İngilizcede The Eki Nerede Kullanılıyor?

KeremBey53

EfsaneOyuncu
En iyi cevaplar
0
Herkese merhaba :) şunu söylemek istiyorum ki artık bu konuyu düşünmekten gına geldi. İngilizce'de the eki nerede kullanılıyor? En püf noktasını falan bilen varsa Allah aşkına söyleyebilir mi? Her internette aradığımda aynı cümle karşıma çıkıyor:

"Eğer cümlede ikinci defa aynı şeyden bahsediliyorsa, o kelimenin önüne the eki gelir." veya "Bilinen şeylerin önüne the eki gelir." gibi hep aynı cümleler. :S

Ya her bilinen şeyin önüne the eki getirince de bir cümlenin içinde 10-15 tane the eki oluyor. Yabancıların yazdığı paragraflara bakıyorum, adam sadece birkaç tane, biraz daha zorlasak 5-6 tane kullanıyor. :(

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Cümlede bahsedilen şeye genellikle the gelir. The kelimesi genelde belli bir cisim veya cisimleri anlatmada kullanılan cümlelerde kullanılır. Evet bazen cümlede çok fazla the olur ama genellikle bahsedilen veya vurgulanan kelimeye gelir.

Son düzenleme:

Lobster

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Belli bir seyi belirtirken kullanilir.

Mesela kediden bahsediyorsun ama bu kedi sokakta gezen herhangi bir kedi degilse, onu diger kedilerden ayiran bir ozelligi varsa; mesela mor bir kediyse veya senin yada baskasinin kedisiyse "the cat" dersin.

Yada "Su masaya oturalim." diyeceksen o masa bir kisilik kazaniyor ve "the table" diyorsun. Magazaya masa almaya gittigindeyse almak istedigin masa icin mesela "the table" dersin, diger masalar icin sadece "table".

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Örnek vermek gerekirse sanırım şöyle bir örnek verebilirim:

I want to buy a phone. Burada the yok çünkü bir telefon belirtilmemiş ya da vugulanmamış, sadece telefon denmiş.

The phone is ringing. Fakat burada ortada belli bir telefon var ve bu telefon çalıyor. Yani sadece o çalan telefondan bahsediliyor işte o yüzden the var.

MineKing07

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Belli bir seyi belirtirken kullanilir.

Mesela kediden bahsediyorsun ama bu kedi sokakta gezen herhangi bir kedi degilse, onu diger kedilerden ayiran bir ozelligi varsa; mesela mor bir kediyse veya senin yada baskasinin kedisiyse "the cat" dersin.

Yada "Su masaya oturalim." diyeceksen o masa bir kisilik kazaniyor ve "the table" diyorsun. Magazaya masa almaya gittigindeyse almak istedigin masa icin mesela "the table" dersin, diger masalar icin sadece "table".
This denilmiyormuydu?

Lobster

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
This denilmiyormuydu?
"This" "bu" demek.,"the" ise kelimelere anlam kazandiriyor.

Mesela biri sana "hangi masayi alacaksin?" dediginde o masa yakinindaysa "this", uzagindaysa "that" dersin ama biri sana o masanin guzel olup olmadigini sordugunda "the table" diye bahsedersin "that table" yada "this table" demezsin cunku o sirada o masa bir kisilik kazanmis oluyor.

Aslinda boyle anlatinca biraz karisik geliyor ama pratik yaptikca kendin anliyorsun nerelerde "the" kullanilacagini.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
BELİRLİ bir nesneyi anlatırken.

Mesela yolda bi araba durdu. Çok garip bi arabaydı. arabaya baktınız. "the car" diyeceksin.
Ama normal bir günde arabaların fiyatlarından bahsederken "car" diyeceksin.
Sadece 1 tane arabadan, ama belirli olmayan arabadan ise "a car" diyeceksin.

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
ayrıca ingilizcede kalıplaşmış kelimelerde de 'the' kullanılır. ex: the sun. the moon.
ve ayrıca belirli yeryüzü şekilleri veya coğrafi bölgelerin önüne de 'the' getirilir. ex: the Nile, the Sahara Desert, the Himalayas......

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
This denilmiyormuydu?
I want to buy this phone --> Bu telefonu almak istiyorum. (Telefon yakın bir yerde)
I want to buy a phone --> Bir telefon almak istiyorum. (Telefon herhangi bir yerde)
I want to buy the phone --> Aklımda belirlediğim/belirlenmiş telefonu almak istiyorum. (Telefon herhangi bir yerde)
I want to buy that phone --> O telefonu almak istiyorum. (Telefon uzak bir yerde.)

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
The nın nerde kullanıldığına ilişkin hala kesin bilgim yok ama nekadar içini açar bilmem :D :
"Dünyada anlamı olmayan 2 kelime vardır. Bunlar Türkçede LAN ve İngilizcede THE dır"
Bi yerde okumuştum :D

Lobster

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
The nın nerde kullanıldığına ilişkin hala kesin bilgim yok ama nekadar içini açar bilmem :D :
"Dünyada anlamı olmayan 2 kelime vardır. Bunlar Türkçede LAN ve İngilizcede THE dır"
Bi yerde okumuştum :D
Yanlis bilgi. "The" Ingilizce'de kelimelere anlam katar.