İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyor musunuz?

İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    9

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Son aylarda gündeme sıkça gelen İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmama iddiası büyük tepki topluyordu. Bu yüzden sosyal medyaya bir kampanya başlatıldı(#istanbulsözlesmesiyaşatır) ve bu konu tekrar gündeme geldi. Toplumun bir kesimi İstanbul Sözleşmesi'ne karşıyken, bir kesimi de bunun uygulanması gerektiğini düşünüyor. Ben de böyle düşünüyorum ki, kadın hakları en önemli noktalardan biri şu son yıllarda.

İstanbul Sözleşmesi, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bir kadın-erkek eşitliğini sağlamayı ümitleyen ve kadınları korumayı amaçlayan bir sözleşmedir. Sözleşmenin broşürüne spoyler içerisinden ulaşabilirsiniz.

Lütfen İstanbul Sözleşmesi'ni anlamaya çalışın ve öyle yorum yapın. Peki, siz İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyor musunuz?

lolitsalexibald

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Desteklenecek Bir sözleşme ama zaten şu an egolarından ölen Türkiye'deki kadın feminist'ler bu sözleşmeden sonra acaba neye dönüşecek

LuzNoceda

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Son aylarda gündeme sıkça gelen İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmama iddiası büyük tepki topluyordu. Bu yüzden sosyal medyaya bir kampanya başlatıldı(#istanbulsözlesmesiyaşatır) ve bu konu tekrar gündeme geldi. Toplumun bir kesimi İstanbul Sözleşmesi'ne karşıyken, bir kesimi de bunun uygulanması gerektiğini düşünüyor. Ben de böyle düşünüyorum ki, kadın hakları en önemli noktalardan biri şu son yıllarda.

İstanbul Sözleşmesi, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan bir kadın-erkek eşitliğini sağlamayı ümitleyen ve kadınları korumayı amaçlayan bir sözleşmedir. Sözleşmenin broşürüne spoyler içerisinden ulaşabilirsiniz.

Lütfen İstanbul Sözleşmesi'ni anlamaya çalışın ve öyle yorum yapın. Peki, siz İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyor musunuz?
hayır desteklemiyorum kadın beyanı esastır ne ?

Astor

Titanik
En iyi cevaplar
0
Erkeğe yönelik şiddete de karşı bir sözleşmedir ama asıl tartışılması gereken konu kadınlardır. Çünkü kadınlar erkeklerden veyahut hemcinslerinden de fazlaca sözlü veya eylemli şiddet almaktadır, sözleşme bununla kalmayıp hayvanları ve çocukları, LGBT bireylerini kapsamaktadır. Ayrıca bununla kalmayıp toplumda dışlanan kesimlere dikkat çekmektedir ve Türkiye'yi modern düşünceye götürecebilecek bir sözleşmedir (mesela: toplumsal cinsiyet anlayışı). Umarım en yakın zamanda imzalanır ama imzalansa bile uygulanabileceğini çok düşünmüyorum :/