Liseye Yeni Başlayacaklara: Gerçekler...

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar. Okulların açılmasına çok az bir zaman kaldı (üzdü :(.) ve 2000'li arkadaşlarımız liseye başlayacaklar. Heyecanlısınızdır eminim. Eh sonuçta yepyeni bir okul, yeni arkadaşlar, yeni çekilmez hocalar vs. vs.
Ancak 10. sınıfa geçmiş biri olduğumdan size 9. sınıfın bütün zorluk ve iğrençliklerinden bahsetmek istiyorum !

- Yepyeni dersler: FİZİK ! (Tüylerim diken diken :(.)
Evet liseye geçtiğinizde bir sürü yeni hayat sömüren dersin ortaya çıktığını göreceksiniz. Ama bunlar arasından en tehlikeli ve ölümcülü: Fizik !
Genelde öğretmen ''kafa'' ise sorun olmaz derler ama dostlarım emin olun ki öğretmen ne kadar ''kafa'' olursa olsun o ders zor ! Olmuyor ya olmuyor işte basmıyor ''kafa''m.
Yani o kadar çok yeni dersle karşılaşacaksınız ki bir süre sonra kendinizi biyoloji kitabıyla öldürmeniz muhtemel.

- Kantinden Bir Şey İsteme Korkusu (Kantinifobia)
Doğrudur. Benim başıma da arkadaşlarımın başına da gelmişti. Kantinden bir şey alamıyorduk arkadaş. Etrafımıza baktığımızda gördüğümüz onca ''11'', ''12'' kantindeki o güzelim kaşarlı tosları sömürürken biz ''yeni yetme abi''ler kalın sesimizi bir anda Mickey Mouse inceliğine getirip -5 desibel'de istiyorduk yemeğimizi.

- 12. Sınıfların Katından Geçme Korkusu (Hayvansıİnsanafobia)
9. sınıftayken 12. sınıflardan çekinirdik baya. Bazı sosyalleşme meraklıları arkadaş olurdu ama tek tük. Bize göre onlar insanlıktan çıkmış ve kendilerini merdiven başlarında sevgilileriyle yiyişmeye adamış insansı hayvan hücreleriydi. Tek bir hücre ! Ne zaman yanımızdan biri geçse tüylerimiz diken diken olurdu.

- Sınavların İstanbul'daki Kazalardan Daha Sık Gerçekleşmesi
Ya iyi ki artırdınız dersleri ha ! Yahu o kadar dersin sınavını kim olacak şimdi hiç düşündünüz mü ? Aaa doğru ya bizim gibi ''amele'' öğrenciler dururken kim olacak sanki değil mi (!) ? Bir günde 2-3 sınav olduğumuzu bilirim. Sistem çok acımasız çok.

- Yeni Arkadaşlaaaar !!!
Yukarıda bulunan başlığa neden üç adet ünlem koydum sizce ? Çünkü bu yeni arkadaşlardan bazılarını öylesine dövmek isteyeceksiniz ki 70 yaşınıza da gelseniz ''Ne pislikti ya. Keşke vursaydım ağzının ortasına bi'tane'' diyeceksiniz. Kimisi aşırı sosyaldir. Yanında fazla durmayın kendinizi 12'lerin ortasında bulursunuz. Kimisi kendini komik ''zanneder''. Yanında fazla durmayın şaka malzemesi olursunuz. Kimisi gündelik sevgili değiştirir. Aşık olmayın bir gün sonra eskicide bulursunuz kendinizi.

Sonuç olarak arkadaşlar Lise hiçte animelerdeki gibi capcanlı bir arkadaşlık ortamı değil. Hatta öyle egoist ve birilerini ezmeye çalışan insanlarla dolu ki bir süre sonra ''okumuyom ben yia!'' diyeceksiniz. En iyisi kendinizi yakın hissettiğiniz bir iki arkadaş bulun gerisini boş verin.
Bu günlük size hoş bir ''lise'' videosuyla veda ediyorum:

Son düzenleme:

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Lisede çok fazla arkadaşınız olmasın, ama az da arkadaşınız olmasın. Kimseyle muhattap olmayın. Size ne derlerse deyin alttan alın. Sadece dersinizi çalışın. Lisede arkadaşlıktan daha da önemli olan şey derstir. Dersiniz iyi olsun, bakın okulda nasıl seviliyorsunuz. Tabii isteyenlere kopya verirseniz :3
Güzel konu.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Herkesin düşüncesi farklı olabilir tabi. İyi bir lise veya kötü bir lise bunları tabi ki etkileyecektir. Derslerin zorluğu ise kişiden kişi değişir. Bana en kolay gelenlar fizik
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
iken nehirlerin ve dağların yeri, akarsuların hangi ovaları beslediği ve nereye döküldüğü umrumda bile değil.

En azından
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
te hayatından parçaları bulabiliyorsun bazı şeyleri kafan otomatik düşünebiliyor. Yorum yürütebiliyorsun ama nehirler... Penepleninden kıyı okuna kadar tüm berbat şeylerden bıktırıyorlar. tabi bu sadece çoğrafya. Tarih güzel en azından sebep - sonuç yeteneğini kullanabiliyorsun.

Ama en sevmediğim dil bilgisi ve edebiyat... Şairlerin şiirlerindeki hatalar uyak oalrak kabul edildiği, anlamın bırak derinlerde olup olmamasının sorgulanmasını daha anlamın olup olmadığı bile sorgulanabileceği cümleler ve şiirler ile "ufunuzu genişletecekler". Ama siz hata yaparsanız 0. Tabi ki hiç sıfır almadım ve her şeyi inatla ezberleyerek 87 ortalama düşürdüm edebiyattan :)

Zaten öğrenmenin iki yolu vardır. Ya ilgini çekiyordur ya da buna zorunlusundur. Zorunlu oldukların tabi ki ilgini çekenlerden fazla olacaktır. Ama zorunlu olduklarını öğrenmenin tek yolu inat etmektir. Bildiğiniz, dersle inatlaşın :)

Ama sınavlar tabi ki siz geçmeyin diye yapılır (İyi liseler). Tabi en arka sıralardaki kopya çetesindeysen sorun yok. Kafan rahat ki 3 yıldır en arka sol sıradayım. B)

Siz ilginizi çeken konudan uzaklaşmayın yeter. Bazen onlara zaman bulamayabilirisniz ama eninde sonunda bulacağınızı düşünerek derslerinize de ara vermeyin.

Yeni başlayacaklara başarılar.

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çocukların gözünü korkutmayın yav. Çalışırsanız yaparsınız. Okulda kimse de yemez sizi merak etmeyin. Arkadaşlarınıza da derslerinize de önem verin. Bi de söylemiş miydim çalışın çalışın.

Ginsan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Herkesin düşüncesi farklı olabilir tabi. İyi bir lise veya kötü bir lise bunları tabi ki etkileyecektir. Derslerin zorluğu ise kişiden kişi değişir. Bana en kolay gelenlar fizik matematik iken nehirlerin ve dağların yeri, akarsuların hangi ovaları beslediği ve nereye döküldüğü umrumda bile değil.

En azından matematikte hayatından parçaları bulabiliyorsun bazı şeyleri kafan otomatik düşünebiliyor. Yorum yürütebiliyorsun ama nehirler... Penepleninden kıyı okuna kadar tüm berbat şeylerden bıktırıyorlar. tabi bu sadece çoğrafya. Tarih güzel en azından sebep - sonuç yeteneğini kullanabiliyorsun.

Ama en sevmediğim dil bilgisi ve edebiyat... Şairlerin şiirlerindeki hatalar uyak oalrak kabul edildiği, anlamın bırak derinlerde olup olmamasının sorgulanmasını daha anlamın olup olmadığı bile sorgulanabileceği cümleler ve şiirler ile "ufunuzu genişletecekler". Ama siz hata yaparsanız 0. Tabi ki hiç sıfır almadım ve her şeyi inatla ezberleyerek 87 ortalama düşürdüm edebiyattan :)

Zaten öğrenmenin iki yolu vardır. Ya ilgini çekiyordur ya da buna zorunlusundur. Zorunlu oldukların tabi ki ilgini çekenlerden fazla olacaktır. Ama zorunlu olduklarını öğrenmenin tek yolu inat etmektir. Bildiğiniz, dersle inatlaşın :)

Ama sınavlar tabi ki siz geçmeyin diye yapılır (İyi liseler). Tabi en arka sıralardaki kopya çetesindeysen sorun yok. Kafan rahat ki 3 yıldır en arka sol sıradayım. B)

Siz ilginizi çeken konudan uzaklaşmayın yeter. Bazen onlara zaman bulamayabilirisniz ama eninde sonunda bulacağınızı düşünerek derslerinize de ara vermeyin.

Yeni başlayacaklara başarılar.
çok güzel anlattın