İnsanlar Neden Kendi Anadilleri Varken İngilizce vs. Dillere Özenirler Veya Katlederler?

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Muhammed hem o ismi tasiyorsun onu gec profiline yzayiyorsun bide ciplak hentau resmi koyuyorsun hicyakismiyor dini agzina alma ya pp deis yada profil ismini
Choq gzl trkçe konsuyrsun khardess. Biz de Müslümanız Elhamdülillah ama ismi isteyen ben değildim o resmi isteyen ise benim yani taşımakta zorunlu olduğum ismim yapmakta özgür olduğum şeylerle karıştırılmamalı *-*[DOUBLEPOST=1426693031,1426692900][/DOUBLEPOST]*
Kendisi gelmis dinden bahsediyor dini agzina sakiz yapmasin isminin anlamini bilmeyen cocuklar
Yalnız ben onu ortamı soğutmak amacıyla şey etmiştim .-.

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Muhammed hem o ismi tasiyorsun onu gec profiline yzayiyorsun bide ciplak hentau resmi koyuyorsun hicyakismiyor dini agzina alma ya pp deis yada profil ismini
Anası babası o ismi koymuş. Onun yapacak bir şeyi yok. İsterse hentaü koyar istemezse koymaz. Adı muhammed olduğundan dolayı nickinde kullanmış. Din konusunu açmasan olmuyor değil mi bir konuda da. Nerede görsem dinimiz dinin utan günah günah... Burası İslam Paylaşım Platformu değil. Herkes müslüman olmak zorunda da değil. Bu hareketlerinle sadece rahatsız edici oluyorsun. Senin gibiler yüzünden müslümanlığımdan utanıyorum.

abdullah2323

BOZKURT
En iyi cevaplar
0
Anası babası o ismi koymuş. Onun yapacak bir şeyi yok. İsterse hentaü koyar istemezse koymaz. Adı muhammed olduğundan dolayı nickinde kullanmış. Din konusunu açmasan olmuyor değil mi bir konuda da. Nerede görsem dinimiz dinin utan günah günah... Burası İslam Paylaşım Platformu değil. Herkes müslüman olmak zorunda da değil. Bu hareketlerinle sadece rahatsız edici oluyorsun. Senin gibiler yüzünden müslümanlığımdan utanıyorum.
Konuyu insan gibi okursan bastan din konusunu onun actigini gorursun ben sadece ona cevap verdim...herkes musluman olmak zorunda diye bi sey demedim durup dururken o baslatti..iyi gunler

nightwalker96

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu insan gibi okursan bastan din konusunu onun actigini gorursun ben sadece ona cevap verdim...herkes musluman olmak zorunda diye bi sey demedim durup dururken o baslatti..iyi gunler
Adamın yazdığını bambaşka bir yere çekmişsin sen. Dediğim şey isterse hentaü de koyar p... resmi de. Bu seni değil moderatörleri ilgilendirir. Rahatsız oluyorsan şikayet etmen yeterlidir. Yargılayamazsın.

abdullah2323

BOZKURT
En iyi cevaplar
0
Adamın yazdığını bambaşka bir yere çekmişsin sen. Dediğim şey isterse hentaü de koyar p... resmi de. Bu seni değil moderatörleri ilgilendirir. Rahatsız oluyorsan şikayet etmen yeterlidir. Yargılayamazsın.
bana göre doğru bir şey değil bunu belirttim sen bundan rahatsız olduysan moderatöre bildirseydin...Dinle ilgili yorum almak istemiyorsanız dinide ağzınıza almayacaksınız ne sen nede başka bi çocuk bunu yapmamı engelliyebilir uyarı alacağımı sanıyorsan yanılıyorsun çünkü Din konusunu ilk o açtı...

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
bana göre doğru bir şey değil bunu belirttim sen bundan rahatsız olduysan moderatöre bildirseydin...Dinle ilgili yorum almak istemiyorsanız dinide ağzınıza almayacaksınız ne sen nede başka bi çocuk bunu yapmamı engelliyebilir uyarı alacağımı sanıyorsan yanılıyorsun çünkü Din konusunu ilk o açtı...

Ya her tartışmaya girdiğiniz kişiye çocuk diyorsunuz ya nefret ediyorum sizden

Sent from my iPhone using Tapatalk

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Üstelik Türkçe diğer dillerin çoğundan daha güzel bir dil üstelik senin bu saydıkların basit kısımlar

Selfie (Türkçesi: öz çekim)
Spoilder (Türkçesi: sürpriz bozan)

gibi yeni oluşan kelimelerin de İngilizce'sini tercih ediyorlar

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Elbet sohbetlerde anadil kullanılmalı amma ve lakin sistematik olaylarda İngilizce çok daha işe yarayacaktır, en basitinden bir örnek vereyim. Bir sistem yazdınız ve bu sistem belirli isimleri şu şekilde yazmalı;
Ahmetin kitabı
Derin'in kitabı
Yağmur'un Kitabı
Tabi ki böyle bir algoritma yazmak baya zor fakat İngilizce'de bizim için daha basit oluyor;
Ahmet's book
Derin's book
Yağmur's book
İngilizce bu yüzden İnternet'te biraz daha kullanışlıdır.

ExtendedFox

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Üstelik Türkçe diğer dillerin çoğundan daha güzel bir dil üstelik senin bu saydıkların basit kısımlar

Selfie (Türkçesi: öz çekim)
Spoilder (Türkçesi: sürpriz bozan)

gibi yeni oluşan kelimelerin de İngilizce'sini tercih ediyorlar

Herkese göre herkesin dili kötüdür sadece kendi dili güzeldir zaten

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarı Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Ampülü Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?
Telefonu Türkler icat etmedi. O zaman niye kullanıyorsun?

Hiç düşünmüyorsun değil mi saçma saçma konuşuyorsun.

Öyleyse git öl. Türkler icat ettiği şeylerin patentini almadığı için maalesef yabancılar icat etmiş sayılıyor çoğu şeyi.

Şimdi m9 bunun nedenini ben de bilmiyorum fakat sana kendi görüşümü söyleyeyim

Ben genellikle yabancı insanlarla oyun oynadığım için birisi bana bir şey yazdığında ben de mecbur İngilizce olarak cevap vermek zorundayım ha bak chatango'da bi' tane yabancı m8 ekledi beni onunla konuşuyorum Skype'mda da var bi' kaç tane sürekli yabancılarla sohbet ediyorum ve PewDiePie, Vanoss Gaming gibi popüler YouTube kanallarını takip ediyorum ve konuştuğum dile çok büyük etkisi oluyor nasıl dersen "Naber?" yerine "naber bro" ya da "hüy" gibisinden şeyler söyleyebilirim istem dışı olarak.
Hani insan bunu bilinçli de yapabilir bilinçsiz de yapabilir insanın pek fazla elinde olan bir şey değildir bu vatanına milletine aşırı bağlı olan milletini öz annesinden babasından çok sevenn bir kimsede "hello" kelimesini asla ama asla duyamazsın bir Türk'e karşı konuşurken az da olsa vatanına milletine olan bağlılığında bu şeyi etkiliyor.

Başka bir dile ilgi göstermek aslında senin merakına kalmış bir şey kendi dilini bilirsin fakat başka diller de öğrenmek istersin bunun nedeni başka bir dil bilirsen daha kolay ve daha iyi bi' iş bulma imkanının olması bu da insanları psikolojik olarak başka bir dili öğrenmeye yöneltiyor tıpkı benim gibi. Üniversite mezunu olunca hemen öyle kolayca iş bulunmuyor sadece normal işlerin maaşından daha yüksek bir maaşı olan bir iş bulunuyor fakat başka bir dil bilirsen iş bulma şansın daha da yüksek oluyor hem de daha iyi bir iş bu yüzden diye düşünüyorum.

Benim görüşüm bu. Ve de ben de olduğunca Türkçeme dikkat ediyorum çünkü İngilizcede cümle kurabilme yeteneğim fazla yok ama cümleleri çok iyi anlayabiliyorum bu da benim hayatım boyunca İngilizce konuşmamı engeller bu yüzden Türkçemi de kaybetmemeye çalışıyorum başka bir dili konuşup Türkçe konuşmayı unutan insanlar vardır elbet.

Doğru. Çünkü Türkçe maalesef dünya genelinde İngilizce veya İspanyolca gibi geçerli bir dil değil. Bu iki dili kullanan birçok ülke var dünyada.