merak ettiğim bir konu

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar uzun zamandır server yapma aşamasındayım fakat suanlık yazdığım satır 4000 bin i ğeçmis durumda ve 200.000 harfe yakın
ve bunların arasında 200 satırlık her 20 tick de yenilenen ve tüm oyunculara loop ettirdigim ve bi 300 satırda her saniye yenilenen ve tüm oyunculara loop ettirdigim komutlar da var.. bunlar lag yaparmı? veya alacagım serverin islemci hızı ne olmalı? veya fena lag yapar diyorsanız neler önerebilirsiniz? JAVA demeyin onca skripti javaya gecirmem cok daha uzun olucak

He birde nitrado nun ekenomik 1 gb ramlık serverinde 8 kişiye kadar denedim bi lag göremedim..

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Zaten oyuncu varken değilde,o tüm oyunculara aynı anda işlem yapılırken RAM Kullanımının %70'i geçtiğini görürsün.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
aman aman, o zaman ram miktarını da yüksek tutmam gerekecek

Son düzenleme:

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Hala sunucunun hızının RAM'a bağlı olduğunu düşünen var :(

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
RAM sunucu hızı değil,Sunucu işlevlerinin yükünü taşıyan kısımdır.

Sen Sunucuyu ne kadar zorlarsan CPU ile birlikte RAM'de zorlanır.

Sonuçta RAM geçici hafıza depolama alanı olarak bilinir. Yani RAM'ını yüksek tutman sunucuyu hızlandırmaz,Aksine Sunucuyu yavaşlatmak değilde Sunucunun kaldırdığı yükü hafifletir.

Mesela bir halteri 1 kişi mi daha kolay kaldırır,5 kişimi ? cevap burada 5 olacaktır tabii. Bunu ram'ı artırınca bu yüke birden fazla kişi katlanıyor yani cpu'ya yüklenme olayları azalıyor.

Özet vereyim : Ram artırırsan sunucunun üstündeki yükü azaltırsın,Hızlandırmazsın.[DOUBLEPOST=1437810880,1437810806][/DOUBLEPOST]Yani RAM'ın en az 3-4 olsun böyle büyük bir kod için ki Sunucuya yüklenmesin.

aslında hızlandırmak da olabilir. CPU ısındıkça sunucu yavaşlar. RAM artarsa sunucu yükü azalır ve cpu'da okadar çok ısınmaz. Buda sunucunun kasmalarına yol açmaz.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
RAM sunucu hızı değil,Sunucu işlevlerinin yükünü taşıyan kısımdır.

Sen Sunucuyu ne kadar zorlarsan CPU ile birlikte RAM'de zorlanır.

Sonuçta RAM geçici hafıza depolama alanı olarak bilinir. Yani RAM'ını yüksek tutman sunucuyu hızlandırmaz,Aksine Sunucuyu yavaşlatmak değilde Sunucunun kaldırdığı yükü hafifletir.

Mesela bir halteri 1 kişi mi daha kolay kaldırır,5 kişimi ? cevap burada 5 olacaktır tabii. Bunu ram'ı artırınca bu yüke birden fazla kişi katlanıyor yani cpu'ya yüklenme olayları azalıyor.

Özet vereyim : Ram artırırsan sunucunun üstündeki yükü azaltırsın,Hızlandırmazsın.[DOUBLEPOST=1437810880,1437810806][/DOUBLEPOST]Yani RAM'ın en az 3-4 olsun böyle büyük bir kod için ki Sunucuya yüklenmesin.

aslında hızlandırmak da olabilir. CPU ısındıkça sunucu yavaşlar. RAM artarsa sunucu yükü azalır ve cpu'da okadar çok ısınmaz. Buda sunucunun kasmalarına yol açmaz.
cok hoş anlatmışsın kardeşim fakat benim sorum tam olarak o değildi, ram ın rastgele erisebilen bellek oldugunu biliyorum zaten bunu bilmiyen ölsün.
ben her saniye oyunda 400 satırlık bi dize tekrarlatıcam ve bu tüm oluncularca tekrarlancak.. icerisinde function da var while de var if else zetan dolu...

sorum şu ki .. standart olarak nitrado serverindaki işlemciler bunu kaldırabilirlermi? natro hosting den almayı düsündün ordaki islemciler ise i5 .. bu konuda ne yapmalıyım yani :)

lütfen biri de ssd kullan hızı arttırır veya ekran kartı gibi boş şeyler yazmasınlar

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Benim düşüncem Nitrado'da dediğim gibi en iyisi 4 veya 6 paran varsada 8 yap.

Dediğine göre o kodları 8 GB ram kaldırır bence.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim düşüncem Nitrado'da dediğim gibi en iyisi 4 veya 6 paran varsada 8 yap.

Dediğine göre o kodları 8 GB ram kaldırır bence.
anladım zaten deneyecegim. eğer olmazsa gene nitrado üzerinden farklı bi şekilde düşünücez :)[DOUBLEPOST=1437839928,1437839873][/DOUBLEPOST]nitrado nun ekonomik server işlemcisini bilen varmı ? yoksa alınan slota göre mi işlemci veriyor

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Bildiğim kadarıyla hepsi kaliteli işlemci ama ram yetersizliğinden aşırı ısınmaları oluyor.

Bu yüzden ram arttır diyordum.