May kompitır is heçkıd

Hetanekoq

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Başlıktanda anlayabileceğiniz gibi bilgisayarım "heçklendi". Bilmediğim bir sebeple bilgisayara PUP(Anlamını bilmiyorsanız araştırın :D) bulaştı. Chrome anasayfası falan filan hepsi değişti. Uzantı yükledi ve kaldıramıyorum :'( @Zurinqun @Alps @Schaffer79 nasıl temizleyeceğim ya :( Mab yararlı olur mu ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Adware Cleaner ile tarat bilgisayarını. Şahsen oradan buradan reklam çıkıyordu artık tertemiz sayfalarım ^^

tutkusina

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben çözümünü biliyorum gerçi
evet arkadaşların dediği gibi virüs taraması yap
yada ne biliyim format at
ama chrome'un dosyalarına girersen
ve dosya uzantı kodlarından o PUP'u bulursan silebilirsin.
bu dahada yardımcı olur.

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İlk olarak arkada ne varsa kapat. Görev yöneticisinden de şüpheli olduğun işlemleri sonlandır.

ASC 8 indir. Ve full tarama yap. ASC 7 ULTIMATE ile (neden asc 7 ultimate çünkü bitdefender ile aynı teknolojiye sahip yani bitdefender 2 diyebiliriz) full bilgisayar taraması yap.

CCleaner ile de tarama yap.

Tabi IObit Uninstaller ile Google Chrome'i tümden kaldır ve derin tarama yap ki kayıt defterindeki şeyleri de silsin, tüm dosyaları silsin. Sonra tekrar yükle.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
İlk olarak arkada ne varsa kapat. Görev yöneticisinden de şüpheli olduğun işlemleri sonlandır.

ASC 8 indir. Ve full tarama yap. ASC 7 ULTIMATE ile (neden asc 7 ultimate çünkü bitdefender ile aynı teknolojiye sahip yani bitdefender 2 diyebiliriz) full bilgisayar taraması yap.

CCleaner ile de tarama yap.
Ya adama dünyanın indirmesini yaptıracaksınız bi gidin ya :'(
Adware Cleaner hem çok küçük boyutlu hem etkili istersen deneyebilirsin ^^

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ya adama dünyanın indirmesini yaptıracaksınız bi gidin ya :'(
Adware Cleaner hem çok küçük boyutlu hem etkili istersen deneyebilirsin ^^
Adware Cleaner virüs temizlemeyle ilgili. Ben hem virüsleri temizlesin hem de bilgisayarına bakım yapsın diye onları indirsin dedim. Hatırlatayım her kötücül dosyayı virüs programı bulamaz.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Adware Cleaner virüs temizlemeyle ilgili. Ben hem virüsleri temizlesin hem de bilgisayarına bakım yapsın diye onları indirsin dedim. Hatırlatayım her kötücül dosyayı virüs programı bulamaz.
Bu program sadece internet üzerindeki reklam virüslerini siliyor başka bir işe yaramıyor merak etme sen. Kaç kere büyük illetlerden kurtardı bu beni bir bilsen :'(

Zurinqun

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bu program sadece internet üzerindeki reklam virüslerini siliyor başka bir işe yaramıyor merak etme sen. Kaç kere büyük illetlerden kurtardı bu beni bir bilsen :'(
Çoğu virüs programı ve bilgisayar bakım programları da öyle işlevleri gerçekleştiriyor. ^^

M

MUHDE

Ziyaretçi
Programsız çözümler*
Program fileste yeni yüklenmiş olan klasörleri yokla //Bazı tarayıcı virüsleri kabak gibi kendini program filese atıyor program ekle kaldırda gözükmüyor*
Chromenin reglerini kontrol et eklenen virüsün yolunu direk olarak bulabilirsin bu yol ile
Kernele bağlanan .drv .sys uzantılı virüse ait dosyaları sil drivers üzerinden
Chrome dosyasının içinde virüsü ara
1. appdatada virüsü ara
2. appdatada virüsü ara
Kullanıcıya özel tempte virüsü ara (veya temp in içini full boşalt)
0. tempte virüsü ara
Sistem geri yükleme dosyalarında virüsü ara
Sp (service pack) dosyalarında virüsü ara
Sp setup dosyalarında virüsü ara
Svchost sayısından fazlasını veya onun adına benzeyen yeni programları bul ve sil
Csrss.exe ye bağlı dll bin drv sys v.s v.s uzantıları kontrol et tanınmadık bir şey varsa sil
Yukarıda yazdığım şeycikler virüsten kesin olarak kurtulmanı sağlar :( gerçi bu yöntemler tarayıcı virüsleri için :(