Kişisel PC'nde sanal sunucu kurmaya ne dersin: VMware

Heraldic

YASAKLANDI
Mesajlar
54
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
91
Puanları
170
Herkese selamlar, yazımı okuduktan sonra düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim...



VMware Nedir?
VMvare, 1998 yılında beş farklı BT uzmanı tarafından kurulmuştur. VMware, sanallaştırma teknolojisi üzerine yazılımlar ve uygulamalar geliştiren bir yazılım şirketidir. VMware şirketi geliştirdiği yazılımlarla sanallaştırma endüstrisinde lider hale gelmiş olup, en çok tercih edilen şirketlerden biridir.
(BT uzmanı: bilgisayar teknolojileri uzmanı (bu ne dersiniz de, google'a sorabilirsiniz))

VMware Ne İşe Yarar? (masaüstünde)
Bilgisayarınıza birden fazla işletim kurmanızı sağlar, dual boot yöntemini (bilgisayar içerisinde hem windows 7 hem de ubuntu bulundurmuş olduğunuzda bilgisayarınız dual-boot bir bilgisayar olmuş olur, sanal değildir) kullanmadanda sınırsız işletim sistemi kurabilirsiniz (tabii ki donanımlarınızın izin verdiği kadar). Windows üzerine Linux kurmak istiyorsunuz fakat riskli olacağını düşünüyorsanız VMware ile böyle bir riskin altına girmeden kolayca kurabilirsiniz.

VMware Nasıl Kullanılır?
VMware'in en çok kullanılan sanallaştırma yazılımlarından biri olmasının en önemli sebeblerinden biri, çapraz platform sayesinde istediğiniz işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
  • VMware Workstation: Bu türü, bilgisayarınıza aynı veya farklı işletim sistemlerini kurmak için tercih edilebilir. Örneğin, bir bilgisayar üzerinde Windows kullanırken aynı zamanda Linux da kullanmak için VMware Workstation’u tercih edebilirsiniz. (
  • VMware Fusion: Bu türü, Mac işletim sistemine sahip bilgisayarları kullanan kullanıcılar için geliştirilmiş VMware sürümüdür.
  • VMware Player: VMware’i bilgisayarlarında ücretsiz olarak kullanmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiş olan VMware sürümüdür. Bu sürüm sadece kişisel kullanımlar için idealdir.

Sanal bilgisayar kurulumu için detaylı bir sürü konular mevcut, ben bu yazımda bildiklerimi yazı haline getirip sizlere sunmak istedim.
https://ademocut.com/sanal-bilgisayar-vmware-workstation-nasil-kullanilir/ (custom (advanced, gelişmiş) ayarıyla ilerliyor, yani biraz daha detaylı anlatıyor)
http://www.emrefirat.com.tr/sanallastirma/vmware-workstation-10-kullanimi-ve-ilk-ayarlar.html (typical (önerilen, klasik) ayarıyla ilerliyor, biraz daha basite kaçmış)

Verdiğim iki linkide kontrol ettim, doğru bir şekilde kurulum gerçekleşiyor. Detaylıca öğrenmek isteyenler ilk linke bakabilir, ilk linki tercih ediyorum.


Yazımın burada sonuna geldik, bu forumda ki ilk konum. Yazım hataları vs. yapmış olabilirim, kusura bakmayın :D
 


Elfen

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
508
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
596
Puanları
1,230
Linux kullanmak için VMware kullanımını önermiyorum fakat ben sadece linuxu denicem diyorsanız sorun yok. Gerçekten Linux kullanmak istiyorsanız ikinci bir işletim sistemi olarak kurun.
 

Heraldic

YASAKLANDI
Mesajlar
54
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
91
Puanları
170
Linux kullanmak için VMware kullanımını önermiyorum fakat ben sadece linuxu denicem diyorsanız sorun yok. Gerçekten Linux kullanmak istiyorsanız ikinci bir işletim sistemi olarak kurun.
Konu olarak hazırladım dual-boot yöntemini, paylaşıyorum şimdi.
 

Üst