Java - Rakam Sorunu

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhabalar
Bir Sorunum Bulunmakta Yardım Ederseniz Sevinirim

Oyuncudan herhangi bir kelime girmesini istiyorum mesela
Örnek Deneme1 Olsun Ve her Yazılan Sayı 50 Ye Eşit Olacak.
.yml de bu yazı aynen Deneme1 = 50 Diye Çıkıyor
Fakat Oyuncu 123 Yazmış Olsun
.yml de 123=50 değil '123' = 50 çıkıyor
bu verileri geri almak istediğimde "
' " kesme işareti yüzünden
veriyi okumuyor.
Oyuncu Bir Kelime Girerken
double, integer gibi değerleri nasıl engelleyebilirim
yardımcı olursanız sevinirim..

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Veriyi çekeceğin zaman aşağıdaki gibi yapsan daha mantıklı olmaz mı?
Kod:
String text = "123"; // Bunu oyuncudan vs. çektiğini varsayıyorum. Yani oyuncu bu şekilde girecektir.

String veri = "'" + text + "'";
// .yml'den artık oyuncunun verdiği şekilde değil de "veri" değişkenini tanımladığımız gibi veri çekebilirsin.

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Veriyi çekeceğin zaman aşağıdaki gibi yapsan daha mantıklı olmaz mı?
Kod:
String text = "123"; // Bunu oyuncudan vs. çektiğini varsayıyorum. Yani oyuncu bu şekilde girecektir.

String veri = "'" + text + "'";
// .yml'den artık oyuncunun verdiği şekilde değil de "veri" değişkenini tanımladığımız gibi veri çekebilirsin.
Bilgisayarımda Sorun Olduğu İçin Test Etme Fırsatım Olmuyordu Sadece Kodlayabiliyordum Ve Bütün Sistemide Bunun Üzerine Kurdum
Şimdi Değiştirirsem Atladığım Veya Yapılmaması Gereken Yerleri Yapıp Buglar Çıkacagını Düşünüyorum
İstediğim Sadece Oyuncunun Abc Harflerini Girmesi 123 veya -? gibi harflerin girememesi bunu nasıl ayarlayabilirim?

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarımda Sorun Olduğu İçin Test Etme Fırsatım Olmuyordu Sadece Kodlayabiliyordum Ve Bütün Sistemide Bunun Üzerine Kurdum
Şimdi Değiştirirsem Atladığım Veya Yapılmaması Gereken Yerleri Yapıp Buglar Çıkacagını Düşünüyorum
İstediğim Sadece Oyuncunun Abc Harflerini Girmesi 123 veya -? gibi harflerin girememesi bunu nasıl ayarlayabilirim?
Oyuncunun girdiği şeydeki karakterleri for döngüsüne alırsın. Character.isAlphabetical(karakter) ile eldeki karakterin abc gibi bir harf mi yoksa başka bir şey mi olduğunu anlayabilirsin. Eğer abc gibi bir harf değilse false döndürecektir. false döndürürse oyuncuya "lütfen sadece harf giriniz" gibi bir mesaj yollayıp return yaparsın.

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Oyuncunun girdiği şeydeki karakterleri for döngüsüne alırsın. Character.isAlphabetical(karakter) ile eldeki karakterin abc gibi bir harf mi yoksa başka bir şey mi olduğunu anlayabilirsin. Eğer abc gibi bir harf değilse false döndürecektir. false döndürürse oyuncuya "lütfen sadece harf giriniz" gibi bir mesaj yollayıp return yaparsın.
O kadar Tecrübem Yok, Javaya Başlamam Çok Uzun Zaman Olmadı
Ayrıca Bu Başka Yerlerdede Sorun Çıkarıyor Örneğin
args[1] deki yazıda sadece int değerinde olmasını istiyorum
mesela eskiden skript yazarken <int> yazardım çözülürdü
javadada basit bir sistemi olması gerektigini düşünüyorum
çünkü args[1] galiba string tanımlıyor ve " ' " işaretini getirerek başka sorunlarada yol açıyor
örnek: 12 yerine '12'

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
O kadar Tecrübem Yok, Javaya Başlamam Çok Uzun Zaman Olmadı
Ayrıca Bu Başka Yerlerdede Sorun Çıkarıyor Örneğin
args[1] deki yazıda sadece int değerinde olmasını istiyorum
mesela eskiden skript yazarken <int> yazardım çözülürdü
javadada basit bir sistemi olması gerektigini düşünüyorum
çünkü args[1] galiba string tanımlıyor ve " ' " işaretini getirerek başka sorunlarada yol açıyor
örnek: 12 yerine '12'
Eğer öyle bir şey istiyorsan parseInt ile string şeklindeki değeri int'e çevirebilirsin. Eğer ki verilen string'de sayı dışında başka bir şey daha varsa (harf gibi) bu NumberFormatException verecektir. Burada konsola uzun bir hata vermek yerine oyuncuya mesaj göndermek için bu Exception'u try-catch bloğu içinde düzenlemen gerekir.

O kadar tecrübem yok dediğine göre buradan pek bir şey anlamayabilirsin. O yüzden lütfen bu tür işlere başlamadan önce temel Java'daki bazı şeyleri araştırıp öğrenin. Yeterli araştırmayı yaptığında yazdığım iki mesajı da anlayabileceksin.

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Eğer öyle bir şey istiyorsan parseInt ile string şeklindeki değeri int'e çevirebilirsin. Eğer ki verilen string'de sayı dışında başka bir şey daha varsa (harf gibi) bu NumberFormatException verecektir. Burada konsola uzun bir hata vermek yerine oyuncuya mesaj göndermek için bu Exception'u try-catch bloğu içinde düzenlemen gerekir.

O kadar tecrübem yok dediğine göre buradan pek bir şey anlamayabilirsin. O yüzden lütfen bu tür işlere başlamadan önce temel Java'daki bazı şeyleri araştırıp öğrenin. Yeterli araştırmayı yaptığında yazdığım iki mesajı da anlayabileceksin.
Teşekkürler
Tabi ki Temelden Başlayarak Gittim Fakat
Bazen Uygulayarak Denemek Daha Yararlı Oluyor