Kararsız Kalınca Ne Yapıyorsunuz?

Cranky

Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.
Danışman
En iyi cevaplar
21
8decisi.jpg

Merhaba forumun değerli üyeleri, siz kararsız kalınca ne yapıyorsunuz? diyelim ki bir konu hakkında karar vermeniz gerekiyor ama seçeceğiniz iki seçenek var ve ikisi de tehlikeli siz bu durumda ne yapardınız, rahat olabilir miydiniz? yoksa kararsızlıktan strese mi girer miydiniz? yorumlarınızı bekliyorum.

Ben rahat bir şekilde en az tehlikeli olan şeyi seçerdim ve kararsızlığımı azaltmaya çalışırdım.

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Deneme yanılma genelde güzel oluyor. Tehlike işin içine girerse önce güvenlik :co1:

ArcSoro

Marangoz
En iyi cevaplar
1
kâr zarar grafiği çıkarır en az zarar ve en fazla kâr oranı verene giderim

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kararsızlık mı bana hiç yaklaşmasın o şey. Kararsızlığa düşünce bütün seçeneklerin iyi yanları beynime nüfuz ediyor, aralarından sevdiğim bir iyiliği seçince o şeyin kötü yanları bu sefer nüfuz ediyor. Sanki kararsızlık bana düşmanmış da beni yiyip bitirmeye çalışıyor. Eğer kararsızlığa düşmüşsem zaten bütün seçenekler birbirine eşdeğerdir. Bu sebepten aralarında düşündüğüm o seçeneğin fazla zaman geçmeden seçerim. Çünkü biraz zaman geçerse fikrimi değiştirmeye çalışacaktır.

Eiko

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Kararsız kalınan konu detayları ile irdelendikten sonra analitik bir düşünce deneyi ile doğru sonuca ulaşılacaktır.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yani bu daha çok kararın hangi şartlar altında olduğuna bağlı. Hemen karar vermem gereken bir şeyse "Nası olsa birini seçicem." diye düşünüp rastgele birine atılırdım. Eğer daha önemli bir kararsa ve düşünme vadem varsa, önce etrafımdaki kişilere sorarım ve verdikleri sebepleri gözden geçiririm, kararımı verdiğim andan itibaren de başka kimsenin dediklerini dinlemeden ilerlerim.

Burada önemli olan şey "karar verdikten sonra başka kimsenin dediklerini dinlememek". Eğer kararınızı verdikten sonra başkalarını dinlerseniz yanlış kararı verdiğinizi düşündürüp sizi strese sokarlar. Sizin yapmanız gereken şey verdiğiniz kararın kötü yanlarına göğüs germektir.