İd, Ego ve Süperego nedir? / Psikoloji I

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bizim hocalardan biri ego terimini özgüven olarak tanımladıydı. "Egosu düşük olan kişi özgüveni düşük , yüksek olan özgüveni yüksektir. Özgüveni düşük çekingen tavırlar sergiler , yüksek ise direk girer. Ego yu dengelemek kişi için daha iyidir" demişti.
Sanırım ego için kesin bir tanım yok gibi. İnsanlar farklı şeyler söylüyorlar

Daha önce hiç böyle bir tanımlamayı duymamıştım. Bu konuda anlattığım gibi bilinse yeterli olur, o kadar ayrıntıya girmeye gerek yok.

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kimseyi kışkırtacak bir şey değil,forumda bi kaç kez olmuş olaylar bunlar.

Nedense üzerime alındım :/
Edit: Eskiden bir "animeci" vardı. Sen ona sesleniyorsun galiba.
Bir gün Satanistti.
İkinci gün Hristiyan oldu.
Üçüncü gün Ateist oldu.
Dördüncü gün Kabe'den fotoğraflar attı.

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hangi dinde olduğunun bi önemi yok,beni kışkırtmadığın sürece.
Ben o din bölümünü ,forumda olan olaylardan özet çıkararak yazdım.Üzerine alınma.
Ben onlar gibi değilim. Havalı görünmek için Ateist olanlardan değilim. Hatta kararımı vermeden önce Ateizmle ilgili bir ton video izlemiştim ve hala teoloji ile ilgili videolar izleyip, araştırmalar yapıyorum ve teoloji ile ilgili kitap bile yazıyorum. Bunu sana aklında bir genelleme yapmaman için söylüyorum.

SecretForest

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bizim hocalardan biri ego terimini özgüven olarak tanımladıydı. "Egosu düşük olan kişi özgüveni düşük , yüksek olan özgüveni yüksektir. Özgüveni düşük çekingen tavırlar sergiler , yüksek ise direk girer. Ego yu dengelemek kişi için daha iyidir" demişti.
Sanırım ego için kesin bir tanım yok gibi. İnsanlar farklı şeyler söylüyorlar. (konu güzel)
Aynen mesela bir kızla çıkıyorsun fakat ego seviyen düşük ise onu kaybedersen kimse sana bakmayacakmış gibi düşünebilirsin, fakat egon yani dolayısıyla özgüveninde yüksekse bu kızdan ayrılmaktan korkmazsın. Bizim lisede egosuz şahıslar var kızların peşinde ölecekler. Her ders/tenefüs kolonun yanında bekleyerek kolonla bütünleşmiş insanlarda var. :)
Özeti eğer egosuz bir insansanız hayat gerçekten çok zor. (Cedric remix v.1.1)​

CelilOguz

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynen mesela bir kızla çıkıyorsun fakat ego seviyen düşük ise onu kaybedersen kimse sana bakmayacakmış gibi düşünebilirsin, fakat egon yani dolayısıyla özgüveninde yüksekse bu kızdan ayrılmaktan korkmazsın. Bizim lisede egosuz şahıslar var kızların peşinde ölecekler. Her ders/tenefüs kolonun yanında bekleyerek kolonla bütünleşmiş insanlarda var. :)
Özeti eğer egosuz bir insansanız hayat gerçekten çok zor. (Cedric remix v.1.1)​

Aklıma üzerinde "Egos Fix" yazan saç jöleleri geldi. Sanırsam üzerindeki yazılarda insana öz güven verdiği vurgulanmaya çalışılmış. Biz bu zamana kadar anlayamamışız.