- En iyi cevaplar
- 3
Klasik Anne Lafları
- Anneye Laf Söylenmez!
Çoğu zaman yaptığımız haylazlıklar sonucunda annemiz bize kızarken ona olayın doğrusunu açıklamaya kalktığımızda duyduğumuz sözdür.
- Akşam Baban Gelsin, Görürsün Sen ..
Genellikle uyarıldığımız halde yapmaya devam ettiğimiz yanlış şeyler sonucunda annemizin bizi akşam babamıza söylemek ile tehtid ettiği sözdür.
- Lafımı İkiletme!
Genelde bakkal, fırın vb. yerlere gönderdikleri zaman gitmiyorum ben dediğimizde duyduğumuz söz.
- Akşam Yatmak Bilmez, Sabah Kalkmak Bilmez!
Saat gece yarısına doğru gelirken annemizin bizi yatağa göndermek istediğinde gitmemek için inat etmemiz sonrasında duyduğumuz sözdür.
- O Daha Küçük İdare Et ..
Genellikle komşu çocuğu, misafirliğe gelen uzak akrabanın çocuğu için duyarız bu sözü. Çocuk elimizdeki bilgisayarı ister ve vermeyiz. Sonra 100% işe yarayan ağlama taktiği ile o bilgisayarı kaparlar elimizden.
- Babası Kılıklı Şey ..
Annede dahil olmak üzere çoğu aile bireyi tarafından duyulur bu söz. Özellikle bir yaramazlık yaptığımız zaman direk ... kılıklı şey Damgasını vururlar üzerimize.
- Geliyor 5 Kardeş!
Herhangi bir hatayı yaptığımızda veya istenilen şeyi yapmadığımızda anneler tarafından gelecek tokadın uyarısıdır.
- Nereye Koyduysan Oraya Bak ..
Arayıp arayıp bulamadığımız o kıyafetler .. Anne, kıyafetimi gördün mü? Sorusunun cevabıdır bu söz. Ara sıra başka bir nesne olduğu da görülmüştür.
- Seni Doğuracağıma Taş Doğursaydım ..
Genellikle ev işlerine yardım etmeyip ortalığı karman çorman ettiğimiz zamanlarda duyarız bu sözü. Pek bir ciddiyeti yoktur.
Başka bir konuda görüşmek dileği ile..
İyi Forumlar!