Eğer ses getirecek bir map yapmak istersen kesinlikle emek vermen lazım. Tabi emek derken otomatik açılan-kapanan kapı gibi şeylerden bahsetmiyorum. Build yeteneklerinin ise çok iyi olması gerekiyor ve bunun yanında komutları yakından tanıman gerekiyor. Ve mapin türü ise birkaç seçenekten oluşuyor:
- Adventure map ==> Neredeyse hiç komut bilgisi gerektirmeyen ama müthiş derecede build yeteneği ve zaman gerektiren map türüdür. Burda zaman derken hem yapım, hemde oynayış zamanını kastediyorum. Zira bu tür maplerde kendine tarla,ev,mob farm vs. yapman gerekiyor.
- Korku mapi ==> Bana göre aralarında en zoru çünkü kaliteli bi korku mapi için gerekenler Komut bilgisi+Zaman+Build bilgisi+Resource pack edit lazım
- Minigame map ==> Expert derecede komut bilgisi gerektiren ama az bir build yeteneği gerektiren map türüdür. Yapım süresi ise normaldir
- Puzlle map ==> Oldukça farklı bir map türüdür.İşin ilginç yanı yapımının oldukça kolaydır. Zaman, komut bilgisi vs. çok az gerektirir. Ama bu map için daha önce hiçbir mapte görmediğimiz yeni puzller geliştirmek zorundasın. Yoksa oyunculara kaliteli bir map sunamazsın
* Tabi bunun yanında 5 dkye biten,"Aşağı düşersen kill çek" gibi yazıların bulunduğu, indirme sayısının max 15 olduğu maplerde var.
Seç beğen al