Java Dersleri -Üçüncü 3 part-

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlk ödevimi verdim bu 3'lünün 2.sinde :D. Pek Türkçe'm yetmedi ama ödevde söylemek istediğim yazı tabanlı basit bir karakter oluşturma sistemi yapmanızdı. 'Oyuna hoşgeldin Level 1 Orc Savaşçı' gibisinden bir yere kadar ilerleyebilecek bir oyun, tabi ki ırk ve sınıfı kullanıcı seçecek. Diğer söyleyeceğime gelirsek pazartesiye kadar bu hızda video paylaşmam mümkün olmayabilir hatta paylaşamayabilirim diye bugün 6 video paylaştım. Bunun sebebi bir yandan unity çalışıyor olmam bir yandan da birkaç işimin olması. Yani hemen yok oldum diye düşünmeyin yarın video paylaşamazsam :D.

@Dpelqpleq Benden Web programlama serisi istemiştin fakat aşırı geniş ve öncesinde de Html/CSS gerektiren bir seri olduğu için seni buraya etiketleyip aklımdayken buradan sorayım dedim, nereden başlamamı istersin? Eğer bir fikrin yoksa hazırda html için giriş videom bulunmakta, en baştan başlayabilirim.

Fazla konuştum, linkleri bırakıp kaçayım.

ILieWorldI

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Örnekleri cogaltmalisin bence 8 dk da if-else-while döngüleri için az gibi geldi. Çok video çekeceğim diye acele etme.

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Lafın gelişi söyledim :durt:
Eh, hızlı video yükleme bir amaca girmedim yanlış anlaşılmasın :D. 3 gün falan olmayacağım için 3 video hazırladım. if / else if için 8 dakika az olabilir belki fakat direk bir sonraki partta (mantıksal operatörlerde) da if kullanarak yaptığım için örnekleri ekstra if örneği gibi oluyo denebilir. Yani onu bunu geçip asıl derde gelecek olursam, 10 dakikayı aşan videolar çekmek istemiyorum, bunun yerine fazla sayıda, kısa süreli video taraftarıyım. Yine de önerini dikkate alıp if'in üzerinden bir iki part daha başka şeyleri anlatırken geçerim, teşekkür ettim :D

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yazım yanlışı olarak yazıyorum patates gibi uyarı atmayın
İf zaten bir koşul, anahtar kelimesi gibi bir şey yazsan daha iyi olur neyse :(
Bu arada if ve if else için 4-5 tane her şeyi farklı farklı gösterebilecek örnek fazlasıyla yeterli :(

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yazım yanlışı olarak yazıyorum patates gibi uyarı atmayın
İf zaten bir koşul, anahtar kelimesi gibi bir şey yazsan daha iyi olur neyse :(
Bu arada if ve if else için 4-5 tane her şeyi farklı farklı gösterebilecek örnek fazlasıyla yeterli :(
İnan ben de paylaştıktan sonra bu bozukluğu anladım 'if durumu' gibi bir şey olsa daha iyi olurdu diye düşündüm, ama sonrasında çok acelem olmadığını ve çok büyük bir hata olmadığını anlayıp üşenip sonraya bıraktım :|. Yine de teşekkür ederim belirttiğin için.

Dediğim gibi, amacım videoları kısa ve anlaşılır tutmak. Zaten bir konuyu anlatırken geçmişteki konuların üstünden de geçiyorum böylece a konusuna sadece a konu başlığında örnek vermemiş oluyorum. Hem de daha fazla akılda kalıcı olabileceğini düşünüyorum bu yöntemin. 25 dakika sabit bir konu üzerine tek video tutorial yapsam, atlamadan izleyecek, izlese de özümseyecek çok fazla insan olduğunu düşünmüyorum.

Not: İyi, kötü, doğru veya yanlış, öneri veya uyarı, hiçbir yorumunuza/düşüncenize karşı değilim. Her tip yorumun benim için eş değerde önemi var.