Sezdolonoid400
Demir Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
C++ varken javada ne 
O tür şeylerle uğraşmak isteyenler Windows Servisleri ile başlayabilirlerBence C'ye geçip sistem programlama üzerinde yoğunlaş. Low-Level ustalaşması zor bir alandır ama zevklidir. Kendini sistem programlamada geliştirdikten sonra çok büyük bir güce sahip olursun. Ama ustalaşması zaman alan bir dal. Kısacası, Come to Dark Side.
Python öğrenmesi basit, her platformda Java gibi çalışabiliyor (Mobil desteği var mı emin değilim) fakat çok da büyütülecek bir şey değil. Tabi işlevine bakacaksak baya fonksiyonel, yani çoğu şeyi yapmak mümkün. Bir aralar IRC Chat yazarken Python'u deneyeyim demiştim ve Socket desteği de çok güzel, hani hiç zorlanmadım. Tabi kütüphaneleri hakkında bir şey diyemeyeceğim, kullanan şirketler de mevcut Python'u hatta emin olmamakla beraber Google'ın falan da kullandığını hatırlıyorum. Nedense Python denilince benim aklıma Linux geliyor direkt, sanki onun için tasarlanmış bir dil gibi hatta hatırladığım kadarıyla çoğu kişi bir şey yazdığında Linux kullananlar için .py halini de veriyor. Framework desteği ne kadar iyi bilmiyorum veya diğer dillerle ne kadar iyi çalışıyor ama başlayanlar için güzel ve kullanışlı.Mesela şu anda benim kullandığım Açık kaynak kodlu Godot Engine C++ ile yazılmış ama Python temelli GDScript diye bir script dili kullanıyor.
(Bu arada Python hakkında ne düşünüyorsun ?)
Python'u kullanan bir şirket örneği Blender olsa gerek.(Bkz. Blender'in Python ile kodlanması)Python öğrenmesi basit, her platformda Java gibi çalışabiliyor (Mobil desteği var mı emin değilim) fakat çok da büyütülecek bir şey değil. Tabi işlevine bakacaksak baya fonksiyonel, yani çoğu şeyi yapmak mümkün. Bir aralar IRC Chat yazarken Python'u deneyeyim demiştim ve Socket desteği de çok güzel, hani hiç zorlanmadım. Tabi kütüphaneleri hakkında bir şey diyemeyeceğim, kullanan şirketler de mevcut Python'u hatta emin olmamakla beraber Google'ın falan da kullandığını hatırlıyorum. Nedense Python denilince benim aklıma Linux geliyor direkt, sanki onun için tasarlanmış bir dil gibi hatta hatırladığım kadarıyla çoğu kişi bir şey yazdığında Linux kullananlar için .py halini de veriyor. Framework desteği ne kadar iyi bilmiyorum veya diğer dillerle ne kadar iyi çalışıyor ama başlayanlar için güzel ve kullanışlı.