@KRHN Yok sen anlamak istemiyorsun yada anlamakta güçlük çekiyorsun. Ben bir önceki postta Unity/C#'un Unreal/CryEngine/C++'tan daha özgür olduğunu, Unity'nin daha az gereksinime sahip olduğunu, C++'ın o programlarda performans için değil immediate control için kullanıldığını söyledim fakat yine de sen anlamak istediğin gibi anladın, öyle yorumladın. C#'ta unsafe'le pointer da kullanırsın, anlık memory management da yaparsın her aklına gelen low-level işlemi de yaparsın. Sadece C#'ın embedded desteği yoktur, ama Java'nın embedded desteği de vardır. Artık bu noktada seni kendi haline bırakıyorum. Anlamak istemiyorsan veya anlamakta güçlük çekiyorsan, güzel bir araştırma yap öyle konuşalım. Tartışmanın başında C#'la işletim sistemi yazılacağına, daha kullanışlı/daha productive olduğuna, geniş çaplı projeler üretileceğine inanmıyordun, bunları anlatmaya çalıştım umarım bunları kabul etmişsindir. Şimdi de halen low-level yazılmaz C#'la diyorsan bunu da anlamanı, bunlardan anlamıyorsan da araştırmanı bekliyorum. Tabi ki hiçkimse C#'la gidip işletim sistemi kodlama, onu da yazdım eğer okumuşsan, çok fazla uğraşması gerekir bunun için de C/C++ geçer fakat bu çok nadir bir durumdur. Kimse kalkıp işletim sistemi kodlamıyor günümüzde ama isteyen varsa da C#'ı da kullanabilir. C# şu an en geniş yelpazeye sahip olan dil, en iyi library topluluğuna (.Net) sahip olan dil, ayrıca cross-platform + open-source da oldu yani önünde hiçbir engel yok. Service kodlayacaksam C#, konsol kodlayacaksam C#, Forms kodlayacaksam C#, oyun yazacaksam C#, web kodlayacamsam C# (asp.net), firewall rule yazacaksam C# yani pek çok şeyde C# dururken neden C/C++ kullanayım hemde C++'la bunları yapmak C#'a oranla 6-7 kat daha zor ve uzun süreliyken?
Yine bir özetle şunları söylemem gerek, bu C#/C++ tartışmasını yapabilmek için veya dahil olabilmek için kişinin iki dili de (en az!) iyi derece biliyor olması, bu dillerde projeler yapmış olması ve eğer performans falan filan diye laf edecekse de performans gerektiren şeylerle uğraşmış olması gerekir. Hani ne socket yazdığını, ne multi-threading/multi-tasking yaptığını ne de 3d oyun motoru yazdığını sanmıyorum. Bu nedenle senin sorularını cevaplayıp merakını gidermekten başka bir şey yapmıyorum. Bu konuları tartışacak, savunacak veya dahil olacka seviyede bilgin olduğunu düşünmüyorum, hiç kusura bakma kardeşim. Önce git projelerini yap, kendini geliştir, birşeyleri test et ve ondan sonra işin içinden birisi olarak ne demek istediğimi anla. Öyle dışardan bakıldığı gibi olmuyor işin iç yüzü. Birşeyi yapamayan vardır, yaptığını sanan vardır, yaptığını söyleyen vardır ve yapan vardır. Senin durumun bunlardan "yaptığını zanneden ve yaptığını söyleyen" kısmına giriyor ki en tehlikeli nokta bu. Hepimiz bu yollardan geçtik fakat böyle bilsek de bilmesek de savunmadık. Bu nedenle sorular sor fakat biliyormuş veya sanki denemiş işin içinde birşeyler yapmış gibi çıkarımlarda bulunma. Bu insanları yanlış yönlendirmene ve yanlış bildiğin şeyleri millete de aktarmana sebep olur. İşi ehline veriniz kısacası. Bakın benim daha önce forumda 1 post'um bile yokken bu durumu gördüm müdahale etmek istedim. Beni forumda tanıyan yok, reklam-ego gibi bir derdim de yok ama gözünüzü seveyim işinize bakın, kendinizi geliştirin. Bugün söylediğin şeyi yarın savunamayacak duruma düşebilirsin. Umarım sende güzel şeyler yapabilirsin ve hedeflediğin projeleri hayata geçirebilirsin kardeşim