Portal Minecraft 1.16 İndir, Snapshot 20W17A

dostveviski

Yazıyor...
Sponsor
Mesajlar
804
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
419
Puanları
990
Ruh hali
Oyun Sürümü
1.16 20w17a snapshot
159300


Minecraft Snapshot 20W17A

Merhaba dostlar, 20W16A tanıtımından kısa bir süre sonra yeni sürüm olan 20W17A çıktı. Bu tanıtımı da sizler için derleyip topladığım bilgilerle donatacağım. İzninizle başlayalım.
159279


Minecraft 1.16 ile inanılmaz bir çıkış yaptı. Bu sefer ki güncelleme oyun içinden ziyade biraz daha tekniksel kısımları ilgilendiriyor. Tekniksel kısım dediysem, yine sizler için olan tekniksel kısım; yani dünya ayalarmaları. Evet, bu güncellemede dünya ayarlamaları çok geniş çaplı bir şekilde detaylandırılmış vaziyette. Oyundaki birçok gıcık mobların ayarlarını düzenleyebilir, olmasını istemediğiniz eventleri kapatabiliyorsunuz. Köylüler ve köylerle ilgili ayarlamalar da eklenmiş. Hepsini sizlere detaylı olarak bahsedeceğim.


159286


Çok oyunculu kısmına tıkladıktan sonra karşımıza çıkan yeni dünya oluştur seçeneği, oyuncular için sürümde daha kapsamlı hale getirildi.


159287


Yeni dünya oluştura tıkladıktan sonra karşımıza çıkan moderasyon paneline artık "Game Rules" kısmı eklendi ve bu kısımdan çok daha detaylı dünya ayarları yapabiliyoruz. Öncesinde bu kısımda sadece "Oyun Modu" ve "Daha Fazla Dünya Seçeneği" yer alıyordu, artık bu kısma 2 adet ayar daha eklendi.


159288


Bu ayarlardan sizlere tek tek bahsedeceğim.
Disable Elytra movement check kısmından kanat takılıyken oyuncuların dünyadaki hareketlerini kontrol etmeyi kapatır. Bu ayarı "Kapalı" olarak tutmanızda fayda var.
Respawn immediately kısmı ise Minecraft'ın öldükten sonra çıkan "Respawn" (yeniden doğ) tuşuna bastığımız ekranı kapatabilir ya da açabilirsiniz. Bu ayar bence çok güzel olmuş, pvp sunucularında sürekli öl, yeniden doğa bas kısmı gerçekten sıkıcıydı.
Require recipe for crafting ayarı ise oyunda çalışma masasını açtığınızda gereken gerekli üretim tariflerini kapatmanızı sağlıyor. Bu ayarı "Kapalı" olarak tutarsanız, oyunda bir şeyler üretmeyi öğrenmek zorlaşabilir bu sebepten ötürü açık tutmanız daha iyi olabilir; tamamen size bağlı.
Deal drowning damage kısmını "kapalı" hale getirirseniz, dünyada su altında kimse boğulmaz. Özetle su altında boğulma ayarı.


159292


Deal fall damage ayarı yere düştüğümüzdeki düşme hasarının ayarıdır. "Kapalı" hale getirilirse, dünyada yere düşme hasarı kapanır.
Deal fire damage ayarı dünyada oyuncuların ateşten ya da lavdan hasar alıp almayacağını düzenleyebildiğiniz ayar.
Keep inventory after death - Bu ayarı genel olarak herkes bilir, öldükten sonra eşyalarımızın yere düşüp düşmeyeceğini belirlediğimiz ayar.


159294


Regenerate healt ayarı şu şekilde çalışır. Eğer açlık barınız tamamen doluysa, canınız yarım kalp artış göstererek tamamlanır. "Kapalı" hale getirerek, can yenilenmesini deaktif edebilirsiniz. Bu sayede sadece iksirler ve altın elmalar ile can yenilenir ve oyun daha zorlu olur.
Respawn location radius - Bu kısım yeniden doğduğunuz alanın blok ölçümüdür. 10 yaparsanız 10x10 = 100 blokluk bir alanı kapsar.
Allow spectators to generate terrain ayarı ise dünyadaki izleyicilerin chunkları yükleyip, yüklemeyeceğini ayarladığınız kısım. "Kapalı" yaparsanız, dünyadaki izleyiciler harita yükleyemez.


159297


Geldik Mobs kısmına.
Disable raids ayarını "Açık" hale getirirseniz; yağmacıların, köylere yaptığı baskınlar son bulacaktır.
Entity cramming threshold , bir blok üzerinde ne kadar varlığın sıkışabileceğinin ayarıdır. Sunucuların bu ayarı düşük tutması iyi olur, performans konusunda fayda sağlar.
Allow destructive mob actions - Bu ise yıkıcı mob eylemlerini kapatır. Atıyorum ki siz çok güzel bir yapı yaptınız ve oyundaki varlıkların bu yapıya hiçbir şekilde zarar vermesini istemiyorsunuz, o halde bu ayarı "Kapalı" yapmanız gerekiyor.


159299


Varlıkların doğma ayarlarını düzenlediğimiz kısım.

Spawn phantoms ayarından oyunda birkaç gece uyumadıktan sonra çıkıp, uçarak size vurup, uyuz eden yaratıkları kapatabilirsiniz.
Spawn mobs - Genel olarak bütün mobları (hayvanlar, yaratıklar...) kapsayan ayardır. Eğer harita yapımcısıysanız bu ayar tam size göre olabilir.
Spawn pillager patrols ile yağmacı devriyelerini kapatabilirsiniz.
spawn wandering trader ile gezgin tüccarı dünyadan kaldırabilirsiniz.


159302


Eşya düşüm ayarları.
Drop entity equipment ayarını "Kapalı" hale getirdiğinizde, dünyadaki eşya kullanan yaratıklardan (yağmacılar) hiçbir şekilde eşya düşüremezsiniz. Bu ayarı kapatırsanız yağmacılardan arbalet düşüremezsiniz.
Drop mob loot ayarı ise moblardan düşen materyalleri kaldırabilirsiniz. Yani zombilerden, çürük et; ineklerden, deri... gibi materyaller artık düşmez.
Drop blocks - Bu ayar ile blokların yere düşüp-düşmemesini düzenliyorsunuz.


159304

159305


Updates olarak geçen bu kısım ise dünya (doğa) olaylarını kapsıyor.
Advance in-game time - Gelişmiş dünya zamanı ayarıdır.
Update fire - Ateşi ayarladığınız ayar.
Update weather - Hava olaylarını ayarladığınız ayar.
Random tick speed rate - Bu olayların ne sıklıkla gerçekleşeceğini belirleyebilirsiniz. "3" standart ayardır, oynamanızı tavsiye etmem.


159307


Sohbet kısmının ayarları.
Announce advancements ayarından dünyada oyuncuların başarımlarının sohbet kısmında çıkıp-çıkmayacağını düzenleyebilirsiniz.
Broadcast command block output - Komut bloğu komut çıkışının ayarı.
Broadcast admin commands - Yönetici komutlarını sohbette bildirir.
Send command feedback - Bu ayarı aktif hale getirmezseniz, oyunda herhangi bir komut yazdığınızda; tepki almazsınız. Yani yazdığınız komutun işe yarayıp, yaramadığını göremezsiniz.
Show death messages - Sohbet kısmında oyuncuların ölüm mesajlarının gözüküp gözükmeyeceğini ayarlar.


159308


Değişikliklerin ikinci kısmı ise oyun içinden. "ESC" tuşuna basıp > görüntü ayarları kısmına geldiğinizde, karşınıza şu şekilde bir ayar çıkacaktır. Bu ayar, sizin oyundaki varlıkların sizin görüşünüzdeki uzaklıklarını ayarlamanızı sağlar. Bu ayarı çok yüksek tutarsanız, güçlü olmayan bilgisayarlarda performans sorunu yaratabilir, düşükte kalması FPS için daha sağlıklı.


159319


Bir önceki güncelleme ile eklenen zincirler, bu güncellemede de unutulmadı ve gerçekçi bir ses eklendi. Yere koyduğunuzda ve kırdığınızda farklı farklı sesler çıkartıyor. Aynı zamanda kırarken de sanki gerçek bir zincire vuruyor gibi bir ses duyuyoruz. Hoş bir gerçekçilik katmış.


159320


Demirci masasını açtığımızda artık şu görselde gördüğünüz çekiç ikonuyla karşılaşıyoruz.


159321


"Ruh ateşi meşalesi" 'nin adı artık "Ruh Meşalesi" olarak değiştirildi.
159309


Gelen Bazı Mekaniksel ve Oyun İçi Yenilikler

MC - 1601
Fırını kırdığınızda içinde eritilen madenler var ise, artık size deneyim puanı kazandırmayacak.
MC- 56373 İzleyici modundayken, koşma parçacıkları artık oluşacak.
MC-94535 Uçarken yere yakın olunan anda CTRL ye basılırsa, yürüme parçacıkları salınır.
MC- 179542 Bazalt delta blokları artık, fortressesda nether tuğlalarını geçersiz kılıyor.
MC-96319 Mobların yol bulma yapay zekası bazı blokları engel olarak görmüyordu ve bu yüzden geçemiyorlardı.
MC-114544 Uyurken "Uçmak bu sunucuda devre dışıdır." sebebi ile atılma hatası giderildi.
MC-120572 /recipe komutu ile oyunun çökme sorunu giderildi.
MC-149704 Eğilmenin/gizlenmenin tuşuna iki kere basıldığında oyuncunun depar atması düzeltildi.
MC-169514 Evcilleştirilmiş papağanlar uçmadıkları sürece artık isimlendirilemiyorlar.
MC-171561 Bir shulkera aynı anda sadece bir kişinin erişebiliyor. Yani aynı anda birden fazla kişi içinden eşya alamaz.
159316


Bazı Notlar

Bir önceki tanıtımda anlattığım portal kalıntılarına artık daha az rastlanıyor.
Nethara gelen piglin kalesinin içindeki eşya sandıklarının içeriği değiştirildi. (Sandıkların içerisinde hurda ve antik kalıntı bulunamıyor.)
159318


Bu güncelleme genel olarak dünya ayarlamaları, mobların ayarları üzerine olmuş. Bu güncelleme biraz daha minecraft çok oyunculu sunucular için yapılan bir güncellemeye benziyor. Genel olarak eklenen çoğu şey, sunuculara fayda sağlayacağa benziyor. Estetik ve kozmetik açıdan da birkaç yenilik yapılmış, umarım daha fazlası yapılır ve Minecraft efekt olarak daha gelişmiş bir oyun haline gelir.


Kapak fotoğrafı için @Majoras 'a teşekkürler.
Yeni bir güncellemede görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar, Atamıza bugün için şükranlarımı sunarım!
 


Son düzenleme:

BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,755
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,731
Puanları
4,850
Ruh hali
Ekstra ayarların gelmesi bir hayli iyi olmuş. Bu arada snapshot and spigot spawner görevini başarıyla yerine getirdi.
 

ChiaX

Team Arcenia
Emektar Üye
Mesajlar
596
En iyi cevaplar
37
Beğeniler
694
Puanları
2,620
Ruh hali
Heyecan verici bir güncelleme! :aşık:
 

Üst