Kasa çalışıyor , bios cevap vermiyor.

pasi123

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaslar, benim emektar bilgisayarim yaklasik 2 aydir guzel guzel calisirken (ondan onceki 1 sene cokuk haldeydi) gectigimiz gunun aksami acilmamaya basladi.
Acma dugmesine bastigimda hersey calismaya basliyor fakat bios calismiyor. Tek bip sesi gelmesi gerek ama Gelmiyor.
Butun kasa bilesenlerini sokup tekrar taktim, sonuc alamadim, tozlari temizledim yine ayni.
Anakartimda cmos jumperini bulamadim. Ama 4 jumper var , 3 tanesi 3 disli. 1 tanesi 4 disli.
Bana farkli cozumler sunarsaniz mutlu olurum, pederle ve abimle konusmadan yeni bilgisayar alamam.
Simdilik cozum onerileri gelirse mutlu olurum. Yorumlara sabah cevap veririm. Tesekkurler simdiden.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bazı anakartlarda bios pili oluyormuş (ya da hepsinde) , onu çıkarabiliyorlarmış. Bulup deneyebilecek misin ? (cahal)

pasi123

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anakart modeli nedir ?
PCB üzerini özellikle CMOS Bataryasının oralarda CCMOS, CLRCMOS olması lazım yokladınız sanırsam fakat bir daha bakın bence.
Anakart modelini bilmiyorum :( Bilgisayarcalisirken bi kac programla kasa bilesenlerine baktim "rs485-… ." gibi bir seyler yaziyordu
Cmos bataryasinin etrafinda hic jumper yok, kasada cmos yazan hic bir yer bulamadım.