Komutlarla Eldeki İtemi değiştirme (konunun açıklamasında daha detaylı anlattım.)

egesnyrt

Sudan Çıkmış
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
10
Merhaba, minecraftta bir harita yapmak istiyorum ve bu haritada kişi eğer belirtilen itemi craftladıysa craftladığı şey yok olsun, benim belirlediğim şey kişinin envanterine gelsin. Bunu nasıl yapabilirim ?
 


furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
1,427
En iyi cevaplar
62
Beğeniler
668
Puanları
3,710
Ruh hali
Skor tablolarıyla yapabilirsin. Minecraftta her şey için bir skor tablosu oluşturulabilir(taş kırma,zombi kesme,kılıç yapma vs.). İstediğin eşyaya ait bir skor tablosu oluşturmak için /scoreboard objectives add skor_tablosunun_adi skorun_kriteri(sana lazım olan kısın) şeklinde oluşturabilirsin. Daha sonra clear komutluyla o itemi silip istediğin itemi give komutuyla verebilirsin. Skordaki criter kısmını yazmana oyun yardımcı olur ya da itemi söylersen sana hazır verebilirim.
 

egesnyrt

Sudan Çıkmış
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
10
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Eğer oyunu oynayan kişi elmas kazma elde ettiyse eline sadece obsidyen kırabilen bir elmas kazma gelsin istiyorum. Eğer kodu yazabilirsen çok yardımcı olursun. (Yazdıklarını pek anlamadım da :)) Bir sorum var bu kodları komut bloğunamı yazıyorum yoksa chate mi yazıyorum ?
 

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
1,427
En iyi cevaplar
62
Beğeniler
668
Puanları
3,710
Ruh hali
Komut bloğuna, daha detaylı olarak söylemek gerekirse yinelenen(repeated) komut bloklarına yazabilirsin ya da datapack kullanarak haritanın her yerinde çalışan ve daha az kastıran bir şekilde kullanabilirsin.

/scoreboard objectives add skor minecraft.crafted:minecraft.diamond_pickaxe - bunu haritada bir kere chatten çalıştırman yeterli, haritada elmas kazma yapan herkesin "skor"u otomatik olarak 1 artacak.

/clear @a[scores={skor=1}] minecraft:Diamond_pickaxe - bu skoru 1 olan herkesin elmaz kazmasını siler bunun sürekli çalışması, ya komut bloğuna ya data packe yazılması lazım

/give @a[scores={skor=1}] diamond_pickaxe{CanDestroy:["minecraft:obsidian"]} 1 - bu da sadece obsidyen kıran kazmayı verir bu da sürekli çalışmalı
/scoreboard players set @a[scores={skor=1}] skor 0 - diğer ikisinden sonra gelmeli ve sürekli çalışmalı skoru tekrar sıfır yaparki sürekli kazma verip silip durmasın
 

Üst