Lanet Virüs

AtomyTheAtomy

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Yahu benim bu Annem gene bi yerlerde takılmış google chromeye virüs bulaşmış :D
Advanced Systemcare ile temizliyorum. 1 2 gün sonra tekrar geliyor ?
upload_2017-3-28_14-31-21.png

Gitmiyor bildiğin yav.Bide denetim masasında deskapp diye bişi var onu kaldırınca kendi kendine tekrar geliyor ve virüsde onunla birlikte geliyor.Bu benim bilgisayar bilgimi aşar arkadaş kafayı yicem.Bi ilgilenseniz virüs programı felan önerseniz olmaz mı ? :S

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Advanced Systemcare bilgisayarı çöpe dönüştürüyor kullanmanı önermem.

Virüsü temizlemek için yapman gerekenler: (Tarayıcı tabanlı adwareların çoğunda işe yarar)
  1. Tarayıcıyı tamamen kapat ve olan kısayollarını sil. (Görev çubuğu, başlat ve masaüstü gibi yerlerde bulunurlar genelde)
  2. "C:\Users\kullanıcı_adın\AppData" klasörüne gir ve buranın alt klasörlerini incele sisteminle alakası olmadığını düşündüğün dosya veya klasörlerin isimlerini Google'da araştır ve gerekirse sil.
  3. Tarayıcını "Revo Uninstaller" gibi bir yazılımla tamamen kaldır. (Normal kaldırma işlemi bittikten sonra kalıntı dosyalara bakar, bu sırada sana seçim yaptırır. Seçim sırasında yanlış bir dosya veya klasörü seçmediğine emin ol çünkü bazen Windows klasör veya dosyalarını yanlışlıkla listeye ekleyebiliyor)
  4. Görev yöneticisi üzerinden çalışan işlemlere bak. Şüpheli gördüğün işlemleri Google'da araştır ardından gerekirse sağ tıklayarak dosya konumunu açıp bulunduğu dizini temizle.
  5. Tarayıcını tekrardan kur fakat kurulum sırasında diğer tarayıcılardan içe aktarma yapma.
Edit: deskapp kısmını görmemişim. Revo ile onuda kaldırabilirsin fakat kaldırma işlemini yaparken standart kaldırma işlemini es geç yani direk kalıntı dosyaları ve kayıt defteri verilerini aramasını ve kaldırmasını sağla. (3. aşamada)

Revo Uninstaller için: "
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
" adresine gir ve [DOWNLOAD FREE TRIAL] butonuna tıkla. Ücretsiz sürümünde zorla kaldırma bulunmaz o yüzden trial lazım.

Son düzenleme:

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Malwarebytes'ın AdwCleaner'ını öneririm. Ondan sonra da Advanced SystemCare falan filan'ı kaldır bi antivirüs (Malwarebytes veya Windows Defender yeter yine) kur kalsın. Annen için program yükleme yetkisi olmayan bir kullanıcı da yaratabilirsin.

Ama tabii ki virüsleri 98% engellemek istiyorsan Windows'tan çıkacaksın. Linux son zamanlarda baya ilerliyor (Overwatch çalıştırabiliyoruz!, GTA V'in de çalıştığını gördüm ama emin değilim)

AtomyTheAtomy

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Malwarebytes'ın AdwCleaner'ını öneririm. Ondan sonra da Advanced SystemCare falan filan'ı kaldır bi antivirüs (Malwarebytes veya Windows Defender yeter yine) kur kalsın. Annen için program yükleme yetkisi olmayan bir kullanıcı da yaratabilirsin.

Ama tabii ki virüsleri 98% engellemek istiyorsan Windows'tan çıkacaksın. Linux son zamanlarda baya ilerliyor (Overwatch çalıştırabiliyoruz!, GTA V'in de çalıştığını gördüm ama emin değilim)
Linux kullanmayı istiyorumda emin değilim.CSGO felan açmayabilir,ekran kartına bir şey olabilir,bilgisayara bir şey olabilir,oyunlarda fps düşebilir.Korkuyorum işte ve hatta bilgisayarım kaldırmayabilir :D Özelliklerini atsam bi bakarmısınız :/

UObit yeni bir başlangıç şeyi algıladı ve mozilla firefox kendi kendine yüklendi garip

(Linux ve linux kurma hakkında en ufak bir fikrim bile yok yardımcı olabilecek biri varsa mutlu olurum)

Son düzenleme:

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Linux kullanmayı istiyorumda emin değilim.CSGO felan açmayabilir,ekran kartına bir şey olabilir,bilgisayara bir şey olabilir,oyunlarda fps düşebilir.Korkuyorum işte ve hatta bilgisayarım kaldırmayabilir :D Özelliklerini atsam bi bakarmısınız :/

UObit yeni bir başlangıç şeyi algıladı ve mozilla firefox kendi kendine yüklendi garip

(Linux ve linux kurma hakkında en ufak bir fikrim bile yok yardımcı olabilecek biri varsa mutlu olurum)

CSGO sorunsuz çalışıyor (kaynak: ben ve bilmemkaçmilyonlarca başka kişiler)
Ekran kardına bir şey olmaz.
Bilgisayarına da bir şey olmaz.
FPS düşmesi ekran kardına ve driver'a bağlı. Eski AMDlerde az bir düşüş olabiliyor (çok az) ama yeni AMDlerde ve çoğu Nvidia'larda performans çok yakın.
Bilgisayarın Windows 7 veya üstü kaldırırsa Xubuntu'yu rahat kaldırır

IObit'in hiçbir şeyini önermem.

Linux kurmak için bir sorun varsa bana ulaş, yardım etmeye çalışırım.

AtomyTheAtomy

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
CSGO sorunsuz çalışıyor (kaynak: ben ve bilmemkaçmilyonlarca başka kişiler)
Ekran kardına bir şey olmaz.
Bilgisayarına da bir şey olmaz.
FPS düşmesi ekran kardına ve driver'a bağlı. Eski AMDlerde az bir düşüş olabiliyor (çok az) ama yeni AMDlerde ve çoğu Nvidia'larda performans çok yakın.
Bilgisayarın Windows 7 veya üstü kaldırırsa Xubuntu'yu rahat kaldırır

IObit'in hiçbir şeyini önermem.

Linux kurmak için bir sorun varsa bana ulaş, yardım etmeye çalışırım.
Discorda bak ordan konuşalım o zaman :D Kurtar beni bu mutant virüslerden

KuKyn

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adw Clear Kullan Geçemzse O ARama Motorunun İnternette unnistal.exe sini ara

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0

Overwatch'u denedim fakat FPS çok düşüktü bende Windows'a oranla... Fakat CS:GO da Windows'da aldığımdan daha fazla FPS alıyorum.

@AtomyTheAtomy Ubuntu ile başlayabilirsin. Kurulumu zaten next, next, next olduğundan zorlanacağını sanmam. Driverları falanda otomatik yüklüyor sadece istersen eğer farklı bir window manager kullanabilirsin eğer unity'i sevmezsen.

AtomyTheAtomy

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Overwatch'u denedim fakat FPS çok düşüktü bende Windows'a oranla... Fakat CS:GO da Windows'da aldığımdan daha fazla FPS alıyorum.

@AtomyTheAtomy Ubuntu ile başlayabilirsin. Kurulumu zaten next, next, next olduğundan zorlanacağını sanmam. Driverları falanda otomatik yüklüyor sadece istersen eğer farklı bir window manager kullanabilirsin eğer unity'i sevmezsen.
admicosla bu konuyu konuştum.Biraz benim için sıkıntılı :/

Virüsü hallettik.