Minecraft Aşırı Kasıyor

Lykentos

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beyler benim minecraft aşırı kasıyor ve bu sorun sürekli devam ediyor. İlk önce denediğim çözümleri söyliyeyim ardından bilgisayarın özellikleri vs.

Denediğim çözümler:
1- Ayarları düşürdüm. düz bir alanda ya da boş alanda kasma yok ama kapalı alana girince çılldırıyor bilgisayar. (Solar survival ya da skyblock oynarken falan sorun yok asıl sorun normal maplarde)
2- Optifine denedim. yine sonuç aynı.
3- java vs. onları güncelledim. Sonuç aynı. (java 64-bit)
4- Ekran kartından kaynaklanıyordur dedim. ekran kartı güncelledim hala aynı.
5- bir ara bios güncellemiştim. minecrafta bakıyım belki olmuştur dedim. sonuç hala aynı.
6- Format atılmıştı virüsten dolayı (windows 8) hala aynı. (2 ay sonra windows 7 ye çevirdim, tekrar denedim sonuç hala aynı)

bilgisayarın özellikleri:
8GB Ram
600GB SSD
İntel Core i5 3.40 Ghz hız
Nvidia geforce Gt555M ekran kartı 2GB
Windows 7 64-bit ultimate

Bu bilgisayar (dizüstü) tüm oyunları rahatça kaldırırken sadece minecraftta kasması çok garip

kardeşimin bilgisayarı daha düşük özellikte ve onda hiç kasmıyor. anlamadım böyle işi :/

NovaEdge

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Windows Görev Yöneticisini açin. işlemlerden bulmanız gereken dosya jawaw.exe dosyasidir. sonrasın'da jawaw.exe dosyasina sağ tıklayin. öncelik ata'dan
yüksegi Seçin.Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra size uyarı olarak yöneltilen bir pencere çıkacaktır.İşlemlerin önceliğini değiştirmeniz halinde sistem kararsız kalabilir diye bir uyarı çıktığı zaman oradan önceliği değiştir sekmesine basarak çözüm işlemini bitirelim artık kasmadan oynayabilirsiniz.

MustafaAlkan

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecrafta fazla ram vermeyi dene.
Minecraft launcherden edit profile de en alttakine tik koy 2 veya 3 gb ram ver .

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Zorinkun

Blaze Yokedici
En iyi cevaplar
4
Bilgisayar özelliklerin gayet iyi. Oyunun kastığına ben de şaşırdım doğrusu. RAM ver diyen arkadaşlar RAM'dan kaynaklanmaz. Biliyorum Minecraft sadece RAM istiyor fakat ne kadar fazla RAM verirseniz o kadar fazla kasar. Nedeni de; RAM verdiğiniz zaman chunklar daha hızlı yüklenir. Ve bilgisayarı yorar. O yüzden fazla RAM = kasma. @batinreiz111 arkadaşımızın dediğini yaparsan sorunun gider diye düşünüyorum.

Lykentos

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Windows Görev Yöneticisini açin. işlemlerden bulmanız gereken dosya jawaw.exe dosyasidir. sonrasın'da jawaw.exe dosyasina sağ tıklayin. öncelik ata'dan
yüksegi Seçin.Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra size uyarı olarak yöneltilen bir pencere çıkacaktır.İşlemlerin önceliğini değiştirmeniz halinde sistem kararsız kalabilir diye bir uyarı çıktığı zaman oradan önceliği değiştir sekmesine basarak çözüm işlemini bitirelim artık kasmadan oynayabilirsiniz.
Erişim Engellendi dedi.[DOUBLEPOST=1399313514,1399036905][/DOUBLEPOST]Kardeş dediğini yaptım ama hala kasıyor. hiçbir şey değişmedi.

NovaEdge

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi Bilgisayarinizdaki Ara Kismina ConfigureJava Yazin Ve Tiklayin. Sonra Seçeneklerden Java'yi Seçip View Diyin. Runtime Parameters Kismina Bilgisayariniz Kac GB İse Oraya Sunu Yazin.
-Xmx512m | 512MB memory for the Java.
-Xmx1024m | 1GB memory for the Java.
-Xmx2048m | 2GB memory for the Java.
-Xmx3072m | 3GB memory for the Java.
Örnek:
2GB İse Runtime Parameters Bosluguna -Xmx2048m Yazin Minecraft Kasmaz.

Lykentos

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi Bilgisayarinizdaki Ara Kismina ConfigureJava Yazin Ve Tiklayin. Sonra Seçeneklerden Java'yi Seçip View Diyin. Runtime Parameters Kismina Bilgisayariniz Kac GB İse Oraya Sunu Yazin.
-Xmx512m | 512MB memory for the Java.
-Xmx1024m | 1GB memory for the Java.
-Xmx2048m | 2GB memory for the Java.
-Xmx3072m | 3GB memory for the Java.
Örnek:
2GB İse Runtime Parameters Bosluguna -Xmx2048m Yazin Minecraft Kasmaz.
dediğiini yaptım ama hiçbir değişiklik yok.
Gökyüzüne bakıyorum 70fps imleci yere indiriyorum 10fps bu nasıl iş anlamadım.

Lykentos

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
beyler bunun hiç çözümü yokmu ya ? benim arkadaşta da var aynı sorun. Ne denediysek yaptık olmuyor.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Laptop olduğunu söylemişsin acaba hangi grafik işlemcisini kullanıyorsun işlemcininkini mi? Yoksa ayrı ekran kartını mı?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
razer game booster dene ayarla ayarlarını işe yarıyor.. ama bi eski bi de yeni sürümü var yenisinin türkçe desteği yok dikkat et..

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar özelliklerin gayet iyi. Oyunun kastığına ben de şaşırdım doğrusu. RAM ver diyen arkadaşlar RAM'dan kaynaklanmaz. Biliyorum Minecraft sadece RAM istiyor fakat ne kadar fazla RAM verirseniz o kadar fazla kasar. Nedeni de; RAM verdiğiniz zaman chunklar daha hızlı yüklenir. Ve bilgisayarı yorar. O yüzden fazla RAM = kasma. @batinreiz111 arkadaşımızın dediğini yaparsan sorunun gider diye düşünüyorum.
He... yani 50mb ram verelim ki bilgisayar yorulmasın...