Kendinizi Gizleyin! VPN Rehberi

linux.gemini

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Öncelikle herkese merhabalar. Geçtiğimiz Şubat ayınında yeni internet yasası yani diğer adıyla "sansür yasası" Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Yasaya göre girdiğimiz internet sitelerindeki bütün bilgiler içerik sağlayıcılar ve ISP'ler tarafından 2 yıl boyunca saklanacak. Bunu sevmeyen birçok arkadaşımız var. Kendinizi bu durumdan kurtarmak için ve aynı zamanda herkese açık internet kullananların içeriklerini gizlemesi için güzel bir rehber hazırladım.

Öncelikle VPN Nedir?

Virtual Pirvate Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar.

VPN'lerde bağlantınız şifreli olduğundan, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm veriler şifrelendiğinden, meraklı gözler ne yaptığınızı göremezler.

Önerilebilir Ücretli ve Ücretsiz VPN Firmaları Nelerdir?

TorVPN (ücretsiz ve ücretli)
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

WiTopia (ücretli)

Private Internet Access (ücretli)
(BitCoin kabul eder.)

PureVPN (Ücretli)

proXPN (ücretsiz ve ücretli)

VPN Türkiye (ücretli)

Batihost (ücretli)

VPNBook (ücretsiz)

Spotflux (ücretsiz ve ücretli)

CyberGhost (ücretsiz ve ücretli)

Bu Kadar Mı?

Ek kaynağımız:

Detaylı bilgiyi
linkindeki makaleden veya CHIP Dergisi Mart 2014 Sayısı Sayfa 78'deki "Çevrimiçi yaptığınız her şeyi gizleyin" makalesine bakarak öğrenebilirsiniz!

Son düzenleme:

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
konuda adı geçen batihost.com biziz arkadaşlar. vpn konusunda ihtiyacı olan arkadaşlarımıza yardimci olmak isteriz.

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Vpn sansurden kurtulmani saglamiyor yanliz.

Sent from my GT-N8010 using Tapatalk

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Açıklama için teşekkürler. Bu konuda aldığımız eğitimleri ve sertifikaları canlı destek ekibimizden isteyebiliriniz. Bir şeyi satıyorsak ve dergiye çıkıyorsak bir bildiğimiz vardır.

emrah4434

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Neredeyse bütün vpn şirketleri log tutuyor bunları devlet isterse şirkete yazı gönderip alabiliryor yani vpn ile yasa dışı iş yapmak güvenli değildir.[DOUBLEPOST=1394818981,1394818665][/DOUBLEPOST]
Bu konuda bilgilenmek isterim, bildiklerinizi bizimle paylaşırmısınız?

batihost.com

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kesin ve Net konuşmalarınız var arkadaşlar, bu konuda bilmedikleriniz çok. Yukar da yazdıkların her zaman geçerli değildir.
Ve eğer istersen seni kimsenin takip edemeyeceği VPN sunucuları kurulabilir.
Ortada alıcı ve satıcı olmadığı için isteyen istediği yerden istediği şeyi istediği kadar isteyebilir.

Ama alacağı koca bir sıfırdır! Çünkü kimse kimseyi tanımaz. İstediklerinde ise vpn firması
benden hesabı alan kişi 19c8XahzXdtrKBWuAQtzqP5CNQyiUaG3x9 kodu ile aldı,
bunun dışında bilgim yok diyecektir çünkü gerçekten bilgisi yoktur.

Bunu burada tartışmayacağım, konuya son mesajımdır.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Neredeyse bütün vpn şirketleri log tutuyor bunları devlet isterse şirkete yazı gönderip alabiliryor yani vpn ile yasa dışı iş yapmak güvenli değildir.[DOUBLEPOST=1394818981,1394818665][/DOUBLEPOST]
Vps al onun üstüne VPN kur LOG tutma gibi bir manyaklığın yoksa güvenli.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

awesomeclerk

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
müthiş bir rehber. teşekkür ederim. ben dün PureVPN diye bir program buldum, kurdum. bu sansür olayından sonra Türkiye'ye 3 günlük ücretsiz deneme hizmeti sağlamışlar abi, çok hoşuma gitti. valla sansürden korumuyor demişsiniz ama youtube'da daha önce izleyemediğim videoları izliyorum, sansürlenmiş her siteye giriyorum, daha hızlı upload yapıyorum (hatta upload yaparken bantwidth daralmıyor falan - müthiş bişi), bir de latencysiz oyun oynuyorum. dün wow'da 40 ms gördüm, minecraft'te 55 ms gördüm - resmen gözlerim yaşardı ya:)