Java Config

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhabalar
Ben Oyuncudan Veri Çekerken örneğin getConfig()....."deneme".player.getName()
türünde alıyorum yani plugini kendi sunucuma uyarladıgım için basit gitmek istedim ve
config dosyasına verileri ekliyorum.
performans bakımından etki eder mi? farklı bir yolu olup kullandıgım yöntemin lag yapmasından endişeleniyorum

örneğin oyuncuya para diye değer atamak istiyorum

ben "para."+player.getName() yönteminden gidiyorum
böylemi performans için daha iyi yoksa
player.getName()".para" türündemi yapsam
*ya da 2 si aynı performansa mı sahip

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler..

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Kod:
para:
  oyuncu1: 100TL
  oyuncu2: 299TL
ya da
Kod:
oyuncu1:
  para: 100TL
oyuncu2:
  para: 299TL
burdan bakınca üsteki kod daha kısa gözüküyor ama ne istersen yap performans ı etkilenyen bişi değil o(en azından fazla veri yoksa)

BadActive

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aralarında pek bir fark olmayacaktır. Fakat ileride para yerine başka şeyler kullanırsan ("oyuncular." + p.getunuquiid(herneyseişte) + ".para") yapmalısın ve oyuncunun ismi yerine uuid kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca bu tür işleri config yerine başka bir yml dosyasında yapabilirsin.

amiral

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gösterdiğiniz iki yöntemin birbirinden çok farkı yok lakin işe biraz daha mantık ile bakarsanız eğer sadece oyuncuların parasını saklayacaksanız ilk yöntemi kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Tabii bu gözle görülebilir bir etki yaratmayacaktır fakat daha da gözle göremeyeceğiniz kadar olsa da daha fazla verim almak isterseniz direkt istediğiniz veriyi saklamak için yeni bir dosya açıp doğrudan kullanıcı adının karşısına yazabilirsiniz. Size şunu söylemem lazım ki YAML, JSON ve XML gibi yöntemler bu tarz işler için pek de biçilmiş kaftan değiller. Şahsi önerim bu tarz işler için yapılmış sistemler kullanmanız olacaktır.

Öncelikle bilmeniz gereken bir şey var ki YAML tam anlamıyla etkili bir veri depolama sisteminden ziyade kullanıcıların kolay bir şekilde kodlarını biçimlendirme ve kullanılacak verileri düzenleme amacı ile yapılmış "Flat file" bir depolama sistemidir. Bu tarz saklama sistemlerini sanki bir veritabanı gibi kullanmak kesinlikle performansa etki edecektir zira herkesin bildiği depolama sistemlerinden SQL'den örnek gidecek olursak bu tarz sistemler size bir sürü kompleks görevi sorgulama, bu verdiğiniz işi indeksleme, aynı anda işlem yapma, başka ağlardan bu depoya bağlanma, veri bütünlüğünü sağlama ve daha birçok imkanı sağlayacaktır. Bu imkanları siz SQL kullanırken fark etmeseniz dahi performansa büyük anlamda etkisi olacaktır. Eğer kullanıcıdan programınızın nasıl çalışacağına dair bilgi almaktan ziyade bir veriyi birçok defa saklayıp daha sonra bununla işlem yapmak gibi bir planınız varsa hemen daha fazla verim alabileceğiniz bir depolama sistemine geçmenizi tavsiye ederim.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunun performans açısından bir farkı yok. Sadece amacın doğrultusunda kullanabileceğin şeyler. Mesela config dosyası sadece oyuncuların parasını tutacaksa "para.oyuncu" şeklinde yapman daha mantıklı olur. Ama eğer oyuncuların para, puan, altın gibi birden fazla özelliğini tutacaksan "oyuncu.para oyuncu.altın oyuncu.puan" şeklinde tutman daha mantıklı olur.

Tabi sadece "para" başa mı yazılmalı sona mı yazılmalı diye sorarsan ikisinin de performansa bir etkisi yok.

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Dün Akşam Aktif Olamadım Mesajlara Bakıp Teşekkür Etmedim Kusura Bakmayın
Yeterli Bilgi Edindim Hepinize Yardımlarınızdan Dolayı Teşekkür Ederim.

* Konu Çok Basit Ve ya Saçma Gelmiş Olabilir Fakat Bazı Yazılım Dillerinin Kendine Özel Yapıları Olabiliyor
Belki Java nında Farklı Yollar İle Performans Ayarı Olabileceğini Düşündüm