Krallık Hikayeniz Varsa Konuya ---->>>> [ATINA SAGA] Vitrus,Animus,Mercurius,Oinomaos !!

SteveAOK

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Atina Saga 4 Krallık Hikayesi Yazıyoruz Yardım Etmek Isterseniz Yoruma Yazarsanız Sevinirim

Krallıklar ;

Vitrus ; Bu krallık üzerinden geçen ticaret yolları sayesinde gelişimini
üst düzeylere taşımıştır. Krallığın kurucusu Chen-Yoo, kız kardeşinin
Animus krallığının kurucusu Bing-Hua nın kuzeni Bing-Bo ile
yattığını öğrenince iki krallık amansız bir savaşa girmiştir.

Animus; Krallık ünlü savaşçı An-Yungo nun torunu olan Bing-Hua tarafından
kurulmuştur. Krallık, Bing-Hua nın başına sürekli belalar açan kuzeni
yüzünden neredeyse yıkılma seviyesine gelmiştir. Ancak Bing-Hua krallığının
bir gün gerçekten güçleneceğini bilmektedir. Vitrus krallığına sürekli
barış istekleri göndermiş, ancak Vitrus kralı Chen-Yoo bunu kabul etmemiştir.
Sunucu'da karşı krallığın oyuncuları ile savaş yapabilirsiniz!

Mercurius; [Anlamı : Hermes'in latince adı. ]

Oinomaos ; [Anlamı ; Ares ile Harpinna'nın oğlu, Pisa kralı. Steroria ile evlenmiş, Hippodameia adında güzel bir kızı olmuştu.]

Son düzenleme:

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Vitrus:
(Kötü oldu kesin kullanmazsınız :olgun:)
M.Ö. 100-200 yıllarında Zirus ve Vitus adında 2 kahraman varmış..
Bu 2 kahraman bir ordunun komutanıymış. Ordu herhangi bir ülkeye bağlı değilmiş.
Amaçları kendi ülkelerini kurmakmış. Ordunun adı Vitrus'muş. Zirus ve Vitus isimlerinin birleşimi.
Vitrus ordusu, geçtikleri tüm toprakları ele geçiriyormuş. Çok güçlü bir orduymuş.
M.S. 70' de ise resmi olarak devlet olduklarını ilan etmişler.
100 yıl boyunca yükseliş devrini yaşamışlar. Topraklarını büyütmüşler.
Her alanda gelişmişler.. M.S. 170' de krallık kurmuşlar.
Artık eskisinden bile güçlü olmuşlar..

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yıllar önce kurulmuş fakat çeşitli sebeplerden dolayı zarar görmüş atinasaga dünyasında krallıkların sayısı giderek artmıştı o zamanlar, vitrus ile animus'un yanında artık Mercurius ve Oinomaos'ta yer almaktaydı. Bu 4 krallık kurulmadan öncelere dayanan bir hikayedir, kulağınızı verin! Bu ölüm ile doğumun birleştiği noktanın aynasıdır!

Eskilerdendir bilirsiniz Animus'u orda yaşıyan bir Suikastçıydım (D) ben geçimimi daha çok avcılıkla sağlasam da eğitmenim beni suikatsçı olarak seçmişti. O zamanlar köyde bir söylenti vardı... Şeytan Kralın dönüşü ve Dünyanın yeniden kurtarılmaya ihtiyacı olduğuyla ilgili. İçime bir sarsıntı gelmişti o an çok iyi hatırlarım. Yeterince hayvan avladıktan sonra eve dönüyordum, aklımdaki Şeytan Kralı düşünceleri ile. Animus'tan biraz uzaktaydım. Bu nedenler geceyi Vitrus'ta geçirmeye karar verdim. Hava kararmıştı. Vitrus'a yaklaştığımda gördüğüm şeyler, Şeytan Kralın eğittiği vahşi köpeklerdi. Henüz acemi bile olsam bunlarla baş edebilirdim. Birkaç tane vardı zaten. 2-3 tanesini öldürdükten sonra daha fazlası gelmeye başladı sayıları giderek arttı. Ormana kaçtım, orda vahşi köpeklerden daha güçlü olan goblinler yaşıyordu. Neyseki beni ormandan bir amca kurtardı. Bana olanları anlattı. Olanlar...

İstenirse devam edeceğim... Başarılar epey oynardım sizin serverde her ne kadar haksız yere ban yesemde :/ yani biri ile anlaşma yapmıştık bir item satın alcaktım bir görünmez ninja gelip itemleri çaldığında beni onun arkadaşı olduğumu sandı moderatör ve beni banladı :'(

SteveAOK

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Vitrus:
(Kötü oldu kesin kullanmazsınız :olgun:)
Daha güzelini yazabilirseniz sevinirim .

Yıllar önce kurulmuş fakat çeşitli sebeplerden dolayı zarar görmüş atinasaga dünyasında krallıkların sayısı giderek artmıştı o zamanlar, vitrus ile animus'un yanında artık Mercurius ve Oinomaos'ta yer almaktaydı. Bu 4 krallık kurulmadan öncelere dayanan bir hikayedir, kulağınızı verin! Bu ölüm ile doğumun birleştiği noktanın aynasıdır!

Eskilerdendir bilirsiniz Animus'u orda yaşıyan bir Suikastçıydım (D) ben geçimimi daha çok avcılıkla sağlasam da eğitmenim beni suikatsçı olarak seçmişti. O zamanlar köyde bir söylenti vardı... Şeytan Kralın dönüşü ve Dünyanın yeniden kurtarılmaya ihtiyacı olduğuyla ilgili. İçime bir sarsıntı gelmişti o an çok iyi hatırlarım. Yeterince hayvan avladıktan sonra eve dönüyordum, aklımdaki Şeytan Kralı düşünceleri ile. Animus'tan biraz uzaktaydım. Bu nedenler geceyi Vitrus'ta geçirmeye karar verdim. Hava kararmıştı. Vitrus'a yaklaştığımda gördüğüm şeyler, Şeytan Kralın eğittiği vahşi köpeklerdi. Henüz acemi bile olsam bunlarla baş edebilirdim. Birkaç tane vardı zaten. 2-3 tanesini öldürdükten sonra daha fazlası gelmeye başladı sayıları giderek arttı. Ormana kaçtım, orda vahşi köpeklerden daha güçlü olan goblinler yaşıyordu. Neyseki beni ormandan bir amca kurtardı. Bana olanları anlattı. Olanlar...

İstenirse devam edeceğim... Başarılar epey oynardım sizin serverde her ne kadar haksız yere ban yesemde :/ yani biri ile anlaşma yapmıştık bir item satın alcaktım bir görünmez ninja gelip itemleri çaldığında beni onun arkadaşı olduğumu sandı moderatör ve beni banladı :'(
Güzel yazmışsınız teşekkürler elinize sağlık bu arada banlar kalktı :) .

SteveAOK

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Mercurius Hikayesi:
Uzun zamanlar önce, denizciler meşhur altın postu (
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) aramak için Bosporos'tan(Bildiğin İstanbul boğazı) geçiyorlardı. Onların gemisinde meşhur bir ozan yaşardı. Bu ozan çalgısını tınlattığında her şey istedikleri gibi olur, en kızgın insan bile yumuşardı. Kavga olduğunda çalgısını tıngırtadırdı. Bir anda insanların gönlü kardeşlikle dolardı. Bosporos'un iki yanında gelen geçen gemileri yok eden kayalar bulunurdu. Öncesinde geçip geçemeyeceklerini anlamak için bir güvercin yakalayıp kayalardan geçirdiler. Güvercinin en arkasındaki tüyü yere düştü. Geminin kaptanı kuş tüyü koleksiyonu yapardı, o tüyü aldı ve sakladı. Güvercin geçtiyse biz de geçeriz diye düşündüler. Gemiyi yavaş yavaş geçirmeye çalıştılar. Gemi güvercin kadar hızlı olamadığı için yarısı koptu. Sonra ozan çalgısını tıngırtadıp kayaları yumuşattı ama zaten geminin yarısı batmıştı. Kayalar akıllanmış, Bosporos'un kenarında boş boş durmaya, hiçbir şekilde hareket etmemeye başladılar. Gemideki herkes denizin üzerinde çırpınmaya, tanrılardan yardım istemeye koyuldular. Kaptan, kuş tüyü koleksiyonunu cebinde saklardı. Bütün kuş tüyleri cebinden düşmüş, ancak o güvercinin tüyü düşmemişti. Tanrı Zeus, insan gibi aciz yaratıkların altın postu ele geçirmelerini istemediği için buna sinirlenir ve Hermes'i onları oradan çekmesi ve bir şekilde cezalandırması için görevlendirir. Tanrı Hermes, gökten altından kıyafetleri ve muazzam güzellikte kanatı ile iner. Onları denizden çeker ve en yakın toprağa götürür, oraya bırakır ve onlara şöyle der :

''Burada yaşamaya çalışın. Sakın altın postu aramaya kalkmayın. Sizden sonra gelen 3. nesil bu duvarlardan geçebilecek''

Bir anda bir kaç kilometre uzaklıkta uzun uzun surlar belirir. Çıkılması ve kaçılması imkansızdır. Kaptanlarını, denizin altında, gözleri açık ve bağdaş kurmuş ve gayet normal bir ifade ile o gemiden kurtulan tek kuş tüyüne bakarken, boğulmuş bir halde bulurlar. Daha sonrasında onların bayrağını beyaz kuş tüyü süsler ve yeni evlerin dışına o kuş tüyü kadar şanslı olsun diye bir sürü beyaz güvercin tüyü yığarlar.Onlardan sonra gelmiş 3. nesilden her çocuk doğunca surlar kalkmış, ancak 2. nesil surların olmadığı yerden geçmeye çalıştığında yere serilip ölmüştür. Daha sonrasında ise ülkeye Hermes'in Roma inancındaki adını verirler ve sadece Hermes'e tapınırlar.

Elimden bu kadarı geliyor :D
Önemli dipnot : Hepsi tamamen bana ait değil. Çalgıcı ve kayalar Anadolu efsanelerinden uyarlamadır.
Eline sağlık teşekkürler .

Burakcan

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
AtinaSAGA adını verilen bir geoit cismin içinde yaşayan varlıklar ve o varlıkların kurduğu krallıklar!
O krallıklar görünmeyen bir yaratıcının oluşturduğu geoit bir cisim'in içinde savaşıyorlar!

__________________________________________________________________________________

Bir varlık, o varlığın adı Chen-Yoo,
Milattan Önce 121-143 yılları arasında yapılan bir seferberlik, savaşlardan, yağmalardan, tutsaklıklardan bıkan halk ve o bıkan halkın bıkan kralı Chen-Yoo'nun kalkıştığı bir iş!

__________________________________________________________________________________

121-143 (M.Ö) yılları arasında gerçekleşen bir seferberlik ve bu seferberliğin kararcısı halk!
Bu halk kendisine 'Vitruslar' diyor! 121-143 yılları arasında gerçekleşen bir krallık inşaatı başlıyor,
O krallığın adı Vitrus!

Vitrus Krallığının Liderinin seferberliğe başlamadan önce yaşamları çok zorlayıcı şekilde ve göçebe hayat sürmekteydiler
Şimdi onların seferberlik öncesi yaşamına biraz göz gezdirelim;

Chen-Yoo'nun babası Babi-Yoo yıllarca sefaleti kendisine çektirip üstüne üstlük peşinden gelen halkına çektirmekteydi.
99 yılında halkından bir bayanla evlendi ve ondan 100 yılında erkek bir evlat, 105 yılında ise kız bir evlat aldı. Erkek evladın adını Chen-Yoo koydu, babası 10 sene sonra 110 yılında vefat etti.
Artık bu çaresiz ve yoksul Vitrusların yeni kralı Chen-Yoo idi!

Chen-Yoo halkın ileri gelenlerinden savaş ve korunma taktikleri öğrendi, halkının açlık ve sefaletini durdurmak için senelerce köyleri yağmaladılar, kervanlara saldırdılar böylece hayatlarını sürdüdüler...

Chen-Yoo ve halkın ileri gelenleri 118-120 yılları arasında geoit cismin en can alıcı noktasını hesaplamaya başladılar, geoit cismin içinde kervanların kullandığı yolu bulmaya çalıştılar, 120 yılının ortalarında en can alıcı noktaya kervanların diğer bölgelere ulaşmak amacı ile kullandığı yolu seçtiler ve oraya yavaşca çarpık kentleşme şeklinde yerleşmeye başladılar.

Zamanında Vitrusların can yoldaşı Animus Krallığı vardı, Animus Krallığının Kralı Bing-Hua'nın kuzeni Bing-Bo varmış.
Bing-Bo'nun gözü Chen-Yoo'nun kız kardeşi imiş. Bing-Bo, bir gün Chen-Yoo'nun kız kardeşini birlikte olmaya zorlamıştı ve başarmıştı.
Bunu duyan ve öğrenen Vitrus halkı kralları Chen-Yoo'ya bu durumu anlatmışlar ve Chen-Yoo, Animus Krallığına varlığı sona erene kadar savaş ilan etmiştir.

Maalesef elimden bu kadar geliyor umarım beğenmişsindir dostum :)