İninal kart güven sorunu

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhabalar.
Şimdi benim annemi kartı alması için ikna etmem gerek.
o kadar anlattım ama işe yaramadı.
Gerek yok sana dedi.
Ne yapmam lazım?

MineBine

Gurbet elde bir başıma neyleyim?
En iyi cevaplar
0
kurucularından sevgili
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
bana ininal ön ödemeli (prepaid) kart hediye etmişti. Ancak bugün detaylı deneme ve kullanma fırsatı bulabildim.

Öncelikle kısaca ininal ön ödemeli karttan bahsetmek gerekirse, 12 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirlen Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansında
yapılan ve MasterCard, Provus, ING Bank işbirliği ile hayata geçirilen ininal kartın bildiğimiz banka kartlarından (debit card) farkı yok diyebilirim, sadece kullanmak için önceden 25, 50, 75, 100, 150, 200, 250 veya 300 TL para yüklemeniz gerekiyor. Böylece kartınızdaki limiti siz belirlediğiniz için internette (online) marketlerde, restaurantlarda, alışveriş merkezlerinde, fiziksel mağazalarda (offline) güvenle kullanabiliyorsunuz.MasterCard tabanlı bir kart olduğu için de heryerde geçerli. Özellikle unbanked ve 18 yaş altı kitleye hitap eden bu kart Migros ve Tansaş’lardan herhangi bir başvuru süreci olmadan temin edilebiliyor. Bu sayede internet üzerinden alışveriş yapmaya çekinen kitle de e-ticaret ekosistemine kolayca dahil olabiliyor. Ayrıca aileler çocuklarının internet harcamalarını kontrol altına alabiliyor.

Bugünkü kulanıcı deneyimime gelince:

1. Sabah, Kozyatağı’ndaki Migros’da kartı kullanıma açtırmak için aktivasyon yaptırdım ve 100 TL yüklettim. İşlem ücreti olarak da Migros’a 5 TL ödedim. Ayrıca aylık 1 TL’lik ininal servis ve kullanım ücreti de yüklediğim memlağdan düşmüş oldu. Bu işlemler yaklaşık 2-3 dakika kadar sürdü, aktivasyon sırasında ad soyad, vergi no, money club card vb şeyler sordu ancak sadece ad ve soyad bilgisini girerek işleme devam edebildik. Kasada görevli Burcu Hanım henüz Kozyatağı’ndaki şubede ininal kartın kullanımına şahit olmamış ancak diğer şubelerde kullanıldığını biliyormuş. Bana, kartın limit kontrollü ve güvenli olmasından ötürü çok faydalı olduğundan bahsetti, bunları duymak oldukça hoştu, gülümsedim

2. İkinci durağım ise Kozyatağı Carrefour’du. İninal kartımla, önce optik mağazasından 70 TL’ye lens aldım sonra da Startbuck’dan 6 TL’ye bir kahve. Optik mağazasındaki görevli ininal kartı hiç görmediğini söyledi. Starbucks’da görevli Kaan ve Onur Bey’ler ile biraz sohbet ettik. Starbucks’ın da ön ödemeli kartı olduğu için konuya yabancı değildiler, ininal kartın kullanımına henüz şahit olmamışlar fakat başarılı olacağını düşünüyorlar. Ricamı kırmayıp birlikte bir test yaptık. Önce 1 TL değerinde satış işlemi gerçekleştirdik, ardından 1 TL’lik işlemi iptal ettik, son olarak da 6 TL’lik satış işlemini tamamladık. Böylece offline‘da satış ve iptal testlerini başarıyla yapmış olduk. Küçük bir not: Kartla ödeme yaparken size pin şifresi soruluyor, şifreniz kartınızın son 4 hanesinden oluşuyor.
  3. Henüz yüklediğim 100 TL’yi internetten de alışveriş yapmadan tüketmeye niyetim yoktu. Çok sevdiğim Barış Manço klasiklerinden Halil İbrahim Sofrası şarkısını itunes’dan satın aldım. 0.89 TL olmasına rağmen hesap hareketlerimde 1 TL’lik satış işlemi gördüm. 1 TL altındaki işlemleri daha sonra detaylı test edeceğim.
  4. Son olarak da
    ve diğer önde gelen e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı denedim ancak hem normal hem de 3D Secure ödeme işlemlerinde bankadan provizyon alamadım. Bunu da daha detaylı test edeceğim.
  • 01.04.2013 tarihli eklenti: Limango üzerinden 8.98 TL’lik ödemeyi 3D Secure olarak başarıyla gerçekleştirebildim
Tüm bu işlemlere ait hesap hareketlerime,
menüsünden kart numarası, son kullanma tarihi ve cvc2 bilgilerimi girerek erişebildim, ayrıca kalan bakiyemi de bu menüden sorgulayabiliyorum.

Önümüzdeki günlerde yeni dağıtım kanallarının da eklenmesiyle ininal kartları daha çok online ve offline işlemlerde görebileceğiz. Sektöre olumlu katlı sağlayacak olan ön ödemeli kartlar dünyasında ilklerden olan ininal’ın başarılı olacağından şüphem yok.

Annene bunu göster birnevi kanıt.
Ayrica orda yazan
''Ayrıca aileler çocuklarının internet harcamalarını kontrol altına alabiliyor.'' yerini de göster kendisine belki ikna olur.

Son düzenleme:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
babam bi oyun için 60 TL çok fazla değil diyo sonra da alalım deyince nası olsa bedava oynuyon almaya gerek yok diyo :p Adam gibi bi taktik gelse de benim de işime yarasa :o

Pr1sonsoul

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Baban mübarek bir insan ise babana "Beleş oynayınca müslümanların hakkına giriyoruz" de :D Bende işe yaradı rqweqweqwrqwe

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Eğer sadece Minecraft almak için kullanacaksan bence al. Ancak steam'den de oyun almaya niyetliysen bunlara hiç gerek yok, steam üzerinden mobil ödeme yöntemi ile oyun alabilirsin. Kullanımı kolay ve güvenli.

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bu zamanlarda ne kadar fazla şu ''Güven'' sorunu olan konular açılıyor.Eski konulara bakınız lütfen.Konu kirliliği yapmayalım.

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Eğer sadece Minecraft almak için kullanacaksan bence al. Ancak Steam'den de oyun almaya niyetliysen bunlara hiç gerek yok, steam üzerinden mobil ödeme yöntemi ile oyun alabilirsin. Kullanımı kolay ve güvenli.
Ya kardeşim git bak.
o özellik kapandı ya da bende kapalı hata veriyor.

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ya anlamıyorum ki bu insanlar İninali ne zannediyor. Bildiğin kredi kartı hiçbir farkı yok ki. Sadece parasını kendin yüklüyorsun. Normal kart ya başka bir şeymiş gibi konular açmayın. Mobil ödemeyi ailenden habersiz yapıyorsan İninalide habersiz yap bitsin. Mobilden daha güvenli olduğu kesin bir şey. Aa tabii mastercard ve ing bank dolandırıcıysa orasını bilmem.