Küçük Arkadaşlarımız İçin Bazı Tüyolar

Kullanıcı0000

Donuts :3
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda forumda küçük yaştaki kullanıcı sayısı arttı (ki, bilmeyen yoktur). Bunu dışında çocuklarını "Git ne halin varsa gör" diyen aile sürüsüde artığı için bu küçük arkadaşlarımızla iyi geçinmek için bir nevi örnek getiren davranışlar sergilemeliyiz, Aklıma gelmişken bu yazıyıda bir yönetici arkadaşımızın sıkıntısı yüzünden yazıyorum. Bunu küçük kullanıcılar için bir kural listesi olarak düşünün. Ne de olsa okusak desekte kuralları okuyan kişiler yok. En azından birdaha bi gözden geçirmiş oluruz kendimizi. Kuralları gözden geçirirken kuralların aynısını yazmaktan öte kendi gözlemlerimide biraz yazıcam.

Forum yıllardır aktif bir şekilde ve güncel bir durumda. Online yönetici sayısı azda olsa ellerinden gelenleri yapmaktalar. Şimdi küçük kardeşlerim. Değerli zamanınızı PC başında harcamanızı çok istemiyoruz. Gerçi en güzel dönemleriniz. Ama kafa dağıtmak için forum gibi ortamlara girmenize saygı duyarız. Sonuçta hiçbir insanı kısıtlayacak bir kural yok Kuzey Kore değil burası. Ama forumun bir dizi kuralları vardır aynen Trafikte yada toplum içindeki kurallar gibi.

• İyi ve Kibar Olun : Malesef forumlarda çok fazla argo kelime kullanımı arttı, bu son zamanlarda halledilsede bi baktığımızda çoğu kişi sanki bir insanın hatasını arar gibi beklemekte o hatayıda yaptımı "hay bin bir pişmanım paylaştığıma!" demekte. İnsan robot değil. Forumda kullanıcılar tabii ki hata yapar bunun önüne ne yöneticiler ne moderatörler geçebilecek. Bunun önüne siz geçebilirsiniz. Açıkça foruma V.I.P sistemi gelmesi iyi oldu bir nevi bağış gibi düşünülebilir herhang ibir üstünlük gösterecek bir özellik yok. Ama yakın zamanda emin olun sırf V.I.P yim diye gezinen ve sizin kalbinizi kıracak çok insan çıkıcak. Ama dediklerini çok kafanıza takmanıza gerek yok. İnsan olarak eşitsiniz sonuç olarak. Kimse kimsede üstün değildir bunuda bilir. Dşüncelerinizi açıklamadan önce 2 hatta 3 defa bi paylaşsammı diye aklınızdan düşünün. Emin olun iyi ve kibar tavrınızın sonucunda hem taktir görücek hemde insanlar tarafından sevileceksiniz. Forumda ne kadar kötü içerikli kelime olsada (Hatta farketmeden yakın bi zamanda paylaşıp uyarıda yedim bu konuda) Bunun kötü olduğunu bilip uyarın. Ne beni , ne bi başkasını, Yada bir yöneticiyi çekinmeden uyarın. Toplum içindeki kibar davranışları zamanla öğreniceksiniz. Bunuda Doğru Arkadaş Ortamıyla edinebilirsiniz.
  • Arama Yapın : Bir konuyu açmadan önce o konuyla ilgili aramalar, teoriler ve araştırmalar bulun. Forumdada size yardım edecek bir sürü insan vardır, Nede olsa en iyi bilgiyi bi insan bi insandan alır, Ama bu insanlar Rehber konuları bir kaç defa açmış olmasından sıkıntı duyar ve tekrar anlatmaktan rahatsızlık duyar. Aynen okuldaki öğretmeninizin tekrar ve tekrar anlatıp sinirlenmesi gibi. Sorununuzu internetten bulabilirsiniz. En büyük bilgi kaynağı olan interneti boşuna oyunlara çar çur etmenize lüzum yok.
  • Rapor Edin : Geldik şimdi adminlerin başını yakan konuya. Diyelim ki forumda gezerken bir anda uygunsuz bir konu gördünüz. Altına hemen Rapor edildi gibi şeyler yazmanıza gerek yok. Onun yerine "bu forum kurallarına aykırı olmuş ama" diyerek ilk önce kasıtlı yada kasıtsız attığını bir kontrol edin. Burada benim yaşıtımdaki yada benden daha büyük kullanıcılarada sesleniyorum. Hemen deli gibi rapor etmek yerine kasıtlı olup olmadığını kontrol edin. Kasıtsız ise hem iyi arkadaşlıklar edinmek için bir adım atmış olursunuz. Kasıtlı ise Rapor edip düzgün bir şekilde rapor nedenini yazıp konudan çıkın. Mesela

Gibi bir şey yerine

Gibi bir şey yazmanız hem sizin hemde yetkili kişiler tarafından iyi olucak ve taktir ile karşılaşılacaktır

• Doğru Bölümde İçerik Yayınlayın : Açıkça söylemek isterim ki şu an bu konun bile doğru yerde paylaştığımdan emin değilim. Gerçi böyle bir konu henüz forumda yayınlanmadı ama bir nevi konu Minecraft dışında ve sizi bilgilendirmek için olduğundan burada açmak en mantıklısı. Konularınızın üst başlıklarını iyi araştırın. Hangi bölüm en doğrusu diye kontrol edin. Sonra Konu yeri yanlış diyen birsürü arkadaş başınıza üşüşür =). Ama onun dışında tecrübelerde kazanmış olursunuz yani böyle şeylerden korkmayın
  • Konuya Bağlı Kalın ve Türkçeyi Doğru Kullanın : Hiç farkettinizmi bilmem ama çoğu zaman kelimelerin altında kırmızı bir tırtık çıkar. Bu sadece foruma özel değil World,PowerPoint gibi programlarada özeldir. Çünkü yazım hatanızı anlamanızın en kolay yolu budur. Eğer altında tırtık varsa 2 defa bakın. Tabi bazen bu kadarda yazım kurallarına dikkat etmenize gerek yok. Türkçeyi doğru kullanacak kadar ve anlaşılacak kadar olsun yeter. Birde gelelim konulardan sapan postlara. Şimdi Minecraft bölümünde "Nasıl Red Stone İle Sistem Yaparım" Adlı bir bölümde Gidipte "IPhone Samsungdan daha iyi" gibi bir konu olursa ne alaka olur ?. Bunlara dikkat edin konulardan sapan mesajlardan sakının. Genel shobet/kafe bölümünde konuşma isteğinizi giderebilirsiniz
  • Ekstra Olarak
Kötü davranışlardan (Küfür etmek, Uygunsuz şeyler, Kandırmak) Gibi şeylerden kaçının. Bu sitenin arkasında sizin için durmak ne demek bilmeden çalışan bir yetkili topluluğu var. Hemen yöneticileri mesaj yağmuruna tutmak yerine bizlere sorabilirsiniz konular açabilirsiniz.Sonuçta unutmayın yöneticiler robot değil senin benim gibi yaşamı,ailesi olan birer insanlar. Eğer biri sizi incitmeye çalışıyorsa emin olun ki bu yaptığını (İnsanları küçük düşürmek ne kadar hoşuna gidiyor) gibi bir cümle ile karşılık verirseniz. Hiçbir şey yapamadan kitlenip kalır.

Bunlar sizin dikkat etmeniz gerek en önemli 6 madde arkadaşlar. (Sonuncuya bakarsanız 2 tane madde var) Onun dışında Yapmamanız gereken kurallar yavaşça kendiniz sosyal bir alanda anlıyacaksınız. Burası ise siz farketmesenizde aslında anti sosyal (asosyal) bir alan. Burada çok bir şey öğrenemezsiniz. Yapıcağınız iyilikler sizin kârınıza, kötülükler sizin zararınıza. Dışarıdaki hayat başka bir hayat. Değerli zamanınızı harcamayan, En azından gidin etkinliklere katılın. Arkadaş en kısa zamanda edinirsiniz. Yazdıklarımı aklınızdan çıkarmayın.

Hayat sizin hayatınız, Seçimleri siz yaparsınız biz sadece tavsiye verebiliriz
Size şimdiden iyi forumlar...

Son düzenleme:

Kullanıcı0000

En iyi cevaplar
0
Güzel bi konu olmuş beğendim

Not: orda güney kore demişsin; sanırım kuzey kore demeliydin
Düzeltme Yaptım Kuzey kore sayi
haftalık forumda çocuklar çoğaldı konusu heralde

Küçük arkadaşlarımız var, Şikayet etmemek içinde uzlaşıcaz yani bu konuda. Yapacağımız bir şey yok, Bunu anlattım bende sonuç olarak, Emin ol bunda biraz bi değişiklik bulursun , Yani umuyorum.

Adragos

Kızıltaş Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Konu sabitlenmeli bence ^.^
Çok iyi olmuş ellerine sağlık.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Boşuna yazmışsın, şu an o bahsettiğin çocukların büyük çoğunlu yazı çok uzun olduğu için okumaya üşenecek. Hatta gelip "Özet geç" diyenler bile olacak. Ancak iyi ki yazmışsın çünkü olgunlaşmaya çalışan küçük yaşta ki kardeşlerimiz bu yazıyı okuyup daha güzel davranışlar yapacak. çok iyi çelişirim.

Not: Keşke şurada "Yapıcağınız iyilikler sizin karınıza, kötülükler sizin zararınıza." kârınıza yazsaydın, içimden "Karım ne alaka" dedim. :D

Kullanıcı0000

En iyi cevaplar
0
Boşuna yazmışsın, şu an o bahsettiğin çocukların büyük çoğunlu yazı çok uzun olduğu için okumaya üşenecek. Hatta gelip "Özet geç" diyenler bile olacak. Ancak iyi ki yazmışsın çünkü olgunlaşmaya çalışan küçük yaşta ki kardeşlerimiz bu yazıyı okuyup daha güzel davranışlar yapacak. çok iyi çelişirim.

Not: Keşke şurada "Yapıcağınız iyilikler sizin karınıza, kötülükler sizin zararınıza." kârınıza yazsaydın, içimden "Karım ne alaka" dedim. :D
Düzelttim biraz uzun yazdığımdan ötürü yazım hataları olabiliyor. Ama küçük üyelerimizin eğleneceği tipte yazmaya çalıştım umarımda okurlar

NemesisX

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Düzelttim biraz uzun yazdığımdan ötürü yazım hataları olabiliyor. Ama küçük üyelerimizin eğleneceği tipte yazmaya çalıştım umarımda okurlar
Okumazlar, okusalar daha olgun davranışlar gösterirler yani bu sadece bu yazı için geçerli değil. Bu arada ''Hem sizin hemen yetkililer tarafından...'' diye devam eden cümlede hemen yazmışsın hem olacaktı sanırım.

LegendofAnatolia

Kaptan Penguen
En iyi cevaplar
0
Forum kurallarını okumuyorlar, bunu mu okuyacaklar, peki ne değişecek
Bu arada itiraf ediyorum kuralları okumadım okumayan kaç kişiyiz :)

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0

Özet geç .s
Hayır, yazmışsın kimse laf atmasın da, bunu okuyacaksa zaten ona küçük yaşta diye hitap etmene gerek yok, düzgün birisidir. Ya da tamamen troll bir biçimde yazım hatasıyla dalga geçmek için okur *-*

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
zaten küçük arkadaşlar sadece arada 1-2 konu açıyor. Görmezden gelirsek pek bir sorun olmaz.