Klasik Taraftar Tipleri

Koply

Codexia
En iyi cevaplar
0
rsz_1rsz_112233.jpg

Selam millet, başlıktan da görüldüğü üzere taraftar tiplerini masaya kendi çapımda yatıracağım.

1- Fanatikliğin Dorukları
Hayatı tamamen tuttuğu takım ile iç içe olan kişilerdir. Sabah kalktığında ilk düşüncesi tuttuğu takımdır. Takımının her türlü etkinliğini çok yakından takip eder. Takımına herhangi bir laf edilmesinde aşırı fazla tepki verirler. Eğer holigan arkadaşınız varsa büyük ihtimalle her gün takım hakkında bir kelimesini duyuyorsunuzdur. Özellikle taraftar atışmalarında kıpkırmızı kesilen kişilerdir.

slide_273400_2514058_free.jpg

şaka maka kamera baya kaliteliymiş

2- Bildiğimiz takım işte...
Takımla olan arası uzaktan göz atıp, işi düştüğündeyse arkasından takip etmek olan kişilerdir. Haberlere çıkınca oo helal diye geçiştirirler. Maçları sık sık takip etmezler. Duyduklarında güzel iş derler. Bazı kritik maçlarda bir fanatikmiş gibi takipçi olurlar. Özellikle taraftar atışmalarında çok bir bilgisi olmadığı için klişe olan lafları söyleyen tiplerdir.

3- Tutuyorum ama neyi?
Sadece lafta takım tutan kişilerdir. Takımın herhangi bir etkinliğinde iyi tamam gibisinden sözler söyleyip pek iplemezler. Maç dönemleri ise pek umurlarında değildir. Soran olduğunda ise tutuyoruz işte şu takımı gibisinden laflar söylerler.

Benim şahsi yorumum bu şekilde. Eğer başka tiplerinde olduğunu düşünüyorsanız yorumlardan yazabilirsiniz. Ben daha çok 2 numaralı taraftar tipine daha çok uyuyorum. Ayrıca takımların genel kitlesini üstteki sıralamaya yerleştirecek olursam kesinlikle Galatasaray taraftarlarının büyük bir çoğunluğu 1 numaraya uyuyor. Fenerbahçe de ise bu durum 2'ye düşüyor.