İyi Bir Twitch Yayıncısı Nasıl Olunur? - Rehber

RedBuilder

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Çoğumuzun yayınları seyretmek için kullandığı twitch'ten nasıl yayın yapacağınızı göstereceğim bugün.

PROGRAM
İyi bir yayın için öncelikler iyi bir programa ihtiyacınız var. İnternette birçok program bulabilirsiniz. Ancak benim bildiğim ve genellikle izlediğimiz kişiler tarafından da kullanılan 2 adet program var.

1- XSplit Broadcaster
"
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
" -- Linkinden programı indirebilirsiniz. Ancak bu programda birçok şeyi yapmak için premium satın almanız gerekiyor. Örneğin, 720P - 1080P'lik bir yayın yapmak istiyorsanız free versionunda bunu yapamıyorsunuz.

2-Open Broadcaster Software (OBS)
"
" -- Linkinden programı indirebilirsiniz. Bu program genellikle birçok kişi tarafından kullanılıyor. Sebebi ise herhangi bir ücret ödemeden yüksek kalite yayın yapmanıza olanak tanıyor. Ayrıca xsplit'e göre daha az kasma yapıp daha iyi bir performans sunuyor.

Ayrıca youtubenden bir kaç video izleyerek bu programları nasıl kullanıcağınızı da öğrenmeniz lazım.

İNTERNET
Bütün iş program ile bitmiyor malesef. Bunların yanında iyi bir yükleme(upload) hızına sahip olmanız gerekiyor. Şahsen benim upload hızım 500-700 kbps arası olduğundan sadece düşük kalitede yayın yapabiliyorum. Ancak o zamanda bir anlamı kalmıyor. 1 MB'lık bir upload hızı 360-480 belki 720P'de yayın yapmanıza olanak sağlar. Ancak 2-2.5-3+ MB'lık hızlar iste 720-1080P'lik bir yayın için yeterlidir.

İÇERİK
Programınızı indirdiniz, internet hızınızda tamam peki hemen yayın mı yapıcaksınız yoksa kendinizi daha profesyonel gösteren bir kaç adıma mı atılacaksınız?

Yayınlarda içerik çok önemlidir. Örneğin bu resimde olduğu gibi:

Resimde gördüğünüz yayıncının "ShyBoy" isimli bir kanalı var. Bu kanalında minecraft yayını yaparken çekildi bu resim. Gördüğünüz gibi üstte bağış yapanlar, yayıncı ismi gibi şeyler yazıyor. Siz bunları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Eğer basit bir tane istiyorsanız size yardımcı olabilirim ve yayında spotify kullanarak müzik eklerseniz daha keyifli bir yayın olacaktır.

Ayrıca kendinize birkaç resim de yapabilirsiniz. Afk olduğunuzda o resimi koyabilirsiniz.

REKLAM
Her şey tamam gibi gözüküyor öyle değil mi? Hayır... Yayını yapmadan önce reklam yapmanız lazım peki bunu nasıl yapacaksınız?
İlk olarak forum, facebookta veya twitter'da her gönderinin altına spam yaparak paylaşırsanız hem milleti rahatsız edersiniz hemde yayına gelir küfür edip çıkarlar. Bunun olmasını istemiyorsanız 1 konu 1 facebook gönderisi açmanız yeterlidir. Yayın linkinizi arkadaşlarına gönderebilirsiniz. Ancak çekiliş yapılacaktır, alım vardır gibi yalanlar atmayın! Bu kalitenizi düşürecektir. Ayrıca daha yayın yapmaya yeni başladınız sakın çekiliş felan yapmayın!

YAYIN AYARLARI
Bunlarda tamam şimdi yayın için küçük bir şeyler kaldı. Bunları twitch'in sitesinde kanalımıza girerek yapacağız. İlk olarak kendinize bir profil resmi yapın veya koyun. Arıdan yapıcağınız oyunu girin ve yayına bir isim verin. Örneğin:
[TR] İsim -Nick- Soyisim İle -Oyunİsmi- Oynuyoruz
Gibi bir şeyler yapılabilir :D

YAYIN!
HER ŞEY HAZIR! ARTIK YAYIN YAPABİLİRSİNİZ! KOLAY GELSİN!

Eklememi istediğiniz bir şey yada herhangi bir hata bulursanız bana bildirin. O kadar yazdım bir beğeni atarsınız artık >:D

RedIsBack

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sana isim çalıcı demiştim .s B)
Konu ile ilgili bir şey yok.Bir rehber konu işte.