Küçük Yaşta Teknoloji Bağımlılığı

Latash

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Selam Gamer ailesi.
Bildiğiniz gibi her geçen gün teknoloji biraz daha ilerliyor. Fakat teknoloji ilerledikçe de insanların hayatı da değişiyor tabii. Bu da teknolojinin, insanlar daha küçük yaştayken hayatına girmesine etki ediyor. Haliyle bu, çocukların gelişiminde de büyük bir etki taşıyor. Bazı anneler-babalar, çocukları evde "ses çıkarmasın" diye eline tablet, telefon, bilgisayar veriyor; bazı çocuklar ise günümüzün getirdiği "teknolojisiz yaşayamazsın" anlayışından dolayı kendisi görüp, alışıyor. Henüz 3 yaşında, doğru düzgün konuşamayan çocukların bir iPhone, iPad kullandığını görebilirsiniz.
"İnsan 7'sinde neyse, 77'sinde de odur." anlayışından dolayı, küçük yaştaki bir çocuk nasıl eğitilirse ilerde de öyle olacaktır. Bu da demek oluyor ki çocukların küçük yaşta tablet telefonla değil, el becerisiyle ve konuşmayla eğitilmesi gerekir. Çocuklar sırf evde ses çıkarmasın diye, televizyonu açıp 7/24 Caillou izleten anne-babaların, çocuğun gelişiminin diğer yaşıtlarına göre birazcık daha geç olacağını bilmelerinde fayda var. Günümüz Türkiye'sinde üreten, çalışan ve ne yaptığını bilen gençlere daha çok ihtiyacımız olduğu için teknoloji bağımlılığından bir an önce kurtulmamız gerek.
"Bu Amerika'nın oyunlarıdır!" anlayışı da kesinlikle yanlıştır. Teknoloji hayatımızın büyük bir parçasında rol alsa da hayatımızın tamamını kaplayamayacağını da belirtmek isterim. Bazı verilere göre, telefonları üreten ülkelerden daha çok telefon kullanıyoruz. Bundan kurtulmak yine bizim elimizde.

Dpelqpleq_

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bence aynı şekilde devam, ne gerek var üreten bir toplum olmaya. Üretenlerin ar-ge kasanların hikayelerini okuyorum, ülkeye faydalı bir şey yapanın direk ipini çekiyorlar. Gerek sistem olsun, gerek bizim milletin birbirini çekememezliği olsun. O hikayelerini okuduğum adamlarla iki sohbet etsem ağlarım herhalde, okurken elim ayağım titriyor.

Kovalski_Eyes

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
küçük yaşta teknoloji bağımlısı olmak kesinlikle kötü bir şey değil benim çocukluğumda içinde tonla elektronik parça olan bi kutum vardı aldığım her oyuncak aracın elektroniklerini söker onlarla yeni şeyler yapardım ve über zevkli olurdu asla helikopter yapamadım .s gemi yaptım ama köpükten bayağı iyiydi o :D. Şu büyük pillerle nitro yapmıştım xd

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
küçük yaşta teknoloji bağımlısı olmak kesinlikle kötü bir şey değil benim çocukluğumda içinde tonla elektronik parça olan bi kutum vardı aldığım her oyuncak aracın elektroniklerini söker onlarla yeni şeyler yapardım ve über zevkli olurdu asla helikopter yapamadım .s gemi yaptım ama köpükten bayağı iyiydi o :D. Şu büyük pillerle nitro yapmıştım xd
o şekilde teknoloji bağımlısı olunmuyor yalnız :) dediğin şey alet edevat la çocuğu haşır neşir etmekse o icatçı yönünü geliştirir

TReaperTR

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Teknolojiyi bilinçli kullanmak var bir de teknolojiyi bilinçsiz kullanmak var. O ellerinde 4 bin 5 bin TL'lik telefonları olanlara sorun bakalım o telefonu icat eden kimmiş diye ? Bir cevap veremez. Teknolojiyi sadece sosyal medyada gezip tozmak amaçlı kullananların Dünya'dan haberi yok. 2 Dakika şu neymiş bu neymiş diye bakmazlar. Kendimden biliyorum çünkü çevremdeki insanlar bir şeyin ne olduğunu öğrenmek için teknolojiyi kullanmazlar sadece eğlenmek amaçlı kullanırlar. Bu arkadaşlar sadece israf yapıyorlar başka bir şey değil. Kullandıkları telefonun özelliklerini dahi bilmezler. Sadece dış görünüşüne aldanıp telefon alırlar. Ram'i kaç işlemcisi ney gram fikirleri yok. Kamera dendiğinde de kameranın sadece yüksek Mp olmasına bakarlar. "Aaa 20 MP kameralı telefon çıkmış kesin güzel bir telefondur hemen aliyim" Bazıları var kullandığı telefon Android mi ? iOS mu onu da bilmez. Bu şekilde olunacaksa teknoloji kullanılmasın daha iyi. Çünkü bu insanlar çok kolay manipüle edilip yönetilebiliyorlar. Yaptıkları tek şey paralarını yedirmek.

Çocukların küçük yaşlarda telefon kullanılması da gerçekten yanlıştır. Çocuğunun eline telefon verip çizgi film ile oyalatan anne acaba o çizgi filmi izlemiş mi ? Çizgi filmin içeriğindeki yönlendirmelerin farkında mı ? Çocuklar küçük yaşlarda ne görürlerse onu yapmak isterler. Şahsen ben de 6-7 yaşlarımda ben 10 izlerken koluma saat takıp omnitrixim varmış gibi hareketler sergilediğim olmuştur. Annelerin tek derdi çocuğum sussun otursun olmamalı. Çocuklar bu şekilde büyüdüklerinde aşırı asosyallik oluşuyor ve ergenlik çağına girdiklerinde utangaç olup birileriyle konuşmaya bile çekiniyorlar. Yalnız olup içlerine kapanık oluyorlar. Sanalda farklı dışarıda farklı davranıyorlar.

Kovalski_Eyes

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Teknolojiyi bilinçli kullanmak var bir de teknolojiyi bilinçsiz kullanmak var. O ellerinde 4 bin 5 bin TL'lik telefonları olanlara sorun bakalım o telefonu icat eden kimmiş diye ? Bir cevap veremez. Teknolojiyi sadece sosyal medyada gezip tozmak amaçlı kullananların Dünya'dan haberi yok. 2 Dakika şu neymiş bu neymiş diye bakmazlar. Kendimden biliyorum çünkü çevremdeki insanlar bir şeyin ne olduğunu öğrenmek için teknolojiyi kullanmazlar sadece eğlenmek amaçlı kullanırlar. Bu arkadaşlar sadece israf yapıyorlar başka bir şey değil. Kullandıkları telefonun özelliklerini dahi bilmezler. Sadece dış görünüşüne aldanıp telefon alırlar. Ram'i kaç işlemcisi ney gram fikirleri yok. Kamera dendiğinde de kameranın sadece yüksek Mp olmasına bakarlar. "Aaa 20 MP kameralı telefon çıkmış kesin güzel bir telefondur hemen aliyim" Bazıları var kullandığı telefon Android mi ? iOS mu onu da bilmez. Bu şekilde olunacaksa teknoloji kullanılmasın daha iyi. Çünkü bu insanlar çok kolay manipüle edilip yönetilebiliyorlar. Yaptıkları tek şey paralarını yedirmek.

Çocukların küçük yaşlarda telefon kullanılması da gerçekten yanlıştır. Çocuğunun eline telefon verip çizgi film ile oyalatan anne acaba o çizgi filmi izlemiş mi ? Çizgi filmin içeriğindeki yönlendirmelerin farkında mı ? Çocuklar küçük yaşlarda ne görürlerse onu yapmak isterler. Şahsen ben de 6-7 yaşlarımda ben 10 izlerken koluma saat takıp omnitrixim varmış gibi hareketler sergilediğim olmuştur. Annelerin tek derdi çocuğum sussun otursun olmamalı. Çocuklar bu şekilde büyüdüklerinde aşırı asosyallik oluşuyor ve ergenlik çağına girdiklerinde utangaç olup birileriyle konuşmaya bile çekiniyorlar. Yalnız olup içlerine kapanık oluyorlar. Sanalda farklı dışarıda farklı davranıyorlar.
telefon yapıcak elektroniği elime verip bide kitap koysalardı önüme ben ciddi ciddi yapardım xD

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0

Peki yoldaki rastgele insancık telefonunun özelliklerini, işlemci sıralamasını, önbelleğini, ramini ve ramin ne işe yaradığını bilmek zorunda mı
Kamera konusunda da internetten aç 2 video bak hani fazla abartıyorsunuz biraz .s
Daha elindeki telefonun ramini bilmiyor bu çocuğun elinde niye telefon var mı diyorsun ne yani herkes bilse ramin ne olduğunu, neden önemli olduğunu ne anlamı olacak
Hani 4 bin verip aldıysa o telefon büyük ihtimalle sadece reklam değildir(telefonlarda öyle en azından :( )
Rami veya işlemcisi benim işime yaramayacaksa neden bileyim, yeni telefon alacaksın uzun süreli kullanacaksan git o zaman araştır ama çok anlamsız hani neden bilsin??

TReaperTR

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki yoldaki rastgele insancığın telefonunun özelliklerini, işlemci sıralamasını, önbelleğini, ramini ve ramin ne işe yaradığını bilmek zorunda mı
Kamera konusunda da internetten aç 2 video bak hani fazla abartıyorsunuz biraz .s
Daha elindeki telefonun ramini bilmiyor bu çocuğun elinde niye telefon var mı diyorsun ne yani herkes bilse ramin ne olduğunu, neden önemli olduğunu ne anlamı olucak ki hani 4 bin verip aldıysa o telefon büyük ihtimalle sadece reklam değildir(telefonlarda öyle en azından :( ) ve rami veya işlemcisi benim işime yaramayacaksa nereden bileyim, yeni telefon alacaksın uzun süreli kullanacaksan git o zaman araştır ama çok anlamsız hani neden bilsin??
Saçmaladın hocam iyice sen de.
Ben burada ramini bilsin vs demiyorum. Birisi bir telefon alıcağı zaman telefon neymiş neciymiş bilmeden telefon alınıyor diyorum. "Aaa iPhone arkadaşımda var bende aliyim" kafası var diyorum. Kimse telefonun ne olduğunu ne işe yaradığını hangi özelliklere sahip olduğunu ARAŞTIRMIYOR diyorum. Vermek istediğim mesajı anlayamamışsın. Ramden ve işlemciden bahsederken aslında bunu bir telefon olarak değil genel olarak bakılması gerektiğine bahsettim. Bir a eşyası var fakat ben bu eşyanın özelliklerini bilmeden alıp kullanacağım. Dünya üzerinde B olayı var fakat ben bu olayın detaylarını ve içeriğini bilmeden yargılıyorum. gibi örnekler var demek istedim. Bir konu hakkında bilgisi olmayan insan başkaları tarafından yönlendirilir ve manipüle edilir. Dış tasarıma kanılır 2 ay kullanır ardından "Kasıyor donuyor" diyip yeni telefon alınılır. Kamera konusunda aç 2 video bak diyorsun da AÇMIYORLAR işte. Kamera yüksek Mp hmm hemen aliyim kafa bu demek istiyorum.

Sen kendine akıllı bir telefon aldın diyelim 6 bin TL'ye 800 TL'ye de akıllı telefon var neden onu almıyorsun o zaman ? Onunla da arayıp konuşabilirsin oyun oynayabilirsin sosyal medyada gezinebilirsin. Demekki 6 bin TL'lik olanın bir özelliği var ki 6 bin TL fakat ne özelliği var ? Hangi özelliği bu telefonu 6 bin TL yapıyor ? Ve başka bir telefonun da aynı özelliklere sahip olduğu zaman 6 bin TL mi olması gerekiyor ? Daha ucuza aynı özelliklere sahip bir telefon bulamaz mıyız ?

Bu örneklerden sadece telefon üzerinden gitme. Hayatımızdaki her şey üzerinden git.

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Teknoloji denilmesi yanlış olan bir konu-konuşulan konu-. Teknoloji sadece bilgisayar, telefon, tablet gibi aletleri ifade etmiyor. Daha geniş bir kavram.

- Gelelim pahalı telefon kavramına. Pahalı ile ucuz karşılaştırması da bir nevi gereksiz. Gerçekten alıp deneyebilirsiniz. 800 TL'ye aldığınız telefon 2 sene sonra 15 saniyelik işleri 2-3 dakikaya kadar çıkartabiliyor. Pahalıya alınan telefonlarda bu süre değişimi minimum düzeylerde oluyor. Zamanla vakit kaybını engelliyor. Fiyatının faydaları uzun vadede ortaya çıkıyor.

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Bir içecek firmasının sahibinin, kendi ürettirdiği içeceği hiç tüketmediği anlatılır. Birey, teknolojiyi kendi yararına kullanıldığı takdirde çok fazla sorun yaşamıyor olabilir fakat hali hazırda sorun yaşamıyor olması ileride de yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Ölçüyü kaçırmamak gerekiyor.