İnternet hızım 7Mbit üzerine çıkmıyor

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir süredir internet hızımı 7,2 Mbit üzerine çıkartmayı başaramadığımdan dolayı bu konuyu açıyorum.

Normalde internet hızım 13-16 Mbit arası değişirdi sürekli. Ping değerim ise 60ms ila 120ms arası gidip gelirdi. Şimdi ise indirme hızım 7-7,2Mbit arası değişiyor. En azından ping değerim 10ms civarında. Bu sorunun modem ayarlarından olduğunu düşünüyorum ve modem ayarlarından anlayan birisi yardımcı olursa çok sevinirim.

Aşağıdaki bilgiler dışında gerekli olabilecek bilgileri isterseniz verebilirim:
Modem ismi: HG658 V2
Kullandığım operatör: Turkcell Superonline
2,4 GHz
Wpa-2 Şifre
Ap yalıtımı: Devre dışı
İletim gücü: 100%
Transmisyon modu: 802.11b/g/n (yalnızca g yapınca bir şey farketmiyor)
Kanal: 13 (1'den 13'e kadar seçilebilir durumda)
WMM (QoS): Etkin
11n MCS: 7 (0'dan 15'e kadar seçilebilir durumda)
11n bant genişliği: 20MHz
11n koruma aralığı: Uzun
Dns sunucum: 8.8.8.8 - 8.8.4.4
IpV6 DHCP Sunucusu: Devredışı (etkin edilebilir)
Güvenlik duvarı: Devredışı
WPS: Devredışı
WDS: Devredışı
DMZ: Devredışı

DSL Bilgileri:
DSL senkronizasyon durumu:
Yukarı
Bağlantı durumu:
Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
797
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
8188
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
1045
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
17500
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı ( dB ):
16.1
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı ( dB ):
21.1
Yukarı akım aralık derinliği:
1
Aşağı akım aralık derinliği:
1
Hat standardı:
ADSL_2plus

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Modem'in müşteri hizmetlerini ara, daha önce bana da böyle bir durum olmuştu olayın modem yüzünden olduğunu müşteri numarası gibi bir şey ile modemin müşteri hizmetlerini aramam söylemişti. Kendi internet sağlayıcının müşteri hizmetlerini arayarak bu müşteri numarası mıdır? Tam olarak adından emin değilim, onu öğrenebilirsin.

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Merhaba kadim dostum. Bizim Discord sunucusunda eskiden TTNET'de çalışan bir abimiz vardı. Bilerek yavaşlatıyorlarmış. Modemde bir yer varmış onu ayarlayınca hız artıyormuş. Bir sorarım istersen :)

Positron

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
16.1 ve 21.1 dB, hat kaliten fena değil. Hızı ve diğer değerleri gün içerisinde farklı zamanlarda 3 kez tespit etmeyi denemelisin; sabah erken saatte, iş/okul çıkışı saatinde ve gece vakti. Cihazların birbirini etkilememesi için ap yalıtımını aktif hale getiriyorum, yazıcıyı bilgisayara Wi-fi ile bağlıyorsan veya evinde buna benzer bir kullanım söz konusuysa pasif kalmalı. Transmisyon modu 802.11n için kapsama alanı dardır, veri aktarımı hızlıdır. DNS'yi otomatik alıyorum veya internet sağlayıcısından talep ediyorum. Bilgisayardaki çıtır temizlik ve sıfırlamaları da yapıyorum. Sonuç olarak duruma göre en fazla 1 puanlık bir oynama yaşıyorum.
doctormo_put_rubbish_in_bin_signs_clip_art_16830.jpg

Modemin kurulum rehberindeki ayarlar neyse onları kullanmalısın, dikkatimi çeken cümlen şu.
Normalde internet hızım 13-16 Mbit arası değişirdi sürekli. Ping değerim ise 60ms ila 120ms arası gidip gelirdi. Şimdi ise indirme hızım 7-7,2Mbit arası değişiyor. En azından ping değerim 10ms civarında.
Hem hız düşüşü, hem ping düşüşü var. Kullandığın portun değiştirilmiş olma ihtimali üstünde durmak lazım. Yeni port sana yakın bir lokasyonda fakat aynı porttan çok fazla kullanım söz konusu. Müşteri temsilcisi ile çözülmüyorsa tanıdık falan bulup baktırmak lazım.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
16.1 ve 21.1 dB, hat kaliten fena değil. Hızı ve diğer değerleri gün içerisinde farklı zamanlarda 3 kez tespit etmeyi denemelisin; sabah erken saatte, iş/okul çıkışı saatinde ve gece vakti. Cihazların birbirini etkilememesi için ap yalıtımını aktif hale getiriyorum, yazıcıyı bilgisayara Wi-fi ile bağlıyorsan veya evinde buna benzer bir kullanım söz konusuysa pasif kalmalı. Transmisyon modu 802.11n için kapsama alanı dardır, veri aktarımı hızlıdır. DNS'yi otomatik alıyorum veya internet sağlayıcısından talep ediyorum. Bilgisayardaki çıtır temizlik ve sıfırlamaları da yapıyorum. Sonuç olarak duruma göre en fazla 1 puanlık bir oynama yaşıyorum.

Modemin kurulum rehberindeki ayarlar neyse onları kullanmalısın, dikkatimi çeken cümlen şu.

Hem hız düşüşü, hem ping düşüşü var. Kullandığın portun değiştirilmiş olma ihtimali üstünde durmak lazım. Yeni port sana yakın bir lokasyonda fakat aynı porttan çok fazla kullanım söz konusu. Müşteri temsilcisi ile çözülmüyorsa tanıdık falan bulup baktırmak lazım.
Hız değerim günün her saatinde neredeyse hiç değişmiyor. Port olayını bilmiyorum ancak yakın bir yer olarak ayarlanmış olabilir. Cevap için teşekkürler.
(İnternete 5 cihaz bağlı olsa da aynı, 1 cihaz olsa da aynı oluyor neredeyse)

Belki otomatik olarak çözülür diye bekleyeceğim, şuanki modem ayarlarımla oyun içinde performans düşüşü olmuyor. Modemi sıfırlarsam ping sorunu olur diye korkuyorum.