Klasik Anne Lafları

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
En iyi cevaplar
3

Klasik Anne Lafları

- Anneye Laf Söylenmez!
Çoğu zaman yaptığımız haylazlıklar sonucunda annemiz bize kızarken ona olayın doğrusunu açıklamaya kalktığımızda duyduğumuz sözdür.

- Akşam Baban Gelsin, Görürsün Sen ..
Genellikle uyarıldığımız halde yapmaya devam ettiğimiz yanlış şeyler sonucunda annemizin bizi akşam babamıza söylemek ile tehtid ettiği sözdür.

- Lafımı İkiletme!
Genelde bakkal, fırın vb. yerlere gönderdikleri zaman gitmiyorum ben dediğimizde duyduğumuz söz.

- Akşam Yatmak Bilmez, Sabah Kalkmak Bilmez!
Saat gece yarısına doğru gelirken annemizin bizi yatağa göndermek istediğinde gitmemek için inat etmemiz sonrasında duyduğumuz sözdür.

- O Daha Küçük İdare Et ..
Genellikle komşu çocuğu, misafirliğe gelen uzak akrabanın çocuğu için duyarız bu sözü. Çocuk elimizdeki bilgisayarı ister ve vermeyiz. Sonra 100% işe yarayan ağlama taktiği ile o bilgisayarı kaparlar elimizden.

- Babası Kılıklı Şey ..
Annede dahil olmak üzere çoğu aile bireyi tarafından duyulur bu söz. Özellikle bir yaramazlık yaptığımız zaman direk ... kılıklı şey Damgasını vururlar üzerimize.

- Geliyor 5 Kardeş!
Herhangi bir hatayı yaptığımızda veya istenilen şeyi yapmadığımızda anneler tarafından gelecek tokadın uyarısıdır.

- Nereye Koyduysan Oraya Bak ..
Arayıp arayıp bulamadığımız o kıyafetler .. Anne, kıyafetimi gördün mü? Sorusunun cevabıdır bu söz. Ara sıra başka bir nesne olduğu da görülmüştür.

- Seni Doğuracağıma Taş Doğursaydım ..
Genellikle ev işlerine yardım etmeyip ortalığı karman çorman ettiğimiz zamanlarda duyarız bu sözü. Pek bir ciddiyeti yoktur.
Bütün anneleri sonsuz sevgi ve saygım ile selamlıyorum.

Başka bir konuda görüşmek dileği ile..

İyi Forumlar!

şapşik35

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Başlığı gördüğümde "kesin yine annelere laf etmişlerdir..." diyerek girdim. Ön yargılı davranmamak lazımmış. :D
Ama anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü ve sevgililer günü gibi pazarlama şeylerine uymayı tercih etmiyorum. Bence baba her gün baba, anne her ün anne, öğretmen her gün öğretmen, sevgili de her gün sevgilidir. Konu gayet hoş olmuş, ellerine sağlık.

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
En iyi cevaplar
3
Başlığı gördüğümde "kesin yine annelere laf etmişlerdir..." diyerek girdim. Ön yargılı davranmamak lazımmış. :D
Ama anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü ve sevgililer günü gibi pazarlama şeylerine uymayı tercih etmiyorum. Bence baba her gün baba, anne her ün anne, öğretmen her gün öğretmen, sevgili de her gün sevgilidir. Konu gayet hoş olmuş, ellerine sağlık.
Öncelikle teşekkür ederim. :) Anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü ve sevgililer günü gibi pazarlama şeylerine uymayı tercih etmiyorum. Bence baba her gün baba, anne her ün anne, öğretmen her gün öğretmen, sevgili de her gün sevgilidir. Sözüne katılıyorum fakat yaşadığımız vakitte tanıştıkları tarih, ilk kez yaptıkları bir şey gibi şeyleri her yıl kutlamayı isteyen sevgili tipleri bulunuyor. Ee durum böyle oluncada bu tarz özel günleri kutlamak gerekiyor. Bir şeyleri unutmamak açısından önemlidir.