Minecraft Animasyon
Giriş
Merhaba sevgili okurlar,
Bugün sizlerle beraber Minecraft animasyonlarını ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.
Konumuza geçelim.
Animasyonun Tanımı
Bir sinema terimi olan "animasyon" şu anlama gelmektedir: Tek tek resimleri ya da hareketsiz cisimleri, filmin gösterilmesi sırasında, hareket ediyormuş duygusunu verecek biçimde düzenleme ve filme aktarma işi.
Yukarıda gördüğünüz üzere animasyon kelimesinin tam karşılığı bulunuyor. Ek olarak, eş anlamlısı canlandırmadır.
Minecraft Animasyonları
Youtube'da çok izlenilen ve çok beğenilen bu Minecraft animasyonlarının, yapımcılarına göre hem yapımı zevkli, hem de izlemesi.
Buna rağmen, herkesin tam olarak animasyondaki temanın duygusunu verememesi, aslında bu işin ne kadar zor olduğunu da kanıtlıyor. Şu da bir gerçek ki, yapması gerçekten kolay değil. Ne kadar herkes animasyon yapabilir gibi, veya herkes program oldukça animasyon yapabilir gibi görünse de olayın o kadar basit olmadığını kendiniz bizzat deneyince anlıyorsunuz. Tabii ki; bu işin üstüne gidersek ve çalışırsak olur ancak; o duyguyu hissettirebilmek ve temaya uygun bir müzik bulmak bu işi ciddi anlamda güç kılıyor.
Minecraft Animasyon Programı: Mine Imator
En aktif Minecraft animasyon programı olan Mine Imator'u de tanıtmak isterim. Konunun özünü genişleteceğini düşünüyorum. Evet, Mine Imator sadece Minecraft için tasarlanmış bir animasyon programıdır. İçinde; bir Minecraft animasyonunu en kolay şekilde yapabilmeniz için bin bir olanak vardır. Evet, şimdi sıra indirmede...
Mine Imator İndirme
Bu linke tıklıyoruz. Ardından, önümüzde açılan sayfada istediğiniz dosya uzantısını seçiyorsunuz. Dosya indirme işlemi bittiğinde, programı talep ettiğiniz şartlar üstünde kurabilirsiniz, pek bir şey değişmiyor. Programı açıyoruz ve başlama zamanı!
Mine Imator Kullanımı
Programı açıyoruz. Önümüzde çıkan alanda, "New Project" veya "Yeni Proje" diyerek projemizi oluşturuyoruz. Yeni projemiz oluşturulma sayfası önümüzde çıktığında, oradan proje ismimizi; altına, kendi isminizi; altına, proje açıklamasını; onun da altına ise, projenizi nereye kaydedeceğiniz belirleyip, belirledikten sonra "Create" veya "Yarat" tuşuna basıyoruz. Ve evet, proje sayfamız an itibariyle açılmış oldu. Programımızın genel şemasından bahsetmek gerekirse, sol üstteki çalışma masası, genel menümüz oluyor. Oradan; projemize yeni karakterler, canavarlar, hayvanlar ve bunun gibi birçok şey ekleyip, çıkarabiliyoruz. Çalışması masasının hemen yanındakiler ise, dosya kaydetme, dosya açma, yazdırma bölümü. Orası pek bizi ilgilendirmiyor çünkü; biz daha demin, projemizi nereye kaydedeceğimizi belirledik. Sağ tarafta bulunan "Project Properties" veya "Proje Özellikleri" adı üstünde, bize projenin özellikleri değiştirmemiz, projedeki özellikleri arttırmamız veya azaltmamız konusunda yardımcı oluyor. Program da basit olarak bu şekilde.
Evet, bugün ki konumuz buraya kadardı. Hepinize iyi forumlar diliyorum.
Görüşmek Üzere!