiri yapmazsak nasıl kendilerini geliştirecekler? Yukarıda bir sürü öneri yaptım konuda tarafsızlık adaletsizlik yandaş falan diye bahsettiğiniz kısımdaki yer de siz paket sayfanıza i7 7700 veya ssd yazmadığınız için yaşandı, yine de konuyu güncelledim ve konuyu uzatmadım. Sizde uzatmayınız lütfen.
 
Son düzenleme:

EndNW

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
20
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
40
Karşılaştırma bana göre yanlış olmuş. Zira hangi hostingin core per mhz olarak değerini bilmiyoruz. Orada yazan 4 çekirdek için 1 core = 1 ghz olarak ta sınırlı olabilir. Burada değerlendirme yaparken işlemci mimarisi, taban frekans hızına bakmak daha iyi olur. x5675 x5690 gibi işlemcileri de ryzen gibi bir işlemci ile karşılaştırmak biraz tuhaf çünkü bahsi geçen x5675 gibi işlemciler 8-9 yaşında (Screenshot bkz 32nm artık işlemci değil insanları öldürmek için bıçak gibi aletlerin yerine geçen gülle olarak sayılabilir) ve mimari olarak eski işlemciler. Aliexpress'te 200-350 tl arasına bulabilir ve kendi bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz ayrıca vmware (burasını çözebilmiş değilim varsa bilgisi olan söyleyebilir) turbo boost frekansını kullanıyor mu kullanamıyor mu esxi panelinden göremezsiniz esxi panelinde sadece fiziksel çekirdek x taban frekans hızı yazılıdır. 9 yaşına girecek bir işlemci ile 1-2 yıllık işlemciyi karşılaştırmak size ne kadar mantıklı gelir bilemem fakat minecraft için sadece başlangıç test veya küçük sunucularda kullanmaya yönelik x serisi işlemciler alınabilir. İşini orta seviyeye taşımak isteyen insanda ryzen, i7 6700, i7 7700, e5 1630 v3, e5 1650v3, e3 xxxx v3 yani minimum v3 serisi işlemciler kullanabilir zaten yüksek seviyeye ulaşmak istiyorsanız gidin ovh, myloc, soyoustart gibi firmalardan adınıza dedicated kiralayın. Kişisel görüşüm olarak minecraft için keyubu daha çok tercih edilebilir çünkü giriş, orta ve yüksek segmentte paketler sunulmuş rastgele işlemciler verilmiyor ve bilgiler net olarak verilmiş.
 

batihost.com

Altın Madencisi
Mesajlar
397
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
512
Puanları
740
Ruh hali
En başından beri direk şirket sahibi olarak size 40gb disk, trafik sınırsız veriyoruz dememe rağmen halen grafiklerde belirtilmemiş yazıyorsunuz. Bu gerçekten düşündürücü.

Kıyasladığınız Ryzen makine diğer firmanın elinde sadece 1 tane var, Bu arada i9 9900k makine yok! 32gb Makine olarak bu makineyi kaç kişiye satabilir? Firmanın elinde farklı makinelere dağıtılmış 256gb DDR3 varken, sadece tek makine ile bu kıyaslamaya DDR4 makineyi sokmanız ve komik bir şekilde aa burada ddr4 var, seçim yapacak olsam bunu seçerim demeniz de ayrı bir tartışma konusu ama bunuda sizinle tartışmayacağım.

hiçbir şey bilmeyen ve sunucu açmak için 20 TL ye alınabilecek bir makine varken gidip 0 bilgiyle kimse DDR4 tercih etmez, belli bir süre sonra zaten sunucu yetmeyeceği için farklı arayışlara girmesi eğer sunucu açma macerası devam edecek ise kesinlikle kaçınılmaz. Şu anda varlığını sürdüren büyük sunucuların hangisi giriş seviyesi 20TL DDR3 makinelerde makinelerde devam ediyor?

Ortada kıyaslanacak o kadar farklı şey varken sizin gidip birçok kere makinelerin parasını ödemeyi unutmuş, veri merkezlerinin makineleri kapatmasını seyretmiş, birçok sunucunun verilerini silmiş, hiçbir bilgi vermeden parası ödenmiş ve zamanı halen var olan makineleri kapatmış, elimdeki bilgilelere göre daha birçok şeyi isteyerek, bilerek yapmış bir firmayı seçerim demeniz ya bilgisizliğiniz, ya cahilliğiniz yada insanları yanıltmak istemenizden başka bir şey değil.

Firma bu suçmalarıma karşılık cevap verebilir, bende kanıtlarımı memnuniyetle konuya eklerim.

üstte vasfını ve görevini bilmediğim bir arkadaş bizi takip ediyorsunuz demiş, dostunu yakın tut, düşmanını daha yakın der atalarımız, sakın biz size düşman değiliz demeyin, onunla ilgili de elimde oldukça fazla veri var. Discord hesabının adını deleted yapmak ne yazık ki kanıtları yok etmiyor. Cehennem dediğin bir tutam ot hocam, herkes kendini ateşini götürüyor.

Size ne kadar yol göstersek de, bilgi versek de, açık ve net bir şekilde Türkçe/İngilizce olarak belirtsekde sizin grafiği dünden beri değiştirmeyip halen belirtilmemiş yazmanız aslında bu çabamızın ne kadar gereksiz ve beyhude olduğunu gösteriyor. O yüzden buyrun kendiniz çalın, kendiniz dinleyin.

Konuyu takipten çıkartıyor ve herkese başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst