Kim olursanız olun aptal olduğunuzu düşünmeyin.

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0
Konunun önemini unutup kendimin neden etiketli olmadığına taktım şimdi :/

Etiketler, onlar güzel varlıklar, onlar çok hoş. Bir pipi gibi.
Dimi ya ... :D

Bana gelip ''Sen okuma, yine de insanlara faydalı bir şey olup hayatını kazanacaksın'' deseler ve garantisini verseler okumam zaten. Okumadan serseri bile olunmuyor. Kimse de okula zevk için gitmez.
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz güzel kardeşlerim böyle bir dünya yok. O diploma olmadan asgari maaş bile alamazsınız. Ha derseniz bana yok billgates yok bilmemne çıktıda başarılı oldu adamların bıraktıkları okullar harvard vb. okullar sizlerin bıraktığı kıytırık liseler ve üniversiteler değil. Tüm okulu bırakanların dahi ve zengin olacağı kesin değil. Siz o diploma olmadan sürünürsünüz ve bütün hayatınız yaptığınız bu hataya üzülmekle geçer. Dışarı çıkın kaç tane üniversite okuyan işsiz var üniversite dediğimde yüksek puanlılar itü'dür yıldız tekniktir vb. birçok üniversite mezunu işsiz. Sizi kimse babanızın hayrına firmaya almayacak. Okuyun eşşek gibi okuyunda ileride sürünmeyin. şu an çekin bu zamanlarda çektikleriniz ileride çekeceklerinizin yanında az kalıcaktır.
Aslında demek istediğimi anlamadınız siz demek istediğim şu benim ; Bir şeyi yapamayacaksanız yapmayın ve kendinizi aptal yerine düşürmeyin

Güzel yazı yalnız,

Şu konuda gerçekten yazının hatası var. Mesela benim dayımın bilgisayar zekası ileri düzeydi ama bir üniversite okumadı diye başkalarının kapılarına sipariş ettikleri eşyaları yetiştireceğim diye uğraşıyor. Oysa çok çok daha iyi yerlere gelme kapasitesi varken. Başarı için aslında doğuştan gelen yüksek bir IQ gerekmiyor. Sık biraz dişini, çalış biraz derslerine, oldu bitti. Önüne bir hedef koy motivasyonun yoksa, gerisi geliyor zaten. (Örneğin ben bir grafik tablet için kendimi yırttım bildiğin :( Ama sonuç olarak da 99,23 ile gireceğim evime. Bu kapasite herkeste var ve tek yapmanız gereken bunun için çabalamak.)
dediğin gibi okumak zor değildir aslında 1 saat des çalışmak bile yeter

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ülke bana eğitim konusunda bir yanlış yapıyormuş gibi geldi. Başarısız insan yoktur. Fakat bizdeki eğitim sistemine göre başarısısz insan sadece bir kağıt üzerinde yazılı notlardan ibarettir. Ve iş böyle olunca, o kişi daha başarısını kazanamadan güven zincirlerini kırıyor. Bir önyargıya kapılıyor ve belki de hayatta başarabileceği çok büyük adımlar varken, saçma bir eğitim sistemi sebebi ile elinden kaybediyor. İnsanlara stres ile eğitim veriyorlar. Her şeyin sınavdan alacağı bir notla belireceğini gösteriyorlar. Ama o insan belki matematikte iyi değil, belki bir fizikte de iyi değil. Ama içinde ne mücevherler vardır kim bilir? Ama o kişi için sadece o sayısallar önemli. Çünkü ancak öyle bir iş sahibi olabilir. Bunu düşünüyor. Ve hiçbir şey yapamadan o cevher yavaşça sönüyor. Belki de zamanında daha iyi bir eğitimle, daha düzgün bir sistemle, en azından birçok yönden gelişebilirdik. Yeteneği olabilecek insanları yittirmezdik. Sınav stresi üzerine kurulu olmayan bir sistemle belki de.
Sınav olmasın demiyorum. Elbette insanlar başarısı ve çalışmasına göre test edilmeli. Ama kim bilebilir? Belki o adam derslere karşı ilgisiz. Ama içinde çok farklı yetenekleri var. Fakat sırf bu sebeple aldığı düşük bir puan, onu hep kaybetmeye sürükleyecek. İşte eğitim sistemimizdeki asıl sorun bu...

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0
Ülke bana eğitim konusunda bir yanlış yapıyormuş gibi geldi. Başarısız insan yoktur. Fakat bizdeki eğitim sistemine göre başarısısz insan sadece bir kağıt üzerinde yazılı notlardan ibarettir. Ve iş böyle olunca, o kişi daha başarısını kazanamadan güven zincirlerini kırıyor. Bir önyargıya kapılıyor ve belki de hayatta başarabileceği çok büyük adımlar varken, saçma bir eğitim sistemi sebebi ile elinden kaybediyor. İnsanlara stres ile eğitim veriyorlar. Her şeyin sınavdan alacağı bir notla belireceğini gösteriyorlar. Ama o insan belki matematikte iyi değil, belki bir fizikte de iyi değil. Ama içinde ne mücevherler vardır kim bilir? Ama o kişi için sadece o sayısallar önemli. Çünkü ancak öyle bir iş sahibi olabilir. Bunu düşünüyor. Ve hiçbir şey yapamadan o cevher yavaşça sönüyor. Belki de zamanında daha iyi bir eğitimle, daha düzgün bir sistemle, en azından birçok yönden gelişebilirdik. Yeteneği olabilecek insanları yittirmezdik. Sınav stresi üzerine kurulu olmayan bir sistemle belki de.
Sınav olmasın demiyorum. Elbette insanlar başarısı ve çalışmasına göre test edilmeli. Ama kim bilebilir? Belki o adam derslere karşı ilgisiz. Ama içinde çok farklı yetenekleri var. Fakat sırf bu sebeple aldığı düşük bir puan, onu hep kaybetmeye sürükleyecek. İşte eğitim sistemimizdeki asıl sorun bu...
aklımda abazalar için iyi bir eğitim sistemi var aslında:sinsi:

ulan bazı öğrenciler kalıyor çalıştığı halde elin serserisi kopya veya torpil ile geçiyor 9.sınıfta bizim sınıfta bir çocuk vardı ödevlerini filan yapardı ama bazı derslerde çok zorlanırdı bir kaç okumaya niyeti olmayan serseri kopya ile geçti tüm sene dersi 1dk bile dinlemediler uyuz oldum onlara ama o çalışan çocuk kaldı hayat adil değil.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Ne demek aptal insan yoktur? Vardır tabii ki.
Bende okulda basarılı değildim fakat bana göre en mantıklı yolu, açıktan okumayı sectim. Sen bu devirde "ben basarılı değilim ben okumucam yea" diyosan ilerki yıllar mitinglerde "Askeri maasa zam istiyorum! Evlendim kiramı bile ödüyemiyorum" diye çırpınırsın. Yok abi ben Steve Jobs gibi iphone bulucam diyosan okumayın ne diyim, okursan ekime okumazsan (mayısa)...

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0
Bende okulda basarılı değildim fakat bana göre en mantıklı yolu, açıktan okumayı sectim. Sen bu devirde "ben basarılı değilim ben okumucam yea" diyosan ilerki yıllar mitinglerde "Askeri maasa zam istiyorum! Evlendim kiramı bile ödüyemiyorum" diye çırpınırsın. Yok abi ben Steve Jobs gibi iphone bulucam diyosan okumayın ne diyim, okursan ekime okumazsan (mayısa)...
sadece bir örnekti o keşke başka bir örnek verseydim bu kadar laf edeceğinizi bilseydim -,-

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
sadece bir örnekti o keşke başka bir örnek verseydim bu kadar laf edeceğinizi bilseydim -,-
Peki sorun yok. :p Aptal insan örneği vericektim üstte unuttum.
38 yasında, annesinin evinde kalıp annesinin eline bakan hiçbir engeli olmayıp 15 senedir çalışmayan evde takılan ama neden calısmıyosun bu cok sacma denildiğinde "kısmetimi bekliyorum" diyen bir adam, sana göre aptal olmasa gerek. Çünkü sence aptal insan yoktur aptal olduğuna inandırılan insan vardır değil mi? :) Bu söylediğim kiside üsengecliğini "kısmet" olayına bağlıyor. Biri böyle kisilere kısmet diye bir olayın olmadığını söylemeli...

OrangeLemon

Let it die
En iyi cevaplar
0
Peki sorun yok. :p Aptal insan örneği vericektim üstte unuttum.
38 yasında, annesinin evinde kalıp annesinin eline bakan hiçbir engeli olmayıp 15 senedir çalışmayan evde takılan ama neden calısmıyosun bu cok sacma denildiğinde "kısmetimi bekliyorum" diyen bir adam, sana göre aptal olmasa gerek. Çünkü sence aptal insan yoktur aptal olduğuna inandırılan insan vardır değil mi? :) Bu söylediğim kiside üsengecliğini "kısmet" olayına bağlıyor. Biri böyle kisilere kısmet diye bir olayın olmadığını söylemeli...
ahahhaha aynen :lol:

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Kardeş okumazsak nasıl Steve Jobs gibi iphone bulabiliriz? Veya başka bir şeyi icat ederiz? :kaş: