Microsoft Mojang'ı Alıyor

vErdemSoykal

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Oyun severlerin yakından tanıdığı Minecraft‘ın yapımcısı olan Mojang, Microsoft tarafından satın alınıyor. Önce The Wall Street Journal tarafından paylaşılan ve ardından farklı yayınlar tarafından doğrulanan habere göre, Microsoft ve Mojang bir süredir devam eden görüşmelerini 1-2 hafta gibi kısa bir süre içinde sonuçlandırabilir.

Konuya yakın kaynakların 4 yaşındaki Minecraft yapımcısı için 2 milyar doların üzerinde bir değerleme yapıldığını söylemesi, anlaşmanın Microsoft’un tarihindeki en büyük satın almalardan biri olabileceğini gösteriyor. 5 Eylül’de Minecraft’ın Xbox edisyonunu yayınlayan Mojang’ın kurucusu Marcus Persson’ın bu süreçte Microsoft’la geliştirdiği olumlu ilişkinin anlaşmada etkisi olduğu söyleniyor. Xbox yöneticisi Phil Spencer’ın Persson’la yakın arkadaş oldukları notlar arasında.

Oyun konsolları, bilgisayarlar ve mobil cihazlardan oynanabilen Minecraft, başta ABD olmak üzere dünyanın birçok yerinde en popüler ücretli uygulamalar arasında yer alıyor. Minecraft’ın geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle 54 milyon satış rakamını geride bıraktığı belirtiliyor. Minecraft, PlayStation 3 ve Xbox oyunlarında ise en çok satan üç oyundan biri.

Microsoft’un Minecraft’ı satın alması durumunda oyunun daha fazla kişiye ulaşması muhtemel, bununla birlikte Microsoft halihazırda lisans anlaşmalarıyla da gelir yaratmaya başlayan şirketin bu açılımlarını da destekleyebilir. Microsoft, Minecraft gibi bir ürünün, tıpkı Office’te yaptığı gibi, farklı platformlarda da yer almasını istiyor. Yani Microsoft’un Minecraft’i satın almak ve onu Windows ekosistemiyle sınırlamak gibi bir planı yok.

Microsoft’un Minecraft’e ilgisi, son dönemde Amazon’un Twitch satın almasında gördüğümüz gibi, oyun endüstrisinin teknoloji devleri için gittikçe daha önemli ve hatta ana bir iş haline geldiğini gösteriyor.

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/09/10/microsoft-minecraftin-yapimcisi-mojangi-2-milyar-dolara-satin-aliyor/

Kuadra

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bu aralar piyasada ne varsa alıyor Microsoft. Hadi bakalım hayırlısı :)

Poyro

Super Smash Brothers for Nintendo Switch
En iyi cevaplar
0
Belki de yakında bun mahşetler olur minecraft kurtuldu

YoungKing

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bu bir dedikodur yanlış bilgi vermeyin

Iphone 6+ cihazımdan tapatalk ile gönderdim

YoungKing

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Minecraft.net e baktim hayla mojang yaziyor

IPhone 6 Plus cihazımdan tapatalk ile gönderdim

YoungKing

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Tsk

IPhone 6 Plus cihazımdan tapatalk ile gönderdim

DarqKnife

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Microsoft akıllı bir şirket. Oyunun ömrünü uzatacağına eminim. Bakalım bizleri neler bekliyor. Hayırlı olsun..

Atiılla

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Satın alınmasi kesin bir şey değil sadece bir olasılık ile satilicak.

Afory

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Mojang'ın Minecraft'i kaptıracağını pek sanmıyorum çünkü Mojang kendi düşünceme göre başarılı bir firma değil.Bu yüzden daha iyi oyunlar ve projeler yapamayacaklarından elleride olan sürekli kazanç getiren oyunu satmaları pek mantıklı gelmiyor.Ama Microsoft Minecraft'i alırsa oyun hakettiğinin daha fazlası kadar değer göreceğinden eminim.

Atiılla

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Mojang'ın Minecraft'i kaptıracağını pek sanmıyorum çünkü Mojang kendi düşünceme göre başarılı bir firma değil.Bu yüzden daha iyi oyunlar ve projeler yapamayacaklarından elleride olan sürekli kazanç getiren oyunu satmaları pek mantıklı gelmiyor.Ama Microsoft Minecraft'i alırsa oyun hakettiğinin daha fazlası kadar değer göreceğinden eminim.
Bence Mojang oyunu daha iyi geliştirebilir ama sende haklısın herkezin kendi düşüncesi tabi bu