İnternet'teki Gerçek!

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Bu konunun herkes tarafından okunmasını ve bilinçli olunmasını istiyorum, sizin için bir anlam taşımıyor olabilir fakat, sizin sayenizde milyonlar kazanılıyor. Gerçek dünyada, atıyorum siz bir teknoloji marketinde satış danışmanısınız, insanlara ürünler hakkında bilgi veriyorsunuz ve sizin sayenizde teknoloji marketi para kazanıyor ve size maaş veriyor. E siz gerçek dünyada parayla yaptığınız bir şeyi, neden bedava veriyorsunuz? (Anlatmak istediğim para konusu değil.)

Bir bilgisayara format atsanız bile veriler silinmez. Bunun en kolay bulunabilecek kanıtı: Windows'un geri yükleme özelliğidir.
Facebook gibi firmalar verilerini satmaktadır, bu da demek oluyor ki: "Adınızı soyadınızı telefon numaranızı ve tüm fotoğraflarınızı TANIMADIĞINIZ kişilerle paylaşmasıdır."
Google, sizi takip etmektedir. (Yandex vb içinde geçerlidir.) Şimdi nasıl gerçek dünyada kimse kimseye bedava su vermediği gibi sanal dünyada da HİZMET vermez.
Google Haritalar sayesinde trafik durumunu bulur, en çok kişi neredeyse kendi verilerinde orada trafik yüksek der ve bunu bazı operatörlere satabilir.

Yazdığınız tüm şifreler/kredi kart bilgileri vs hepsi kayıt edilmektedir. md5 vs vs inanıyor musunuz Google, Facebook'un kullandığına?

Bir kere hata yapıp fotoğrafınızı, adınızı soyadınızı bir siteye veya bir tarayıcıya yazdığınız anda iş bitmiştir.

Daha fazlası da var, bunları da yazabilirdim. Herkes gerçekleri bilmeli.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Senin bu yazdıklarını profesyoneller defcon gibi yerlerde yıllardır anlatıyorlar. Sen sosyal medya kullanmasan, tarayıcılarında çerezleri kapatsan ve kişisel bilgilerini hiçbir yerde kullanmasan bile onlar bir şekilde bu bilgilere sahip olurlar emin ol.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bkz. : Person Of Interest "LifeTrace"
İzlediğim dizide tam olarak LifeTrace adlı sosyal medya sitesi bu olayı yapıyor ._. İnternette e-mail bilgilerimizi her gün veriyoruz (şifresiz). Facebook,twitter gibi sosyal ağlarda düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ciddi bir insan kilot markamıza kadar istese her şeyi öğrenebilir sosyal ağ ile :/

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Senin bu yazdıklarını profesyoneller defcon gibi yerlerde yıllardır anlatıyorlar. Sen sosyal medya kullanmasan, tarayıcılarında çerezleri kapatsan ve kişisel bilgilerini hiçbir yerde kullanmasan bile onlar bir şekilde bu bilgilere sahip olurlar emin ol.
Zaten çoğu medya istihparatlarla çalışıyor doğrudur, ama yeni bir kimlik, yeni bir bilgisayarla ve (yeni bir isp ile) bir kısmı engellenebilir.
Konuyu burada paylaşmamın sebebi; Minecraft oynayanların genellikle küçük yaşta olması ve bu yaşta bilgi sahibi olmasından kaynaklı.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Zaten çoğu medya istihparatlarla çalışıyor doğrudur, ama yeni bir kimlik, yeni bir bilgisayarla ve (yeni bir isp ile) bir kısmı engellenebilir.
Konuyu burada paylaşmamın sebebi; Minecraft oynayanların genellikle küçük yaşta olması ve bu yaşta bilgi sahibi olmasından kaynaklı.
Sen kimlik değiştirmeyi taşınmak mı zannediyorsun :) Bunun kaçarı yok zaman bunu gerektiriyor bunu yaşayacağız.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Sen kimlik değiştirmeyi taşınmak mı zannediyorsun :) Bunun kaçarı yok zaman bunu gerektiriyor bunu yaşayacağız.
Evlendiğin zaman eşine bilgisayar aldır ve internet aldır webcam'i bantla mikrofonları kır.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Evlendiğin zaman eşine bilgisayar aldır ve internet aldır webcam'i bantla mikrofonları kır.
Evlendiğin zaman kimliğin değişmiş olmuyor ama :? Devlet bunların hepsinin kaydını tutuyor yapabileceğin max. şey sahte kimlikle gizli bir hayata başlamak olabilir.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Evlendiğin zaman kimliğin değişmiş olmuyor ama :? Devlet bunların hepsinin kaydını tutuyor yapabileceğin max. şey sahte kimlikle gizli bir hayata başlamak olabilir.
Ben Devlet'ten kaçmıyorum ki. Google, facebook ve twitter vs den bilgilerimi gizlemek istiyorum. Yoksa Devletim bilsin her şeyimi.

Manyakwolf

հεгօաօlբ
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Klişe kaçacak ama, bizim ne önemimiz var, bizi niye takip etsinler be abi. Önemli insanlar için doğru olabilir bu dediğin ama sıradan insanları öyle didik didik takip ettiklerini sanmıyorum.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Ben Devlet'ten kaçmıyorum ki. Google, facebook ve twitter vs den bilgilerimi gizlemek istiyorum. Yoksa Devletim bilsin her şeyimi.
Devletinin bunlarla ilişkisi yok mu zannediyorsun? Bu adamlar izinsiz bir şekilde bunları yapabilir mi? Tavsiyem bu tarz konularla uğraşmayı bırakıp hayatı yaşaman yoksa paranoya olur çıkarsın.

Klişe kaçacak ama, bizim ne önemimiz var, bizi niye takip etsinler be abi. Önemli insanlar için doğru olabilir bu dediğin ama sıradan insanları öyle didik didik takip ettiklerini sanmıyorum.
Biz olmasak bu dünya dönmez. Kendini değerli sanan insanlar tek başlarına bu dünyada hayatta kalamazlar. Bu yüzden biz onlardan daha önemliyiz çünkü biz halkız.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Sana dışarıda birisi Bana şifreni söyle derse gidip söylüyor musun? Veya fotoğraflarını gösteriyor musun?
Devletinin bunlarla ilişkisi yok mu zannediyorsun? Bu adamlar izinsiz bir şekilde bunları yapabilir mi? Tavsiyem bu tarz konularla uğraşmayı bırakıp hayatı yaşaman yoksa paranoya olur çıkarsın.

Biz olmasak bu dünya dönmez. Kendini değerli sanan insanlar tek başlarına bu dünyada hayatta kalamazlar. Bu yüzden biz onlardan daha önemliyiz çünkü biz halkız.
Devlet durudk yere google a veri vermez ki, neyse peki.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Sana dışarıda birisi Bana şifreni söyle derse gidip söylüyor musun? Veya fotoğraflarını gösteriyor musun?

Devlet durudk yere google a veri vermez ki, neyse peki.
Dünyanın altında neler dönüyor en ufak bir fikrimiz bile yok. Olamazda zaten. Bilmediğimiz bir şey hakkında konuşmamızda doğru olmaz. Devletin nasıl yönetildiğini arkaplanında neler geliştiğini hiç bilmiyoruz.

FyreUKl

Marangoz
En iyi cevaplar
0
kardeş kayıt olurkan yasuo resmi koydum benim zaten o şu anda ismimi öğrendiler odamda saklanıyorum elimde karambit var gelirlerse ace atarım sonra silah çıkarım efbiay geldi bende tabi 20 yıllık ustayım ulti atıcam onlara

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kimse size bedava hizmet sunmuyor. Google, Yandex gibi şirketler hem reklam gelirlerinden, hem de ürünlerinden zaten gelir elde ediyor.

Google gibi şirketler kredi kartı bilgilerini kullanım kolaylığı için saklıyor. Sizin kıçıkırık 2000 TL limitli kartınıza muhtaç değiller.

Lokasyon verinizi siz kendiniz veriyorsunuz Google zorla almıyor. İstediğiniz hizmeti kapatıp istediğinizi açabilirsiniz.

Satılıyor dediğiniz verilerin satılması hiçbir anlam ifade etmiyor. Zaten gizli olan bir veri yok ortada ve siz kayıt olurken bu verilerin kimlerle paylaşılacağını kimlerle paylaşılmayacağını belirten bir sözleşmeyi kabul ederek kayıt oluyorsunuz.

Windows'un geri yükleme özelliği diski formatlarsan çalışmaz.