CreaxTR
Victory is only for those who believe him.
- En iyi cevaplar
- 0
İOS 11 İşletim Sistemi
Merhaba! Forumumuzun değerli üyeleri ve ziyaretçileri bu konumda İphone ve İpad kullanıcılarını yakından ilgilendiren İOS11 güncellemesinden bahsedeceğim.
Herkezin bildiği gibi İOS11'in beta versiyonu developerlar(geliştiriciler) için geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüldü
tabii ki yeni işletim sistemini sadece geliştiriciler indirmedi biz normal kullanıcılarda İOS11 i merak ettiğimiz için indirip İphone'lerimize ve İped'lerimize yeni işletim sistemini kurdur. Şu an İOS11 beta sürümünde olduğu için
bazı bugları da beraberinde getirdi. Ve içinde gerçekten bir sürü yenilik var birazdan hepsine değineceğim.
YENİ ŞİFRE GİRİŞ EKRANI!
İlk olarak yeniliklerden başlıyalım Gözümüze çarpan ilk yenilik Şifre giriş ekranın yenilenmesi olacaktır. Artık daha futuristik bir yapısı var.
SİRİ ARTIK DAHA AKILLI!
Bir başka yeniliğimizde siri tarafından geldi artık sirinin sesi hem insan sesine daha çok benziyor hemde artık siriyle beraber çok rahat bir şekilde çeviri yapabilmemiz mümkün. Fakat bu 2 özellik daha Türkçe için gelmedi sanıyorumki İOS 11 betadan çıktığı zaman bu 2 yenilikte Türkçe dili için gelecektir.
YENİ DENETİM MERKEZİ!
Bir 2. yeniliğimiz ise ki bu benim için en önemli ve göze çarpan yeniliklerden birisi denetim merkezi görünmünün çok değişmesi. Gerçekten çok ayrı bir hava katmış ve artık apple bizi dinleyip buraya bir mobil veri açıp kapatabileceğimiz bir simge eklemiş ayrıyeten ses açma kapama ve kısma simgeleri de daha güzel bir hal almış ve eğer ekran parlaklığında ve ses düzeyinde ince ayar yapmak istiyorsanız üstlerine basılı tutmanız yeterli aynı şekilde night shift modunu açmak içinde ekran parlaklığı simgesine basılı tutmanız gerekiyor.
Vede bu ekrandaki simgelerin sayısını istediğimiz gibi artırıp azaltmamız da mümkün ayarlardan denetim merkezine girip istediğinizi ekleyip çıkarabilirsiniz.
UYGULAMALARI KAPATMA!
Bir diğer yeniliğimiz artık uygulamarı kapattıktan sonra sizi bu ekranda bekletiyor ya home tuşuna basarak çıkıyorsunuz yada ekrana bir kere tıklayarak. 2. olarakda artık uygulamarı kapatma ekranında ana menüyü göremiyorsunuz ana menüye dönebilmek için ya tüm uygulamarı kapatmanız lazım yada bir boşluğa.
APP STORE'NİN TASARIMI DEĞİŞTİ!
Ve tabikide en önemli yeniliklerden biriside App store gerçekten tepeden tırnağa her şeyi değişti diyebiliriz.
Arayüzde köklü bir değişikliğe giden Apple şirketi gerçekten neler yapabileceğini bize tekrardan gösterdi diyebiliriz. Artık uygulamalara ve oyunlara erişmemiz daha kolay ve eylenceli bir hal almış durumda.
DOSYALARIMIZA ULAŞMAK ARTIK DAHA KOLAY!
Bir başka yeniliğimiz ise artık sonunda "Dosyalar" adında bir uygulamamız var. Artık bu uygulama sayesinde
İCloudumuzdaki dosyalarımıza ve İphonemiz ve İpdaimizdeki dsoyalarımıza daha rahat bir şekilde ulaşabileceğiz ayrıyeten etiketlediğimiz dosyalarada ulaşabilmemizi sağlayacak. Bu bize hem vakit kazandıracak hemde işimizi kolaylaştırmış olacak.
YENİ BİLDİRİM ÇUBUĞU!
Bir başka göze çarpan değişikliğimiz ise bildirim çubuğunun görünümü biraz daha değişmiş durumda
çok bir şey farketmemiş ama biraz daha güzel gözüküyor diyebiliriz.
Bunlar biraz daha göze çarpan değişikliklerdi şimdi de işin perde arkasında geçelim.
Diyelimki bir İpadiniz var ve içine İOS11 yüklediniz ve İphonenizde de İOS11 var İpadiniz de eğer bir Ağa bağlı iseniz İphonenizi İpadinize yaklaştırınca Ağ şifresini paylaşyımı diye bir seçenek karşınıza çıkıyor ve hiçbir işlem yapmadan Ağa bağlanmış oluyorsunuz.
ARABA SÜRERKEN RAHATSIZ EDİLMEYİN!
Bir başka yeniliğimiz ise Kontrol merkezine ekleyebileceğimiz bir ayar. Bu ayar sayesinde arabanıza bindiğinizde bu ayarı çalıştırıp araba sürerken sizin dikkatinizi dağıtacak facebooktan,instagramdan gelen mesajların bildirimlerinin size gelmesini engelliyor. Fakat bu ayar şu an daha aktif durumda değil büyük ihtimalle betadan çıkana kadar hallederler.
YENİ EFEKTLER!
Bir başka yeniliğimiz ise uygulamarı açarken ve kapatırken Menüye dönerken ki efectler biraz değişmiş ve
gözümüze artık gerçekten daha güzel gözüküyor.
Bir başka yeniliğimiz İmessage Uygulamasında mesaj atarken kullandığımız efectlere yenileri eklendi.
Son yeniliğimiz ise LivePhoto kısmından geldi artık çektiğimiz canlı fotoğrafların efectlerini değiştirebileceğiz
kırpabileceğiz ve içinden istediğimiz bir anı alabileceğiz.
Şimdi gelelim İOS11 Nasıl yükleniyor
Telefonunuzdan safariyi açıyorsunuz ve arama çubuğuna
beta.applebetas.co
yazıyorsunuz daha sonra bu kısmu bulup download diyorsunuz ardından sizin birkaç şeyi onaylamanızı istiyor telefon ve kendini kapatıp açıyor bu yaptığınız şey sayesinde bundan sonra gelecek olan beta güncellemelerini alabileceksiniz ve tabii ki İOS11 de dahil.
Şimdi yapmanız gereken şey normal bir şekilde sanki İOS10.3.2 ye güncelleme yaparmış gibi ayarlardan Genel bölümünden "Yazılım Güncelleme" ye gelip İOS11 i indirp kurmak bu işlemleri yaparken telefonunuzun şarzda olmasına dikkat edin.
Not: ben güncellemeyi yaparken telefon bir miktar ısınmıştı ardından soğudu endişe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
Evet arkadaşlar konumuzun sonuna geldik dilimin döndüğünce klavyem yazdığınca size İOS11 in yeni özelliklerini tanıtmak istedim herkeze iyi forumlar!
Son düzenleme: