Hytale NPC Rehberi

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Hytale NPC Rehberi - Başlangıç Düzeyi

Oyunun ilk fragmanı sizlere Hytale'ın macera modunda karşılaşacağınız bazı düşman canavarları ve dost canlısı yaratıkları göstermişti (tabii izlediyseniz); peki gördükleriniz size yetti mi? Bahsedilecek çok fazla şey var! Bu içerik ufak bir başlangıç olacak aslında; ileriki zamanlarda yavaş yavaş biraz daha derinlere ineceğiz. Aşağıda da gösterildiği gibi, artık bazı yaratık türleri hakkında bilgi bulmanız mümkün. Ayrıca, Hytale'ın NPC sisteminin nasıl çalıştığının farklı yönlerini keşfedebilmeniz için -özellikle- aşağıdaki NPC'lerden bahsedilecek.


KWEEBEC TOPLULUĞU: Tam da keşif için yaratılmışlar!

hytale-türk.jpg



Hytale'da NPC grupları, kendi kültürleri, alışkanlıkları, itemleri ve hikayede oynayabilecekleri rolleri olan toplumları oluştururlar. Öncelikle, Hytale'ın arkadaş canlısı sakinlerinden bazılarını tanıyalım; Kweebecs, onlar bu zorlu mücadelede eski müttefiklerinden biri olacaklar.

Evinde vakit geçiren bir Kweebec örneğine bir bakalım. Aşağıdaki ekran görüntüsü, Kweebec topluluğunun çeşitli yönlerini ve Kweebec yaşam döngüsünün çeşitli aşamalarını göstermektedir; filizlenen fidelerden sonbaharın son demlerine kadar...

hytale-rehber.jpg



Bu yaşam döngüsü Kweebec topluluğunun hayret verici hikayesinin önemli bir parçasıdır. Yaşları ilerledikçe, büyümeleri gittikçe yavaşlamakta olan bu yaratıklar, tamamen hareket etmeyi bıraktıkları zaman kadar büyüler ve en sonunda durgun ağaçları andıran bir şekle bürünürler.

Yaşlı bir Kweebec bu yeni formu benimsediğinde, tohumları yere düşer ve gelecek neslin temelini oluşturur. Genç Kweebec'ler hiçbir zaman aileleriyle tanışamazlar; onun yerine, ağaç kesen ormancılardan kendi topluluklarının tarihini öğrenirler. Bu ormancılar, dünyaya ilk adımlarını atacak olan bu genç fidanlara bakmakla yükümlü olan yaşlılardır. Bu anlatılanlar sadece okuyacağınız bir RP hikayesi değil; Kweebec'lerin oyunda nasıl görev aldıklarının önemli bir parçası!


TRORK TOPLULUĞU: Çok yönlü ve ürkütücü düşmanlar!

hytale-npc-rehberi.jpg



Trorklar zorlu düşmanların sonucu olarak ortaya çıkan birçok şekil ve görünüşte olabilen yaratıklardır. Hytale'ın NPC'leri belirli bir boyut oranına sahiptir ve bu durum aynı temel yaratığın birçok varyasyonunu oluşturabileceğimiz anlamına gelir. Yukarıdaki konsept görselde, kartal gözlü nöbetçi askerlerden, yenilmez çetelerin şefine kadar birkaç farklı Trork sınıfı görebilirsiniz.

Bu Trork türlerinin her biri farklı bir davranış modeline sahiptir ve bu farklılıklar, onların oyundaki davranışlarının biçimine yansır niteliktedir.

hytale-trorklar.jpg



Bir grup Trork'a karşı savaşa girdiğinizde, karşı karşıya kaldığınız tüm düşman türlerine dikkat etmek isteyeceksiniz. Bu görselde, bir örnek teşkil etmesi amacıyla gösterilen Trork'lar mevcut. Hytale'ın NPC grupları belirli bir sistem doğrultusunda oluştuğundan, keşfetmek için birçok farklı alt türün olduğunu söyleyebiliriz. Oyun içi komut dosyaları ve Hytale Model Maker ile kendi NPC varyasyonlarınızı da oluşturabilir veya özelleştirebilirsiniz!


HAYVANLAR: Vahşi doğanın birbirinden ilginç sakinleri!

hytale-hayvanlar.jpg



Hayvanlar, Hytale dünyasında oyuncuların çeşitli duygulara kapılmasının ve en önemli ihtiyaçları olan sevginin sağlanmasının orta noktasında aslında. Hayvanları avlamak, evcilleştirmek ve yetiştirmek için birçok fırsatınız olacak; bunun yanında, Hypixel ekibi hayvanların birbirleriyle etkileşime geçmesine izin veren sistemler üzerinde halen çalışıyor.

Bu kılıç dişli kaplanlar, avlanan hayvanlarının sahip olduğu savunmasızlığı kollamak için çalılıkların arasında dolaşarak gruplar halinde avlanırlar. Bu davranışı anlamak, kendi avınızı avlamak açısından çok önemli olabilir; yalnız dikkat etmekte fayda var, aslında sadece onların yoluna çıkmayın desek daha iyi olur...

hytale-tavuk-horoz.jpg



Oyunu geliştiren ekip, yabani ya da yerli olsun hayvanların sezgisel davrandığından emin olmaya çalışıyor. Örneğin küçük civcivler anne tavuğu izleyecekler ve yetiştirilen tavuklar kıskanç bir şekilde kendi yumurtalarını koruyacaklar. Size aşina olmayan bir tavuğun yumurtasına çok yaklaşmamanızı tavsiye ederiz, aksi halde sivri gagalara hazır olmanız gerekebilir! Eğer tavuklarınız için güvenli bir ortam yaratırsanız -örneğin bir kümes- o zaman daha kolay şekilde yumurta toplamanız mümkün olacaktır.

Siz oyuncular için, keşfettikçe keşfe devam etmeniz için, bu davranış özellikleri sürekli geliştirecek; bunların her biri sayesinde, oyun yapımcıları oynadığınız dünyayı biraz daha canlı hissetmenizi umuyorlar.


CANAVARLAR (MONSTER): Sert bir meydan okumaya hazırlar!

hytale-crawler.jpg



Hytale'ın sandboxunda keşfedilecek karakterlerin ve yaratıkların haricinde, keşfetmeyi pek de istemeyeceğiniz, tasarlanmış bir takım bosslar ve onlardan kaynaklı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar başka bir yerde karşılaşacağınız yaratıklardan biraz daha farklı bir yapıya sahip; her biri belirli bir ortam için tasarlanmış olup, yenilgiyi planlamış olmanızı gerektirir.

Boss karşılaşmalarını ister tek olarak oynuyorsunuz, isterseniz de bir grup arkadaşınızla oynayarak oyuna daha fazla heyecan katıyorsunuz. Genellikle güçlü zırhlar ve yeterli sayı ve nitelikteki silahlar ile onların karşısına çıkmanız pek de yeterli olmayacaktır; her canavarın üstesinden gelmek için, onların davranışlarını tam olarak öğrenmek ve kavramak zorunda kalacaksınız.

hytale-boss.jpg



Oyunu hazırlayan ekip, bu karşılaşmaların sizler için birer sürpriz olmasını istiyor, bu yüzden oyunu kendiniz oynama şansı elde etmeden önce çok fazla şeyden bahsetmekten kaçınıyorlar. Söylemeye gerek yok, görüyorsunuz; Hytale'ın derinliklerinde gizlenen dev örümceklerden daha zor canavaların olması mümkün mü? Belki de mümkün!


HEPSİ BU DEĞİL!
Gelecekte Hytale'nin NPC'leri hakkında daha fazla bilgi yayınlanacak. Şimdilik, yolculuğunuzda karşılaşacağınız yaratıklardan biraz daha fazlasını görmenizi sağlayacağız. İşte karşınızda tatlı bir kedicik, kaçan bir güvercin, hızlı bir yılan ve tabii ki taklit edilemeyecek kadar şeker olan genç bir Kweebec:
hytale-kedi.gif
5c116ceea8abd90012df93f0_fungif_6___good_feathers.gif
5c116cf4a8abd90012df9400_fungif_9___amma_snake.gif


5c116cf4a8abd90012df93ff_fungif_2___kid_kweebec.gif

Yorumlanmamış ve orijinal içerik için https://hytale.com/news/2018/11/get-to-know-hytale-s-npcs adresini ziyaret edebilirsiniz.
 


AliKAynakk

Yalnızlık mı? Kralı bende...
Mesajlar
413
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
31
Puanları
230
Ruh hali
Bu oyun, Minecraft'ı yerinden söküp fırlatacak! Eminim.
 

Zepyhros

Marangoz
Mesajlar
58
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
92
Puanları
170
Ruh hali
Buraya park ediyorum. Minecraft, Hytale sayesinde oynanmayacak. :ıslık:
 

DizzzzY

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
32
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
15
Puanları
80
Ruh hali
Bu Bam Başka Minecraft !
Şaka Maka Minecraft'a Çok Benziyor.
 

Crosevice

Demir Madencisi
Mesajlar
277
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
134
Puanları
440
Minecraft'ı geçe bilmesi için, bayağı bir satış yapması gerekli ki bunun hemen olamayacağı da göz önünde olur ise, sonuçlar göründüğü gibi orta da.
 

neden1345a

Marangoz
Mesajlar
41
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
11
Puanları
110
kesinlikle çok berbat bir oyun olucak sevmiyeceksiniz bence tabii ki
 

Üst