LoL Kalista

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680

LoL Kalista
Selamlar, sihirdarlar! Şampiyon tanıtımımızın konuğu İntakım Mızrağı, Kalista!

Kalista
Sonsuz öfkeyle ve dinmez hırsla dolu Kalista, çağrıldığında fanileri avlamak için Gölge Adalar'dan gelen intikamcı bir ruh. İhanete uğrayan faniler, ölümün eşiğinde bile olsa Kalista umursamadan ona verilen görevi ve sonundaki ödülü düşünür. Kalista'nın avlarının vay haline! Kalista'yla bozulan antlaşma bozan kişi için acı dolu bir ölüm demektir.

⥈ Kalista Yetenekleri
1591804342637.png

Pasif: Üstün Denge
Kalista normal saldırılarında ve Q yeteneği Delici'yi kullanırken kullanıcının istediği mesafeye atılabilir.

1591804405932.png

Q: Delici
Kalista'nın hedefe fırlattığı mızrak, içinden geçtiği hedefleri biçer.

1591804463916.png

W: Gözcü
Kalista, Yeminli etkin olduğu takım arkadaşıyla aynı hedefe saldırdığında gözcü bir ruh kazanır. Gözcü ruh, gittiği hat boyunca vadiyi aydınlatır.

1591804539042.png

E: Ciğerini Sök
Kalista'nın normal saldırıları, rakibi delen ve saplanan mızraklar fırlatır. Yetenek etkinleştirildiğinde saplanan mızraklar hedefe mızrak sayısı oranında hasar verir.

1591804634695.png

R: Ecelin Çağrısı
Kalista, Yeminli takım arkadaşını yanına çağırır ve onu hasar almaz kılar. Işınlanan şampiyon, belli bir yöne atılarak rakipleri savurabilir.

⥈ Kalista Kostümleri
Kanlı Ay Kalista
Şampiyonlar Şampiyonu Kalista
SKT T1 Kalista,
SKT T1'nın Worlds biriniciliğiyle elde edilmiştir.

Kalista Eşya Dizilimi
Başlangıç Eşyaları

1591804839495.png

Doran'ın Kılıcı, Can İksiri ve Görüş Totemi

İlk Geriye Dönüş Eşyaları
1591804873972.png

Bilgewater Palası, Sürat Çizmesi ve Kontrol Totemi

Orta Oyun Eşyaları
1591804905224.png


Oyun Sonu Eşyaları
1591804941108.png

Mahvolmuş Kral'ın Kılıcı, Savaşçı Çizmeleri ve Runaan'ın Kasırgası, Guinsoo'nun Hiddeti, Fani Hatıratı ve Koruyucu Melek

Alternatif Hasar Eşyaları
1591805004953.png

Dominik Efendi'nin Hürmetleri, Kanasusamış, Ebedi Kılıç ve Hayalet Dansçı


Kalista Rün Seçimi
Hakimiyet + İsabet
Keskin Sağanak + Ani Darbe + Hayalet Poro + Mükemmel Avcı
Zafer + Biç Devir

İsabet + Büyücülük
Ölümcül Tempo + Şifa Taşkını + Efsane: Kan + Son Direniş
Bulut Pelerini + Suda Yürüyen

Kalista Oynanış
Koridor

Kalista ile koridorda erken aşamada yapacağınız tek şey minyon kesmek(farming). Başka hiçbir şeyi düşünmenize gerek yok. Erken seviyelerde hasarınız pek fazla olmadığı için takaslardan kaçının. Kalista, koridoru hızlı ittren bir şampiyon olduğu için E yeteneğiniz Ciğerini Sök ile minyonları tek seferde katledebilirsiniz. Kalista oynarken koridoru itmeniz oldukça önemlidir, böylece rakip nişancı bir yandan minyon kesmeye uğraşacak ve çoğunluğunu kaçıracaktır. Sık sık dost ormancınızdan yardım isteyin. Kalista koridoru kazansa da geç oyunda etkili bir şampiyon olduğu için erkende skor almak hayati önem taşıyor. Erken seviyelerde alacağınız skorlar, geç oyuna erken seviyelerde girmenizi sağlayacaktır. Sık sık gözcülerinizi kullanarak rakip ormanda görüş sağlayın.
Orta Oyun
Koridoru ittirdikten sonra koridordan ayrılın ve güvenli bir zamanda rakip ormana girin. Kalista , harita objektiklerini almakta çok iyi bir şampiyon. Bu avantajınızı kullanarak vadi alametini, ejderleri kolaylıkla ve hızla alabilirsiniz. E yeteğiniz Ciğerini Sök ile anlık olarak güçlü hasarlar çıkarabilirsiniz. Eğer ormancınızla koordine şekilde Çarp + Ciğerini Sök kombosunu uygularsanız, ejderleri ve alameti karşı takımın çalmasına olanak sağlamazsınız. Kendi ormancınızın çarpı olmasa bile karşı ormancının çarp hasarından daha fazla hasarı Ciğerini Sök ile verebilirsiniz.

Oyun Sonu
Kalista, takım savaşı denince akla ilk gelen nişancı şampiyonlardan biri şüphesiz. Runaan'ın Kasırgası'nın çoklu hedefe yaptığı atışlarla Ciğerini Sök yükleri, üç şampiyonda da birikiyor ve sınırsız kez biriktiği için yeteneği etkinleştirdiğinizde bir anda takım savaşını lehinize çevirebilir, kazanabilirsiniz. Oyun sonu Baron denemelerinde E yeteneğiniz Ciğeri Sök, çarplardan daha fazla vuracağı için rakiplerin Baron Nashor'u çalması pek olağan değil. Pasifinizin mobil özelliğiyle sizi hedef alan rakiplerden vurarak kaçabilirsiniz(kite).

Bir şampiyon tanıtımının daha sonuna geldik, görüşmek üzere!
 



Üst