İki adet java sorun yaratır mı?

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Java 6 ve java 7(64 bit) aynı anda olması sorun yaratır mı?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Farklı işletim sistemlerin iken sorun olmaz fakat ikisi de 64 bit ise sorun olabilir. Ve neden java 6 kullanıyorsunuz ki kaldırın java 7 'nin hem 32 hem de 64 bit'ini kurun.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Hali hazırda java 6 kullanan programlar var ki java kalkınca sorun çıkarıyorlar java 7 de Minecraft için j6 32bit j7 64 bit

M

MUHDE

Ziyaretçi
Sorun yaratmaz otomatik olarak en son indirdiğiniz java ile çalışır siz ayarlamadığınız sürece.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Güncel peki yeni program j7 kullanacak değil mi ama 32 bit ise j6??

Sent from my iPod using
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

32 bit'in de java 7 versiyonu mevcut. Yani 32 bit için de java 7 kullanabilirisniz. Java 6 yı kaldırın ve yerine java 7 kurun. Yani hem java 7 (32 bit) hemde java 7(64 bit) programını aynı anda kullanın. Bu sorun yaratmaz. Bende öyle yapıyor. 64 bit programlar zaten otomatik olarak 64 bit jaavyı kullanamya yönelirler eğer 64 bit java yoksa 32 bit javayı kullanırlar. MineCraft'ta ise siz java dizinini özellikle ayarlamadığnız sürece 64 bit java'yı kullanmaz.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Niye 64 bit kullanmasın ki çok mantıksız zaten far alınca render distance yi 64 bit Java öneriler diyor!

Sent from my iPod using

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
15gb ram verince napıcak peki launcher??

Sent from my iPod using
15 GB RAM vermek lucher'ın çalışırken harcayabileceği RAM'ın sınırını yükseltmek demek. Yani işlemlerden kaynaklanan bir kasılma yaşanmaz.

Niye 64 bit kullanmasın ki çok mantıksız zaten far alınca render distance yi 64 bit Java öneriler diyor!

Sent from my iPod using
Otomatik olarak kullanmıyor ama ayarlarsanız kullanacaktır.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Hayır ondan demedim 1 gb üstünde 32 bitte verilmiyor ya ben 15 gb ram veriyorum çalışıyor ama ayarlama yapmadım.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Hayır ondan demedim 1 gb üstünde 32 bitte verilmiyor ya ben 15 gb ram veriyorum çalışıyor ama ayarlama yapmadım.

O zaman önceden ayarlanmış olmalı. Şuradan ayarlanıyor zaten:
MineCraft>Edit Profil>Java Settings (Advanced)>Executable> C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe (Benim java 7 (64 bit) dizini)
MineCraft>Edit Profil>Java Settings (Advanced)>JVM Arguments> -Xmx4G (4 GB benim ayarım.)