- En iyi cevaplar
- 0
Hitler neden başraısız oldu, doğduğuında IQ si 141 miydi?
evet çoğu insanın iqsu küçükken veya en aktif dönemlerindeyken ölçülüyor. ve hitlerin o anki iqsu 141'miş.
Öncelikle terbiyesizlik yaptığınızı belirtmek istiyorum ve size cevap vermek istemiyorum lakin cevap vermezsem kendinizce yanlış anlayacağınızı düşünüyorum, mümkünse bundan sonra sizinle muhattap olmayacağımı bilmenizi isterim. Siz artislik yaptınız birazda ben size artislik yapacağım şimdi, IQ ölçme işlemi şudur (Zeka Yaşı / Takvim Yaşı) x 100 burada Takvim Yaşı'nın olmasının sebebi 20 yaşındaki adam 10 doğru yapınca 10 yaşındaki çocukta 10 doğru yapınca aynı notu almıyor. IQ zekayı belirleyen bir şey değildir onu bilin öncelikle mesela Einstein'ın IQ'su 150 veya 160'tı peki benim dayımın IQ'su 164 sadece dayımın değil Türkiye'de birçok kişi var IQ'su yüksek olan 150-170 fakat ne oldular IQ'ları yüksek olduda? Einstein mi oldular? Dünya rekoru 248 ama bu adam hiçbir şey yapmamış hani teorisi bile yok matematik içinde. IQ insan küçükken ölçülmek zorunda değildir işlem kişinin yaşına göre yapılır zaten bir değişiklik olmaz. Bir insanın doğduğunda IQ'si yoktur çünkü doğan bir insan zekadan önce kendi yapabileceği fonksiyonları zor öğrenir.evet çoğu insanın iqsu küçükken veya en aktif dönemlerindeyken ölçülüyor. ve hitlerin o anki iqsu 141'miş.
![]()
Öncelikle terbiyesizlik yaptığınızı belirtmek istiyorum ve size cevap vermek istemiyorum lakin cevap vermezsem kendinizce yanlış anlayacağınızı düşünüyorum, mümkünse bundan sonra sizinle muhattap olmayacağımı bilmenizi isterim. Siz artislik yaptınız birazda ben size artislik yapacağım şimdi, IQ ölçme işlemi şudur (Zeka Yaşı / Takvim Yaşı) x 100 burada Takvim Yaşı'nın olmasının sebebi 20 yaşındaki adam 10 doğru yapınca 10 yaşındaki çocukta 10 doğru yapınca aynı notu almıyor. IQ zekayı belirleyen bir şey değildir onu bilin öncelikle mesela Einstein'ın IQ'su 150 veya 160'tı peki benim dayımın IQ'su 164 sadece dayımın değil Türkiye'de birçok kişi var IQ'su yüksek olan 150-170 fakat ne oldular IQ'ları yüksek olduda? Einstein mi oldular? Dünya rekoru 248 ama bu adam hiçbir şey yapmamış hani teorisi bile yok matematik içinde. IQ insan küçükken ölçülmek zorunda değildir işlem kişinin yaşına göre yapılır zaten bir değişiklik olmaz. Bir insanın doğduğunda IQ'si yoktur çünkü doğan bir insan zekadan önce kendi yapabileceği fonksiyonları zor öğrenir.
İlla terbiyesizlik yaptıracaksın ama;
![]()
ne yapardiiiim yuruyen okuhl
GT-S5570 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
yürüyen uçah
Mümkünse muhattap olmayalım demiştim herhalde okumadın neyse rezil arkadaşım anlamıyorsun anlatayım sana ben anlamıyorsun adım adım anlatayım daha iyi anlarsın.doğunca değil. 5 yaşında falan ölçülüyor. veya ünlü olunca. mesela t.c. bir savaşa girdi ve ülke kötü duruma düştü, sen de ülkeyi kurtardın. gelip iq'nu ölçüyorlar. ayrıca iq yaratıcılık testidir.
ayrıca sen kaşındın. kaşınanı kaşırlar. bana senin haklı olduğunu düşünen bir kimse söyle bakalım. yok. çünkü sen en baştan yanlış düşüncelere sahipsin. bu fikrin de yanlış. iq ölçme işlemi falan öyle olabilir ama herkesin yeteneği farklıdır. bazı sorular yaratıcılık içeriyormuş. sırf yaratıcılık. bu yüzden de bazıları matematikle ilgisi olmamasına rağmen yüksek alıyor. mesela goethe'nin de matematik teorisi yok ama adamın iqsu 210. adam da iyi bir tiyatrocuymuş. mesela dayına bir resim çizdir veya şarkı söylet. olmadı tiyatro yeteneği vs. dene. yok! çünkü sen matematiğe odaklanmış matematik de matematik gidiyorsun. robot gibi davranıyorsun. tamam matematik de önemli ama hayat matematikten ibaret değil. fen, sosyal bilimler ne güne duruyor? neyse seninle sinirlerimi bozamam.
seni düzeltmek istemiyorum çünkü o zaman dediklerimle tezat oluşturacağım. yani robotlaştırma yapacağım. sen kendi yoluna ben kendi yoluma. ne de olsa yanlış düşünüyorsun. şimdi sus ve kendini daha fazla REZİL ETME!!! zaten kendini rezil edebildiğin kadar ettin. senin her lafına doğru ve gerçekçi yanıtlar verebiliyorum. sen ise belli bir yere kadar yine doğru düşünüyorsun. ama örneklerin kökünden yanlış.
öğrenciler sevmese de eğitim gerekli bir şey.
hayır, doğunca hayatın farkında olmuyorsun zaten. hitler de herkesi karşısına aldığı ve kendine aşırı güvendiği için başarısız oldu. 141 iq'un olsa ne olur, rusya'yı arkasına almayı deneseydi veya rusyanın yanında savaşsaydı şu anda almanya biraz daha genişlemişti. mesela bunları biliyorum diye benim iq'um 150-160 olmuyor. ama bir edebiyatçı ve tiyatrocu olan goethe bu tip şeyler düşünmemesine rağmen 210 iq'ya sahipmiş. çünkü adam yaratıcı. yaratıcılık da zekanın iyi olması demektir. yaratıcılığın veya uygulama yeteneğin (mesela bir matematik formülünü problem üzerinde uygulama, gördüğün bir hareketi aynen uygulama) yoksa zeki değilsindir kardeşim.
mesela birisinin iq'su 160'mış. sorulan bir soru: "kırık porseleni nasıl değerlendirirsiniz?" testi yapan adam da kızın yaratıcı bir cevap verdiğini söylüyordu. bir çoğumuzun cevabı "çöpe atarım" olurdu herhalde.
IQ İngilizce açılımı ile Intelligence Quotien" Türkçe meali ise "Zeka Katsayısı"'dır. Atatürk ilk büyük iş yaptığı zaman 20 küsür yaşlarındaydı o zamanlar Osmanlı'da IQ ölçmek öyle her an yapabileceğin bir şey değildi, özel üniversiteler vardı. Atatürk büyük iş başardı 30 yaşlarındayken noldu IQ'su 143(En azından Hürriyet gazetesinin dediğine göre) çıktı küçükken mi yaptı bu sınavı hayır doğruluğu var mı evet var. IQ insanın hiçbir şeyini belli etmez bir sınavdan bahsediyorsun isteyen bu sınavı sallar isteyen uğraşır belki o gün hastasındır moralin bozuktur anlayacağın IQ hiçbir şey belli etmez. Burada bu yazını açıklamış oldum biraz uzun olsada sıradakilere geçelim.doğunca değil. 5 yaşında falan ölçülüyor. veya ünlü olunca. mesela t.c. bir savaşa girdi ve ülke kötü duruma düştü, sen de ülkeyi kurtardın. gelip iq'nu ölçüyorlar. ayrıca iq yaratıcılık testidir.
"Bana senin haklı olduğunu düşünen bir kimse yok söyle baklaım" cümleni pek anlamadım fakat anladığım kadarıyla şu cevabı vereceğim bir sınavda sorunun cevabı B ise kaç kişi başka bir şık söylesede cevap B'dir demek istediğimi anladığını umuyorum ve devam etmek istiyorum. Biz burada yetenek ile ilgili konuşmuyoruz bunu sana 3. söyleyişim biz burada "Günümüz sistemi ile zekanın önemi" sen bana yetenek diyorsun yaratıcılık diyorsun. Bak kardeşim kendin diyorsun IQ'da sırf yaratıcılık soruyorlar diye biz burada zeka konuşuyoruz sen yaratıcılık diyorsun, pratik zeka diyoruz IQ diyorsun hani dediğimle alakasız bir şey diyorsun öyle söyleyeyim. Bu yazıyı kalın çizdim ki okurken dikkatini çeksin ben konuşmanın başında IQ hakkında bir şey demedim sen geldin şunu söyledin;ayrıca sen kaşındın. kaşınanı kaşırlar. bana senin haklı olduğunu düşünen bir kimse söyle bakalım. yok. çünkü sen en baştan yanlış düşüncelere sahipsin. bu fikrin de yanlış. iq ölçme işlemi falan öyle olabilir ama herkesin yeteneği farklıdır. bazı sorular yaratıcılık içeriyormuş. sırf yaratıcılık. bu yüzden de bazıları matematikle ilgisi olmamasına rağmen yüksek alıyor. mesela goethe'nin de matematik teorisi yok ama adamın iqsu 210. adam da iyi bir tiyatrocuymuş. mesela dayına bir resim çizdir veya şarkı söylet. olmadı tiyatro yeteneği vs. dene. yok! çünkü sen matematiğe odaklanmış matematik de matematik gidiyorsun. robot gibi davranıyorsun. tamam matematik de önemli ama hayat matematikten ibaret değil. fen, sosyal bilimler ne güne duruyor? neyse seninle sinirlerimi bozamam.
Ne alaka şimdi bu yazı sorduk mu? Hatta fark ettiysen üsteki yazın ile bu yazın birbirlerinin tam zıttı 3-4 defa okursan belki fark edersin. IQ yaratıcılıksa niye zeka ile ilgili bir konuya yazıyorsun yetenekse niye yazıyorsun hani tersten falan mı okuyorsun? Neyse bu sorunun cevabını vermesemde bu soruyu yazmanın saçmalığını sana bir gösterdim devam edelim.kişiye göre değişir. ve bu konuya da aynı mesajla cevap verdik.
mesela einstein başarılıydı, ama hitler başarısız oldu. not: hitlerin iqsu 141'miş.
Vay canına rezil olmuşum acaba kime niye rezil oldum? Komik misin kardeşim şu anda bir şey tartışıyoruz rezillikten bahsediyorsun herhalde bahseden insan rezildir neyse hakaret etmek istemiyorum sana şimdi yoksa canın yanacak biliyorum. Demek benim her lafıma doğru ve gerçekçi yanıtlar verebiliyorsun peki zeka ile ilgili bir tartışmaya yetenek ve yaratıcılığı sokmanın sebebi nedir "her lafa doğru ve gerçekçi cevaplar veren dostum."seni düzeltmek istemiyorum çünkü o zaman dediklerimle tezat oluşturacağım. yani robotlaştırma yapacağım. sen kendi yoluna ben kendi yoluma. ne de olsa yanlış düşünüyorsun. şimdi sus ve kendini daha fazla REZİL ETME!!! zaten kendini rezil edebildiğin kadar ettin. senin her lafına doğru ve gerçekçi yanıtlar verebiliyorum. sen ise belli bir yere kadar yine doğru düşünüyorsun. ama örneklerin kökünden yanlış.
Hala yetenek ve yaratıcılıktan bahsediyorsun..hayır, doğunca hayatın farkında olmuyorsun zaten. hitler de herkesi karşısına aldığı ve kendine aşırı güvendiği için başarısız oldu. 141 iq'un olsa ne olur, rusya'yı arkasına almayı deneseydi veya rusyanın yanında savaşsaydı şu anda almanya biraz daha genişlemişti. mesela bunları biliyorum diye benim iq'um 150-160 olmuyor. ama bir edebiyatçı ve tiyatrocu olan goethe bu tip şeyler düşünmemesine rağmen 210 iq'ya sahipmiş. çünkü adam yaratıcı. yaratıcılık da zekanın iyi olması demektir. yaratıcılığın veya uygulama yeteneğin (mesela bir matematik formülünü problem üzerinde uygulama, gördüğün bir hareketi aynen uygulama) yoksa zeki değilsindir kardeşim.
mesela birisinin iq'su 160'mış. sorulan bir soru: "kırık porseleni nasıl değerlendirirsiniz?" testi yapan adam da kızın yaratıcı bir cevap verdiğini söylüyordu. bir çoğumuzun cevabı "çöpe atarım" olurdu herhalde.
Mümkünse muhattap olmayalım demiştim herhalde okumadın neyse rezil arkadaşım anlamıyorsun anlatayım sana ben anlamıyorsun adım adım anlatayım daha iyi anlarsın.
IQ İngilizce açılımı ile Intelligence Quotien" Türkçe meali ise "Zeka Katsayısı"'dır. Atatürk ilk büyük iş yaptığı zaman 20 küsür yaşlarındaydı o zamanlar Osmanlı'da IQ ölçmek öyle her an yapabileceğin bir şey değildi, özel üniversiteler vardı. Atatürk büyük iş başardı 30 yaşlarındayken noldu IQ'su 143(En azından Hürriyet gazetesinin dediğine göre) çıktı küçükken mi yaptı bu sınavı hayır doğruluğu var mı evet var. IQ insanın hiçbir şeyini belli etmez bir sınavdan bahsediyorsun isteyen bu sınavı sallar isteyen uğraşır belki o gün hastasındır moralin bozuktur anlayacağın IQ hiçbir şey belli etmez. Burada bu yazını açıklamış oldum biraz uzun olsada sıradakilere geçelim.
"Bana senin haklı olduğunu düşünen bir kimse yok söyle baklaım" cümleni pek anlamadım fakat anladığım kadarıyla şu cevabı vereceğim bir sınavda sorunun cevabı B ise kaç kişi başka bir şık söylesede cevap B'dir demek istediğimi anladığını umuyorum ve devam etmek istiyorum. Biz burada yetenek ile ilgili konuşmuyoruz bunu sana 3. söyleyişim biz burada "Günümüz sistemi ile zekanın önemi" sen bana yetenek diyorsun yaratıcılık diyorsun. Bak kardeşim kendin diyorsun IQ'da sırf yaratıcılık soruyorlar diye biz burada zeka konuşuyoruz sen yaratıcılık diyorsun, pratik zeka diyoruz IQ diyorsun hani dediğimle alakasız bir şey diyorsun öyle söyleyeyim. Bu yazıyı kalın çizdim ki okurken dikkatini çeksin ben konuşmanın başında IQ hakkında bir şey demedim sen geldin şunu söyledin;
Ne alaka şimdi bu yazı sorduk mu? Hatta fark ettiysen üsteki yazın ile bu yazın birbirlerinin tam zıttı 3-4 defa okursan belki fark edersin. IQ yaratıcılıksa niye zeka ile ilgili bir konuya yazıyorsun yetenekse niye yazıyorsun hani tersten falan mı okuyorsun? Neyse bu sorunun cevabını vermesemde bu soruyu yazmanın saçmalığını sana bir gösterdim devam edelim.
Vay canına rezil olmuşum acaba kime niye rezil oldum? Komik misin kardeşim şu anda bir şey tartışıyoruz rezillikten bahsediyorsun herhalde bahseden insan rezildir neyse hakaret etmek istemiyorum sana şimdi yoksa canın yanacak biliyorum. Demek benim her lafıma doğru ve gerçekçi yanıtlar verebiliyorsun peki zeka ile ilgili bir tartışmaya yetenek ve yaratıcılığı sokmanın sebebi nedir "her lafa doğru ve gerçekçi cevaplar veren dostum."
Hala yetenek ve yaratıcılıktan bahsediyorsun..
![]()
Meslek liselerine daha çok önem verilmeli. Ama MEB müfredatı ve sınav sistemini değiştirirken çok bağımsız davranamıyor. O yüzden MEB Bakanı olmak yetmez. Savunduğunuz şeylerin arkasında olmak önemli. Ayrıca yukarıdaki yazıları okumadım ama IQ hakkında bir tartışma var. Arkadaş bırakın Allah aşkına. İnsanın ülkesine yararlı olması zeki olmasıyla değil çok çalışmasıyla alakalıdır.
eh işte. nerden nereye geldik anlamadım ki bir konu başka konuyu açtı resmen.
meslek liseleri yavaş yavaş önem kazanıyor zaten. ama hala fen lisesi seviyesine gelmedi. ama adamlar habire imam hatip dikmeyi düşünüyor. imam hatipler son yıllarda mantar gibi türemiş.
Meslek liseleri ne yazık ki önemsenmiyor. Yıllardır imam hatipleri bitirme çabasının yanında yaş olarak meslek liseleri de yandı. Bugün başka bir iktidar imam hatiplerine yapılan haksızlıkları telafi etmek istiyor ama meslek liseleri hala değer görmüyor. İmam hatipler kadar meslek liselerine destek verilseydi ve bu liselerde eğitim kalitesi yükselseydi çok büyük projeler çıkardı, Türkiye'nin dört bir yanından.
Haklısın, kavga çıkarmaya çalışan benim (!)evet çoğu insanın iqsu küçükken veya en aktif dönemlerindeyken ölçülüyor. ve hitlerin o anki iqsu 141'miş.
![]()
Özür dilemek mi, güldürdün açıkçası umurumda olmayan bir üyesin yani ölsen umrumda olmaz öyle söyleyeyim. IQ Testi zeka testi değildir fakat IQ = (Zeka Puanı / Takvim Yaşı) hesabıyla yapılır kısacası girdiğin testteki soruların bir önemi var, yaratıcılıktan bahsetmişsin bak. Şimdi canım dediklerimi tek tek yap, 4-5-6. sayfalara bak IQ kelimesini kullanan ilk kişi kim kendin göreceksin. Yaratıcılıkla ilgili ilk şeyide sen söyledin ve diyorsun ki konuyu değiştireli çok oldu sen kimsinde 2 kişinin konuştuğu bir konuyu değiştiriyorsun sana öyle sorayım. Teog demişsin herhalde girdin ve hüsrana uğrayanlardansın biz üniversite sınavlarından bahsediyoruz Teog'daki katsayı olayı çok ayrı bir şey biz bölüme göre katsayı konuşuyoruz sen ders saatine göre yorumları okumadan yorum atıyorsun herhalde. Teog'a gelince zaten o kadar basit bir sınavı FULL yapamayan çocuklar acıyorum, 4 bin kişi sınavı tam yapmış yapamayanlar salak mı hayır değil fakat kafası basıpta yapamayan insanlar tam yapamayanlar. Teog'daki katsayı olayına gelirsek ortaokulda kafanın basıp ölçmediğini ölçüyorlar gerisi hikaye. Zekadan IQ testine falanda gelmedik sen kendince geldin hakaretlerine cevap vermeyeceğim ki kendimide senin gibi küçük duruma düşürmeyeyim yetenek dediğin şey zaten futbol yeteneği, resim yeteneğidir sen yanlış bir şey anlıyorsun Türkçe'yi pek bilmiyorsun herhalde. Sana şu kadar söyleyeceğim, iki kişi konuşurken aralarına girip saçma sapan bir şey söyleme.[DOUBLEPOST=1424118481,1424118372][/DOUBLEPOST]bunu herkesin söylüyor olması olabilir mi? senin görüşünde hiçbir uzman YOK!!! Benim görüşlerim bu konuyla ilgili yazan yazar ve uzmanlara dayanıyor. istersen o son dediğimi gir ve araştır. hep ben mi link verip bir şey öğreteceğim. herkes zeka ile yaratıcılığın bağlantılı olduğunu söylüyor. sen? burnunun dikine giden bebenin tekisin. hadi, senin fikirlerini savunan bir uzman bul bana. hepsi senin fikirlerine karşı. kavgacılığa gerek yok. ve sen kavgacılığınla zaten beni haksız çıkarmaya çalışmak için bilmem nerenden türlü türlü uydurmalar, yanlış fikirler çıkarıp çıkarıp duruyorsun.
cevap b konusuna gelelim. o doğru ama yorumlama günlük hayatta daha önemlidir. farkındaysan yazılılarda açık uçlu sorulara geçiliyor. yakında teog da öyle olur, kim bilir? normal yazılılar ilk-orta okulda %50 açık uçlu. lisede ve üni.de ise çoğu açık uçlu. mesela teog'da inkılap sorularına bir bak istersen. çoğunda bilgi verilmiş, senden doğru ve en mantıklı yorumu istiyor. artık yaratıcı ve mantıklı yorumlar vermek önemli, senin istediğin şekilde kafana bilgiyi yazmak değil. tamam matematikte fende bilgiyi ezberlersin. ama sen de demiştin "sözel daha önemli, daha fazla katsayıya sahip" diye. eee? teog'daki sözel soruların çoğu yorum içeriyor.
ve senin dediğin konuyu (günümüzde zekanın önemi) geçeli saatler oldu. bir zahmet takip et konuyu. kısa ve öz bir cevap verdim.
konu zekayla ilgili de değil ayrıca, eğitim sistemiyle ilgili. tabi senin gibi m*llar (daha doğrusu m*l, çünkü tek sen bu zihniyettesin) bunu anlayacak kapasitede olamadığı ve bebe gibi habire karşısındakine yorum yazmaya ve kendini haklı çıkarmaya çalıştığı için, anlaman da zor oluyor. seninle uğraşa uğraşa en sonunda kalpten gideceğim şurada olan bana olacak. senin laftan anlayacağın yok. daha önceki yazdığım şeylerde ve googlede bu açık açık belirtilmiş. ama sende onu anlayacak beyin nerdeee? hak getire!!! beyin yerine boşluk var da ondan. iq diyorsun da seninkisi 50'den yüksek çıkmaz bu kafayla. çünkü iq'nun yapılış şekli yaratıcılık. adamlar kırık tabakla ne yaparsın diyor, sinüs nasıl bulunur demiyor. e böyle olunca da senin gibiler de gerçek zekilerden ayrılıyor. bu kadar.
yani kısaca senin halin şu:
![]()
ve son soruna son cevabımı vereyim: zekadan iq testine geldik. iq zekayı ölçüyor dediğini de herkes gördü. ama iq'da yaratıcılık soruları çoğunlukta. sahte iq testlerinde bile örüntüler var. gerçek iq testinde de kırık porselen tarzı sorular var. ve bu eğer zekayı ölçüyorsa, zeka yaratıcılıkla bağlantılı demektir. derslerde yetenekli olan birisi de zeki sayılıyor, ki bu doğrudur zaten. zeka ile yetenek; bilim alanında bir arada gider. tabi sen konuyu tersten anlıyorsun. az önce "yetenek" derken kesin sen "futbol yeteneği", "dövüş yeteneği" vs. anladın. yalan mı söylüyorum?
edit: yeter artık kalbim ağrıyor şurada zor dayanıyorum; git başımızdan, konuyu da insanları da rahatlat. konuyu baltaladın. biz burada naçizane fikirlerimizi söylerken kavgaya başladın. haksız olduğunu görünce uydurmaya ve daha da agresifleşmeye başladın. sonuç: herkesi karşına aldın. ne için? kendi fikirlerini herkese dayatmak ve herkesi kendine benzetmek için! burada konuyu anlamayan sensin kısacası. burada fikir konuşuluyor. senin gibi kavgacıların mekanı değil burası! şu anda bunu okuyunca deliriyor olduğunu buradan hissedebiliyorum. ben de emin ol aynı şeyleri yaşıyorum. neden? çünkü senin kavgacılığın yüzünden. ben bu kavgaya daha fazla devam etmek istemiyorum. her söylediğine yanıt verebiliyorum, korkak değilim ama şu anda sağlığımı tehdit ediyorsun! Bravo diyorum sana. haksız olduğun halde haklı gibi davranıyorsun ve haklılık haksızlık meselesini de geçtim, karşındakini de sinir ediyorsun. böyle devam et!
edit 2: özür dilemeye de kalkma, yapacağını yaptın zaten. şu anda hala sızlıyor kalbim. (ben sinirli birisiyim, bir de üstüme gelinince deliriyorum.) geceyi hastanede geçireceğim artık.
Çalışma. Belki burada böyle saçma sapan şeyler yazmasanda çalışsan sende kazanabilirdinmühendis en iyi oradan çıkar bence, meslek liselerinden. çünkü adamlar orada işin pratiğini görüyor. bunu öğrencilerden duydum. günümüzde aslında okuyan kişi her yerden iyi meslek edinir ya, neyse. elin çobanı şanlıurfa nın köyünden tıp kazanmış; bizim onlardan ne eksiğimiz var?
Mümkünse muhattap olmayalım demiştim herhalde okumadın neyse rezil arkadaşım anlamıyorsun anlatayım sana ben anlamıyorsun adım adım anlatayım daha iyi anlarsın.
IQ İngilizce açılımı ile Intelligence Quotien" Türkçe meali ise "Zeka Katsayısı"'dır. Atatürk ilk büyük iş yaptığı zaman 20 küsür yaşlarındaydı o zamanlar Osmanlı'da IQ ölçmek öyle her an yapabileceğin bir şey değildi, özel üniversiteler vardı. Atatürk büyük iş başardı 30 yaşlarındayken noldu IQ'su 143(En azından Hürriyet gazetesinin dediğine göre) çıktı küçükken mi yaptı bu sınavı hayır doğruluğu var mı evet var. IQ insanın hiçbir şeyini belli etmez bir sınavdan bahsediyorsun isteyen bu sınavı sallar isteyen uğraşır belki o gün hastasındır moralin bozuktur anlayacağın IQ hiçbir şey belli etmez. Burada bu yazını açıklamış oldum biraz uzun olsada sıradakilere geçelim.
"Bana senin haklı olduğunu düşünen bir kimse yok söyle baklaım" cümleni pek anlamadım fakat anladığım kadarıyla şu cevabı vereceğim bir sınavda sorunun cevabı B ise kaç kişi başka bir şık söylesede cevap B'dir demek istediğimi anladığını umuyorum ve devam etmek istiyorum. Biz burada yetenek ile ilgili konuşmuyoruz bunu sana 3. söyleyişim biz burada "Günümüz sistemi ile zekanın önemi" sen bana yetenek diyorsun yaratıcılık diyorsun. Bak kardeşim kendin diyorsun IQ'da sırf yaratıcılık soruyorlar diye biz burada zeka konuşuyoruz sen yaratıcılık diyorsun, pratik zeka diyoruz IQ diyorsun hani dediğimle alakasız bir şey diyorsun öyle söyleyeyim. Bu yazıyı kalın çizdim ki okurken dikkatini çeksin ben konuşmanın başında IQ hakkında bir şey demedim sen geldin şunu söyledin;
Ne alaka şimdi bu yazı sorduk mu? Hatta fark ettiysen üsteki yazın ile bu yazın birbirlerinin tam zıttı 3-4 defa okursan belki fark edersin. IQ yaratıcılıksa niye zeka ile ilgili bir konuya yazıyorsun yetenekse niye yazıyorsun hani tersten falan mı okuyorsun? Neyse bu sorunun cevabını vermesemde bu soruyu yazmanın saçmalığını sana bir gösterdim devam edelim.
Vay canına rezil olmuşum acaba kime niye rezil oldum? Komik misin kardeşim şu anda bir şey tartışıyoruz rezillikten bahsediyorsun herhalde bahseden insan rezildir neyse hakaret etmek istemiyorum sana şimdi yoksa canın yanacak biliyorum. Demek benim her lafıma doğru ve gerçekçi yanıtlar verebiliyorsun peki zeka ile ilgili bir tartışmaya yetenek ve yaratıcılığı sokmanın sebebi nedir "her lafa doğru ve gerçekçi cevaplar veren dostum."
Hala yetenek ve yaratıcılıktan bahsediyorsun..
![]()
Hey hey, lütfen sakin olun ve şu anlamsız kavgaya son verin. İkinizde forumda en sevdiğim örnek aldığım kişilerden birisiniz.bunu herkesin söylüyor olması olabilir mi? senin görüşünde hiçbir uzman YOK!!! Benim görüşlerim bu konuyla ilgili yazan yazar ve uzmanlara dayanıyor. istersen o son dediğimi gir ve araştır. hep ben mi link verip bir şey öğreteceğim. herkes zeka ile yaratıcılığın bağlantılı olduğunu söylüyor. sen? burnunun dikine giden bebenin tekisin. hadi, senin fikirlerini savunan bir uzman bul bana. hepsi senin fikirlerine karşı. kavgacılığa gerek yok. ve sen kavgacılığınla zaten beni haksız çıkarmaya çalışmak için bilmem nerenden türlü türlü uydurmalar, yanlış fikirler çıkarıp çıkarıp duruyorsun.
cevap b konusuna gelelim. o doğru ama yorumlama günlük hayatta daha önemlidir. farkındaysan yazılılarda açık uçlu sorulara geçiliyor. yakında teog da öyle olur, kim bilir? normal yazılılar ilk-orta okulda %50 açık uçlu. lisede ve üni.de ise çoğu açık uçlu. mesela teog'da inkılap sorularına bir bak istersen. çoğunda bilgi verilmiş, senden doğru ve en mantıklı yorumu istiyor. artık yaratıcı ve mantıklı yorumlar vermek önemli, senin istediğin şekilde kafana bilgiyi yazmak değil. tamam matematikte fende bilgiyi ezberlersin. ama sen de demiştin "sözel daha önemli, daha fazla katsayıya sahip" diye. eee? teog'daki sözel soruların çoğu yorum içeriyor.
ve senin dediğin konuyu (günümüzde zekanın önemi) geçeli saatler oldu. bir zahmet takip et konuyu. kısa ve öz bir cevap verdim.
konu zekayla ilgili de değil ayrıca, eğitim sistemiyle ilgili. tabi senin gibi m*llar (daha doğrusu m*l, çünkü tek sen bu zihniyettesin) bunu anlayacak kapasitede olamadığı ve bebe gibi habire karşısındakine yorum yazmaya ve kendini haklı çıkarmaya çalıştığı için, anlaman da zor oluyor. seninle uğraşa uğraşa en sonunda kalpten gideceğim şurada olan bana olacak. senin laftan anlayacağın yok. daha önceki yazdığım şeylerde ve googlede bu açık açık belirtilmiş. ama sende onu anlayacak beyin nerdeee? hak getire!!! beyin yerine boşluk var da ondan. iq diyorsun da seninkisi 50'den yüksek çıkmaz bu kafayla. çünkü iq'nun yapılış şekli yaratıcılık. adamlar kırık tabakla ne yaparsın diyor, sinüs nasıl bulunur demiyor. e böyle olunca da senin gibiler de gerçek zekilerden ayrılıyor. bu kadar.
yani kısaca senin halin şu:
![]()
ve son soruna son cevabımı vereyim: zekadan iq testine geldik. iq zekayı ölçüyor dediğini de herkes gördü. ama iq'da yaratıcılık soruları çoğunlukta. sahte iq testlerinde bile örüntüler var. gerçek iq testinde de kırık porselen tarzı sorular var. ve bu eğer zekayı ölçüyorsa, zeka yaratıcılıkla bağlantılı demektir. derslerde yetenekli olan birisi de zeki sayılıyor, ki bu doğrudur zaten. zeka ile yetenek; bilim alanında bir arada gider. tabi sen konuyu tersten anlıyorsun. az önce "yetenek" derken kesin sen "futbol yeteneği", "dövüş yeteneği" vs. anladın. yalan mı söylüyorum?
edit: yeter artık kalbim ağrıyor şurada zor dayanıyorum; git başımızdan, konuyu da insanları da rahatlat. konuyu baltaladın. biz burada naçizane fikirlerimizi söylerken kavgaya başladın. haksız olduğunu görünce uydurmaya ve daha da agresifleşmeye başladın. sonuç: herkesi karşına aldın. ne için? kendi fikirlerini herkese dayatmak ve herkesi kendine benzetmek için! burada konuyu anlamayan sensin kısacası. burada fikir konuşuluyor. senin gibi kavgacıların mekanı değil burası! şu anda bunu okuyunca deliriyor olduğunu buradan hissedebiliyorum. ben de emin ol aynı şeyleri yaşıyorum. neden? çünkü senin kavgacılığın yüzünden. ben bu kavgaya daha fazla devam etmek istemiyorum. her söylediğine yanıt verebiliyorum, korkak değilim ama şu anda sağlığımı tehdit ediyorsun! Bravo diyorum sana. haksız olduğun halde haklı gibi davranıyorsun ve haklılık haksızlık meselesini de geçtim, karşındakini de sinir ediyorsun. böyle devam et!
edit 2: özür dilemeye de kalkma, yapacağını yaptın zaten. şu anda hala sızlıyor kalbim. (ben sinirli birisiyim, bir de üstüme gelinince deliriyorum.) geceyi hastanede geçireceğim artık.
Haklısın, kavga çıkarmaya çalışan benim (!)
bir resimle mi kavgacı oluyorum? sen günlerdir konuyu baltalıyordun, benim cevap vermem mi kabahat oldu sana ha! valla böyle başka yerde yapma, alırlar boyunun ölçüsünü.
Özür dilemek mi, güldürdün açıkçası umurumda olmayan bir üyesin yani ölsen umrumda olmaz öyle söyleyeyim. IQ Testi zeka testi değildir fakat IQ = (Zeka Puanı / Takvim Yaşı) hesabıyla yapılır kısacası girdiğin testteki soruların bir önemi var, yaratıcılıktan bahsetmişsin bak. Şimdi canım dediklerimi tek tek yap, 4-5-6. sayfalara bak IQ kelimesini kullanan ilk kişi kim kendin göreceksin. Yaratıcılıkla ilgili ilk şeyide sen söyledin ve diyorsun ki konuyu değiştireli çok oldu sen kimsinde 2 kişinin konuştuğu bir konuyu değiştiriyorsun sana öyle sorayım. Teog demişsin herhalde girdin ve hüsrana uğrayanlardansın biz üniversite sınavlarından bahsediyoruz Teog'daki katsayı olayı çok ayrı bir şey biz bölüme göre katsayı konuşuyoruz sen ders saatine göre yorumları okumadan yorum atıyorsun herhalde. Teog'a gelince zaten o kadar basit bir sınavı FULL yapamayan çocuklar acıyorum, 4 bin kişi sınavı tam yapmış yapamayanlar salak mı hayır değil fakat kafası basıpta yapamayan insanlar tam yapamayanlar. Teog'daki katsayı olayına gelirsek ortaokulda kafanın basıp ölçmediğini ölçüyorlar gerisi hikaye. Zekadan IQ testine falanda gelmedik sen kendince geldin hakaretlerine cevap vermeyeceğim ki kendimide senin gibi küçük duruma düşürmeyeyim yetenek dediğin şey zaten futbol yeteneği, resim yeteneğidir sen yanlış bir şey anlıyorsun Türkçe'yi pek bilmiyorsun herhalde. Sana şu kadar söyleyeceğim, iki kişi konuşurken aralarına girip saçma sapan bir şey söyleme.[DOUBLEPOST=1424118481,1424118372][/DOUBLEPOST]
Çalışma. Belki burada böyle saçma sapan şeyler yazmasanda çalışsan sende kazanabilirdin![]()
Hey hey, lütfen sakin olun ve şu anlamsız kavgaya son verin. İkinizde forumda en sevdiğim örnek aldığım kişilerden birisiniz.
@Sonicexe >>> Kıripi pastaları bana öğreten kişi
@Schaffer79 >>> Skript'in bir çoğunu onun sayesinde öğrendim.
Lütfen, özür dilemeseniz bile şu kavgaya son verin.
Haklısın, kavga çıkarmaya çalışan benim (!)
Özür dilemek mi, güldürdün açıkçası umurumda olmayan bir üyesin yani ölsen umrumda olmaz öyle söyleyeyim. IQ Testi zeka testi değildir fakat IQ = (Zeka Puanı / Takvim Yaşı) hesabıyla yapılır kısacası girdiğin testteki soruların bir önemi var, yaratıcılıktan bahsetmişsin bak. Şimdi canım dediklerimi tek tek yap, 4-5-6. sayfalara bak IQ kelimesini kullanan ilk kişi kim kendin göreceksin. Yaratıcılıkla ilgili ilk şeyide sen söyledin ve diyorsun ki konuyu değiştireli çok oldu sen kimsinde 2 kişinin konuştuğu bir konuyu değiştiriyorsun sana öyle sorayım. Teog demişsin herhalde girdin ve hüsrana uğrayanlardansın biz üniversite sınavlarından bahsediyoruz Teog'daki katsayı olayı çok ayrı bir şey biz bölüme göre katsayı konuşuyoruz sen ders saatine göre yorumları okumadan yorum atıyorsun herhalde. Teog'a gelince zaten o kadar basit bir sınavı FULL yapamayan çocuklar acıyorum, 4 bin kişi sınavı tam yapmış yapamayanlar salak mı hayır değil fakat kafası basıpta yapamayan insanlar tam yapamayanlar. Teog'daki katsayı olayına gelirsek ortaokulda kafanın basıp ölçmediğini ölçüyorlar gerisi hikaye. Zekadan IQ testine falanda gelmedik sen kendince geldin hakaretlerine cevap vermeyeceğim ki kendimide senin gibi küçük duruma düşürmeyeyim yetenek dediğin şey zaten futbol yeteneği, resim yeteneğidir sen yanlış bir şey anlıyorsun Türkçe'yi pek bilmiyorsun herhalde. Sana şu kadar söyleyeceğim, iki kişi konuşurken aralarına girip saçma sapan bir şey söyleme.[DOUBLEPOST=1424118481,1424118372][/DOUBLEPOST]
Çalışma. Belki burada böyle saçma sapan şeyler yazmasanda çalışsan sende kazanabilirdin![]()