İstek Konuda Var (Spoonfeeding değil öğretin lütfen)

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Her level için 4 stack kırıktaş alacak ve her levelin kendine özel menüsü olacak. her level oyuncuya 2 stack kırıktaş verecek. menüden tek seferlik alınabilecek. ama düşük leveller üst levellerin menüsüne ulaşamayacak. spoonfeeding değil öğretirseniz sevinirim. öğrenmeye çalışıyorum
@KardasLand

KardasLand

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
8
Her level için 4 stack kırıktaş alacak ve her levelin kendine özel menüsü olacak. her level oyuncuya 2 stack kırıktaş verecek. menüden tek seferlik alınabilecek. ama düşük leveller üst levellerin menüsüne ulaşamayacak. spoonfeeding değil öğretirseniz sevinirim. öğrenmeye çalışıyorum
@KardasLand
İşte aradığım konu :1: Edit: Etiket bildirimi kapalıymış, kusura bakma :(
Anladığım kadarıyla şöyle bir şey istiyorsun. 3-4 tane seviye olucak, her seviyeyi açmak için 4 stack kırıktaş alıcak, ama ödülü aldığında 2 stack kırıktaş geri vericek. Direk 2 stack kırıktaş bedeli olsa olmaz mı?
  • Tuske veya herhangi sevdiğin bir gui addonu ile bir gui oluştur.
  • Adamın seviyesini sakla. Mesela variable ismi şu olabilir %level.%player%%
  • Seviyesini if else'le ayırma yap. (3'se, 5'se vesaire.)
  • Ondan sonra ona göre gui eşyalarını oluştur.
Seviye atlamak için:
  • Bir gui eşyası oluştur. O eşya, bir sonraki seviyesi olsun. (%level.%player%% + 1 gibi.)
  • Ona tıkladığında 4 stack kırıktaşı var mı kontrol et.
  • Eğer varsa al, adamın değişkenini +1 arttır, menüyü *kapat*.
Ödülü anlamadım, ama şöyle bir mantığı var:
  • Her seviyenin bir ödül variable'ı olsun. Mesela %levelödül.%seviye%.%player%% gibi. Seviyeyi çekersin önceki değişkenden, basit.​
  • Eğer adamın değişkeni zaten varsa almış demektir. O zaman bir GUI eşyası oluştur, bu ödülü zaten almışsın de.​
  • Eğer değişkeni yoksa almamış demektir. O zaman bir GUI eşyası oluştur, ödülü almak için tıkla vesaire. Tıkladığında ise bir komut/fonksiyon nasıl istiyorsan adama ödülünü ver, değişkenini setle ki bir daha alamasın.​
Dediğim gibi pek anlayamadım ama temeli bu, keşke tam anlatsaydın.
Anahtar kelimeler: if else, set/get variable, tuske gui slot, give item to player, remove item from player

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
İşte aradığım konu :1: Edit: Etiket bildirimi kapalıymış, kusura bakma :(
Anladığım kadarıyla şöyle bir şey istiyorsun. 3-4 tane seviye olucak, her seviyeyi açmak için 4 stack kırıktaş alıcak, ama ödülü aldığında 2 stack kırıktaş geri vericek. Direk 2 stack kırıktaş bedeli olsa olmaz mı?
  • Tuske veya herhangi sevdiğin bir gui addonu ile bir gui oluştur.
  • Adamın seviyesini sakla. Mesela variable ismi şu olabilir %level.%player%%
  • Seviyesini if else'le ayırma yap. (3'se, 5'se vesaire.)
  • Ondan sonra ona göre gui eşyalarını oluştur.
Seviye atlamak için:
  • Bir gui eşyası oluştur. O eşya, bir sonraki seviyesi olsun. (%level.%player%% + 1 gibi.)
  • Ona tıkladığında 4 stack kırıktaşı var mı kontrol et.
  • Eğer varsa al, adamın değişkenini +1 arttır, menüyü *kapat*.
Ödülü anlamadım, ama şöyle bir mantığı var:
  • Her seviyenin bir ödül variable'ı olsun. Mesela %levelödül.%seviye%.%player%% gibi. Seviyeyi çekersin önceki değişkenden, basit.​
  • Eğer adamın değişkeni zaten varsa almış demektir. O zaman bir GUI eşyası oluştur, bu ödülü zaten almışsın de.​
  • Eğer değişkeni yoksa almamış demektir. O zaman bir GUI eşyası oluştur, ödülü almak için tıkla vesaire. Tıkladığında ise bir komut/fonksiyon nasıl istiyorsan adama ödülünü ver, değişkenini setle ki bir daha alamasın.​
Dediğim gibi pek anlayamadım ama temeli bu, keşke tam anlatsaydın.
Anahtar kelimeler: if else, set/get variable, tuske gui slot, give item to player, remove item from player
teşekkür ederim deneyeceğim :1: aradığım cevap buydu. error olursa atayım buraya.