blade20090999
Kızıltaş Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
1.8.x sunucu açmak istiyorum yardım edermisniz bukkit olarak fakat açtığım zaman pluginlerin çoğı hata veriyor sürüm uygun olmasına rağmen
dediklerini yapıyorum olmuyor sabahtan beri ayar oldum linuxaben eskiden bir linüx kullanıcısı iken sırf bunun yüzünden linüxe sövmüştüm halbuki çok kolay spigot sayfasında bu anlatılıyor bakmanı öneririm
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Harddisk i silip windows cd si yada usb si ile windows yükle bilgisayarında tabi.. varsa eğer varsa harddisk nasıl silinir burada yazıyor ;dediklerini yapıyorum olmuyor sabahtan beri ayar oldum linuxa
Vps olduğu için imkanım yok 1.8.7 craftbukkit.jar nerden bulabilirim.Harddisk i silip windows cd si yada usb si ile windows yükle bilgisayarında tabi.. varsa eğer varsa harddisk nasıl silinir burada yazıyor ;
- aşşağıda gördüğünüz gibi terminal ekranından cat /proc/partitions girilir. Aradaki boşluklara dikkat edilmesi ve küçük harf kullanılması gerekir. Bu şart bundan sonraki girişler için de geçerlidir.
![]()
- Komut girilip çalıştırıldıktan sonra Hard Disk'in bölümleri Şekil 4'de görüldüğü gibi ekranda belirir. Bunlardan sarı renkte çerçevelenmiş olan sda Hard Diskin tamamını, kırmızı renkte çerçevelenmiş sda1, sda2... ise Hard Diskin içindeki bölümleri gösterir. Hard Diskin içindeki bölüm sayısı farklı olabilir; şekilde görüldüğü gibi altı olma zorunluğu yoktur. Bazı disklerde sda... yerine hda... de kullanılabilir. Eğer bilgisayara takılı bir flash disk varsa bu da sdb, sdb1... (veya benzer şekilde) gösterilir. sr0 CD-DVD sürücüsünü gösterir.
- Disk silme işlemini ancak root denilen üst kullanıcı yapabilir. Bunun için Şekil 5'de gösterilen işlemler uygulanır:
- root kullanıcısına ilk defa parola oluşturmak için sudo passwd root girilir.
- Bilgisayar root kullanıcısı için bir parola girilmesini isteyecektir. Bu parola girilir. Küçük-büyük harf önemlidir. Bu aşamada basit bir parola seçilmesi önerilir: Örneğin, 12345. Enter tuşuna basılır.
- Parola tekrar girilir. Not: Bu sistem ve kullanıcı geçici olduğu için kolay bir parola seçilmiştir. Lütfen kalıcı sistemlerinizde ve kullandığınız tüm servislerde kendinize güçlü parolalar seçmeyi ihmal etmeyin. Güçlü parola nasıl oluşturulur belgemize gözatabilirsiniz.
- Bu şekilde root kullanıcısının parolası oluşturulduktan sonra bu kullanıcının login olması gerekir. Bunun için su root komutu girilip Enter tuşuna basılır ve az önce oluşturulan parola girilir.
- Aşşağıda görüldüğü gibi komut satırında root@ubuntu:/home/ubuntu# ibaresi görünür. Artık root kullanıcısı komut almaya hazırdır.
![]()
- Eğer diskin tamamı silinmek isteniyorsa aşağıdaki komut girilip Enter tuşuna basılır:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=8k (diske sıfır yazmak için)
dd if=/dev/urandom of=/dev/sda bs=8k (diske rasgele değer yazmak için)
Eğer diskin tamamı yerine sadece belli bir bölümü (örneğin sda1) silinmek isteniyorsa aşağıdaki komut girilip Enter tuşuna basılır:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda1 bs=8k (diske sıfır yazmak için
- Üstüste iki defa exit komutu girilerek Terminal penceresi kapatılır.
Vps olduğu için imkanım yok 1.8.7 craftbukkit.jar nerden bulabilirim.
bukkit sürümü bulamıyorum düzgün benim bulduklarım düşük oluyor 1.8.7 cratbukkit lazımHeee bende sandım evde kendi makinen var pardon neyse inşallah en yakın zamanda sorununuz çözüme kavuşur iyi geceler
bukkit sürümü bulamıyorum düzgün benim bulduklarım düşük oluyor 1.8.7 cratbukkit lazım
Ben sana craftbukkit değilde paperspigot kullanmanı tavsiye ederimDenicem işe yararsa eyvallah
hardiski tamamen silmesine gerek yok windowsun yanınada kurabilir performansı etkilemiyo kiii!!!Harddisk i silip windows cd si yada usb si ile windows yükle bilgisayarında tabi.. varsa eğer varsa harddisk nasıl silinir burada yazıyor ;
- aşşağıda gördüğünüz gibi terminal ekranından cat /proc/partitions girilir. Aradaki boşluklara dikkat edilmesi ve küçük harf kullanılması gerekir. Bu şart bundan sonraki girişler için de geçerlidir.
![]()
- Komut girilip çalıştırıldıktan sonra Hard Disk'in bölümleri Şekil 4'de görüldüğü gibi ekranda belirir. Bunlardan sarı renkte çerçevelenmiş olan sda Hard Diskin tamamını, kırmızı renkte çerçevelenmiş sda1, sda2... ise Hard Diskin içindeki bölümleri gösterir. Hard Diskin içindeki bölüm sayısı farklı olabilir; şekilde görüldüğü gibi altı olma zorunluğu yoktur. Bazı disklerde sda... yerine hda... de kullanılabilir. Eğer bilgisayara takılı bir flash disk varsa bu da sdb, sdb1... (veya benzer şekilde) gösterilir. sr0 CD-DVD sürücüsünü gösterir.
- Disk silme işlemini ancak root denilen üst kullanıcı yapabilir. Bunun için Şekil 5'de gösterilen işlemler uygulanır:
- root kullanıcısına ilk defa parola oluşturmak için sudo passwd root girilir.
- Bilgisayar root kullanıcısı için bir parola girilmesini isteyecektir. Bu parola girilir. Küçük-büyük harf önemlidir. Bu aşamada basit bir parola seçilmesi önerilir: Örneğin, 12345. Enter tuşuna basılır.
- Parola tekrar girilir. Not: Bu sistem ve kullanıcı geçici olduğu için kolay bir parola seçilmiştir. Lütfen kalıcı sistemlerinizde ve kullandığınız tüm servislerde kendinize güçlü parolalar seçmeyi ihmal etmeyin. Güçlü parola nasıl oluşturulur belgemize gözatabilirsiniz.
- Bu şekilde root kullanıcısının parolası oluşturulduktan sonra bu kullanıcının login olması gerekir. Bunun için su root komutu girilip Enter tuşuna basılır ve az önce oluşturulan parola girilir.
- Aşşağıda görüldüğü gibi komut satırında root@ubuntu:/home/ubuntu# ibaresi görünür. Artık root kullanıcısı komut almaya hazırdır.
![]()
- Eğer diskin tamamı silinmek isteniyorsa aşağıdaki komut girilip Enter tuşuna basılır:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=8k (diske sıfır yazmak için)
dd if=/dev/urandom of=/dev/sda bs=8k (diske rasgele değer yazmak için)
Eğer diskin tamamı yerine sadece belli bir bölümü (örneğin sda1) silinmek isteniyorsa aşağıdaki komut girilip Enter tuşuna basılır:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda1 bs=8k (diske sıfır yazmak için
- Üstüste iki defa exit komutu girilerek Terminal penceresi kapatılır.
hardiski tamamen silmesine gerek yok windowsun yanınada kurabilir performansı etkilemiyo kiii!!! (banane oluuuuuuuuum!)
dur yatma sölicem bişe var!mesajları tam oku neyse iyi geceler yatıyorum ben.