Kütüphaneler Haftası

ByDeichor

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kütüphaneler Haftası Nedir ?

Kütüphaneler Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır.

Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitp sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.

Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

Okuma Bilinci
Forumumuzda bulunan herkesin okuma bilinci kazanmasını dilerim çünkü kitap okurken, kitap sizleri kendisinin içine alır. Kitaplar bağımlılık yaratır, fark yaratır. Eğer kitap okumuyorsanız bilgisiz, bilinçsiz kalabilirsin. Ayrıca kitaplar hayal gücünüzü zihin dünyanızı geliştirir.

Büyük Önder Atatürk’ün hizmetinde bulunanlardan Cemal Granada anlatıyor:
“Bir gün Atatürk, tarihle ilgili bir kitap okuyordu. Öylesine dalmıştı ki, çevresini görecek hali yoktu. Bir sürü yurt sorunu dururken devlet başkanının kendini kitaba vermesi Vasıf Çınar’ın biraz canını sıkmış olmalı ki Atatürk’e şöyle dediğini duydum:
- Paşam! Tarihle uğraşıp kafanı yorma… 19 Mayıs’ta kitap okuyarak mı Samsun’a çıktın?
Atatürk, Vasıf Çınar’ın bu içten yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık verdi:
- Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım...”

"Seçiş hürriyetimizin sınırsız olduğu tek dünya, kitaplar dünyası."
- Cemil Meriç
"Kitaplar, aklın çocuklarıdır."
- Jonathan Swift

Son düzenleme:

Kullanıcı0000

Donuts :3
En iyi cevaplar
0
Merak ettim, biraz araştırdım. 80 milyonluk ülkede ortalama 5 milyon üye ve yaklaşık 30.000 küsür kütüphane var ki bende üye değilim bir kütüphaneye . Keşke herkes senin kadar düşünse bu kitap olayını. Farklı bi ülke olurduk belki :/

ByDeichor

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merak ettim, biraz araştırdım. 80 milyonluk ülkede ortalama 5 milyon üye ve yaklaşık 30.000 küsür kütüphane var ki bende üye değilim bir kütüphaneye . Keşke herkes senin kadar düşünse bu kitap olayını. Farklı bi ülke olurduk belki :/
Haklısın, bilinçli olmak önemli.