[istek] plugin hazırlamaları

enver485

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1: minigame
2: mobarena ( bi paketin mobarenasini kulannıyorum adam bana bi kodlar direk arena olusuyor demisti o kodu biliyoraniz söylermisiniz)
3: sadece özel bir yerde komut kullanma mesela;
5x5 lik alan ve orda ./fly komutu herkese serbest ama ordan cıkınca fly komutu gidiyor ve kullanamıyorsun
4: serverlerde creative yeri var portaldan gecince oluyor onu nasıl yapiyoruz

Obkaros

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hepsini biliyorum ancak yine benim yazdığım mesaja kup takacaklar diye yazmıyorum.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ruh hali
1. sorundan bir şey anlamadım.
2 ve 4. sorularını forumda bulabilirsin. 2. için paketin sahibine de danışabilirsin. Ama bazen bilgisiz insanlarda "Paketim olsun." düşüncesiyle bir iki plugini bir araya koyup foruma atıyorlar. Eğer onlardan birini kullanıyorsan sana yardımcı olamayabilir.

Ben 3. sorunu cevaplayacağım çünkü forumda bunun cevabı yok:

İhtiyacın olacak pluginler: WE, WG
Önce o istediğin 5x5 alanını seç.
//expand vert
/rg define alanismi
/rg flag alanismi cmds-allow /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.]
(Yukarıdaki kod olmazsa şunu da deneyebilirsin:
/rg flag alanismi allowed-cmds /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.])

Bunlar o alanda uçuşu açar. Ama oyuncular uçarak çıkmaya çalışırlarsa atılırlar, tabi server.perpro... da ayarlıysa. Ama yine de güvence altına alalım diyorsan o alan dışındaki tüm alanlara şu kodu girebilirsin.
/rg flag alanismi cmds-block /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.]
ya da
/rg flag alanismi blocked-cmds /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.]

Obkaros

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
2 ve 4. sorularını forumda bulabilirsin. 2. için paketin sahibine de danışabilirsin. Ama bazen bilgisiz insanlarda "Paketim olsun." düşüncesiyle bir iki plugini bir araya koyup foruma atıyorlar. Eğer onlardan birini kullanıyorsan sana yardımcı olamayabilir.

//expand vert
/rg define alanismi
/rg flag alanismi allowed-cmds /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.])

Bunlar o alanda uçuşu açar. Ama oyuncular uçarak çıkmaya çalışırlarsa atılırlar, tabi server.perpro... da ayarlıysa. Ama yine de güvence altına alalım diyorsan o alan dışındaki tüm alanlara şu kodu girebilirsin.
ya da
/rg flag alanismi blocked-cmds /fly ["/" işaretini kullanamayabilirsin, sanırım.]

Saol sende olmasan be ataberk.

enver485

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0

//expand vert
/rg define alanismi

ya da

1. sorum minigame nasıl oluyor tam bilgim olmadığından sordum
bide ben o komutları yazarsam eğer ordan cikmaya kalkarlarsa hala ucuyor olucaklarmı ?

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ruh hali
Bunlar o alanda uçuşu açar. Ama oyuncular uçarak çıkmaya çalışırlarsa atılırlar, tabi server.perpro... da ayarlıysa.
Büyük ihtimalle evet ama bu onların server den atılmasına yol açar. Bu yüzden o alanda bir tabela ile bilgilendirme verebilrisin. "Buradan çıkarken uçuşu kapatmalısınız yoksa atılırsınız." gibi bir metin koyabilirsiniz.
... :o
Aklıma bir fikir geldi: :D
Çevresini ve üstünü her hangi bir block (çit, pencere camı, küp cam*) ile kapatabilirsin. Ve o alan ile normal dünya arasına bir koridor yapın. Bu plugin i indirin ve kurun yukarıda kodları boş verin. Tüm yetkililere. **Şu perm i verin:. Bu perm ile oyuncular uçuşlarını kendi açmayacak, yetkili biri onlara yetki verecek. Yukarıdaki
pluginin komutlarını yine aynı siteden bulabilirsin.
Sonra
Belki de oraya tek tarafdan açılan bir demir kapı koyabilir ve başına bir adam bırakabilirsiniz. (Ya da bir moderatör onla ilgilenebilir. Adam çıkmak isterken o moderatöre mesaj atar sonra mod gelir onun uçuş özelliğini kapatır. Ve kapıyı açar.). böylece oyuncu oradan çıkınca uçuş özelliğini yitir.

* Ben bunu öneririm
**
flight.on = Kendi uçuşunu açma yetkisi. (Belki Vİp lere verirsin diye koydum. Ya da mod ların uçmasını istiyorsan.)
flight.on.other = Başkalarının uçuşunu açma yetkisi. (Mod lara)
flight.off = Kendi uçuşunu kapatma. (Yine Vip ler için tabi ilk perm i verdiysen. Sonuçta sonsuza kadar uçmak istemeyebilir.)
flight.off.other = Başkalarının uçuşunu kapatma yetkisi. (Mod lara)
flight.check = Başkalarının uçuşunun açık olup olmadığını öğrenmek için yetki.
**

Şimdi sana mantığı yeniden anlatayım:
Adam tek taraftan açılan demir kapıyı açar ve içeri girer. Sonra yetkili "/flight on [oyuncu]" komutu ile oyuncunun uçmasını sağlar. Adam uçar uçar, iner ve çıkmak ister. Tek taraftan açılan demir kapının yanına kadar gelir. Yetkili "/flight off [oyuncu]" komutu ile oyuncunun uçuşunu keser ve tek taraftan açılan demir kapıyı şalteri kullanarak açar. Oyuncu çıkar ve artık çok mutludur çünkü artık uçabileceği bir alanı olmuştur.

Not: Oyuncuların uşunu sağlamak için bir de şunu yapma gerekiyor.
Server.properties de ki şu satırı:
Kod:
allow-flight=false
True yapmalısın ki uçanlar server den atılmasın.

Serverinde başarılar. Artık yazamayacağım ellerim kırıldı.
:D