Hristiyanlara Allah dedirttim :D

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allahın adını küçük yazmak günahmı biz allahı ne yüceltebilecek ne de küçülte bilecek bir seviyedeyiz biz ona ibadet için kendisi tarafından yaratıldık bizim küçük harf kullanmamız bir şey değiştirmez önemli olan inançtır git araştırmanı yap gel
 

Laizen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allahın adını küçük yazmak günahmı biz allahı ne yüceltebilecek ne de küçülte bilecek bir seviyedeyiz biz ona ibadet için kendisi tarafından yaratıldık bizim küçük harf kullanmamız bir şey değiştirmez önemli olan inançtır git araştırmanı yap gel
O anlamda demiyorum Türkçe yazım kurallarımızda özel isimler büyük yazılır eğer sen onu küçük yazıyorsan saygısızlık anlamına gelir şimdi sen o saygısızlık yapan yazım hatanı değiştirmeyedemi üşeniyorsun?
 

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet üşeniyorum yazım kurallarına dikkat etmemem saygısızlık anlamına gelmez ayrıca konuşma tarzınızla kendinizi çok büyük görürmüş gibi konuştunuz hoş değil ben istediğimi yaparım sizi ilgilendiren sizin yaptıklarınız
 

McLorens

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşın dediğini yapman senden bir şey eksiltmez ama aksinde tartışma çıkabilir
 

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
ALLAH Kelimesi Her Dilde Farkli Olarak Yazilmaktadir. Ve ALLAH Tek Yar[İlah] Odur.
 

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yalnız işi aşırı abarttınız.. A'yı büyük yazmazsanız sabah yatağınız baş ucunda Kate Upton'ı görürsünüz gibi mesaj atmayın gözünüzü seveyim.. :)


Ayrıca @McLorens hani demişsin ya oruç hac yapmıyorlar diye.. Oruç, hac (tavaf), namaz putperestlerde yapıyordu.. Hatta namaz farklı kılınsa da 5 vakit kılıyorlar putperestler.. Oruç da ay'a bakılarak yapılıyordu tıpkı müslümanlar gibi.. Ee onlarda yapıyorlar bunları sadece puta tapıyorlar..
(Burda müslümanlığa saldırmıyorum.. Çelişkileri anlatıyorum.. Yani müslümanlıkta da eski putperest alışkanlıklarının devam edebilmiş olabileciği söylüyorum.. Ben hiçbir dine saldırmam, suçlamam.. Ayrıca bende bir Müslümanım ve en doğal hakkım olan düşünmeyi kullanarak dinimi inceliyorum ve oldukça fazla çelişki buldum.. Bilen insanlara sorsam (imam gibi) terslenmeyle karşılaşıyorum.. Böyle cevap bulamadıkça dinden soğumaya başladım.. Modern bir din arayışına bile girebilirim..)

ayrıca bir link var (mobildeyim sorun çıkarsa "bir müslümanın aklına takılan 91 soru" yazın googleye) =
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.


Bir dini tartışma platformu mu açsak?
 

Laizen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Burada anlatılmak istenen konu her insanın sahip olamadığı saygı ve hoşgörü anlayışıdır.Bunu her dini kitaplarda da göremezsiniz çok azında anlatılır adamların bir şeye karşı saygı ve hoş görüsünü hal ve hareketlerini görseniz ne kadarda saçma geri zekalı bu adam dersiniz ama anlayamazsınız herkesin saygı ve hoşgörü anlayışı farklıdır ve hepsinin seviyeleri arasında dağlar kadar fark vardır ama önemli olan şey saygıdır bir kişinin her hangi bir şeye duyduğu saygıdır.Örnek veriyorum bir kız bir tane kurşun kaleme çok saygı duyuyordur ve onu sürekli temiz tutmaya çalışıyordur ve onu kırmamaya veya eskitmemeye özen gösteriyordur ve bunu o kaleme duyduğu saygıdan dolayı yapıyordur fakat neden bu kadar özen gösteriyor? Akılsızmı bu kız? Dersiniz belki fakat ona o kalemi ölen babasının verdiğini bilemezsiniz ve o kızda ona karşı saygı duyarak verdiği kaleme karşı bir saygı gösterir. Lütfen bu yazdığıma karşı saçma sapan yorumlar atmayınız.
 

Laizen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
A harfinin büyük küçük yazmalarından saygıyla alakalı şeyler diyorsun, sonra gelmiş saçma sapan yorumlar atmayınız diyorsun. Saygı yazdığın bir şey midir yoksa içinde duyduğun bir şey mi? Her şeyi abartıyorsunuz.
Saygı sadece içinde duyduğun bir his değildir saygı dışa vurduğun bir hisdir. O zaman size şöyle bir şey diyeyim ben.
Türklerde bir büyük bir yere geldiğinde ayağa kalkarlar bu saygıdandır ezan okunduğunda uzanılmaz yatılmaz doğrunulur oturulur buda saygıdandır büyüklerin yanında bacak bacağa atılmaz bu da saygıdır peki o zaman siz bunların HİÇ BİRİNİ YAPMAYIN.Ve kalkıp ''Ben buna saygı duyuyorum içimden dışımdanda göstermeme gerek yok'' diyin bakalım nasıl karşılanıcaksınız. İşte ben diyorumki Allah'ın adını büyüky azın saygı duyduğunuz belli olsun.Umarım anlata bilmişimdir bunun onunla ne alakası var demeyin var çünkü bu dedikelrimin aynısını yapın toplum içinde ve size neden böyle saygısızlık yaptığınızı soranalrada o cevabınızı verin bakalım nasıl karşılanıcaksınız?
 

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kusura bakmayın ben yapıyorum içimde kalmasın prezervatif kullanmayınca bunlar oluyor dikkat arkadaşlar konudan aboneliği de aldım gerisinide okumam artık
 
Üst