Minecraft Bambu Nedir

Mugetsu42

Create a Different World
Mesajlar
100
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
177
Puanları
580


cscfw8541e.jpg



Minecraft Bambu Nedir

Merhaba değerli Forum'un değerli üyeleri. Bitki bilimleri dersinde değiliz bugün. Minecraft'a 1.14 sürümü ile gelen bambunun ne olduğunu öğrenmeye geldik. Başlayalım.


Bambu Nedir

Buğdaygiller familyasının bir üyesidir. Tropikal bölgelerde sık rastlanmakta olup 38 metreye kadar... Şaka şaka. Bambu, Minecraft'ın 1.14 sürümü ile gelen yeniliklerden bir tanesi olma vasfını taşıyan Minecraft eşyalarındandır. Görüntü ve yetişme biçimi olarak Minecraft'ın ilk sürümünden beri olan şeker kamışından biraz farklı.


Bambu Ne İşe Yarar

Minecraft'a yine 1.14 sürümünde gelen pandalardan haberiniz vardır. Yoksa da artık var. Pandaları besleyebilmeniz ve çiftleştirebilmenize olanak sağlayan bir şeye ihtiyaç vardı. Nedir o? Bambu. Bambuyu kullanarak pandaları çiftleştirip onları yok olmaktan kurtarabilirsiniz :)

Not: Pandaların anlatıldığı konuyu forumumuzda bulabilirsiniz.

Bambunun işlevi panda çiftleştirmekle sınırlı değildir. Bambu size craft yaparken de gereken bir eşyadır. Bambu ile iskele isimli yeni Minecraft eşyasını craft edebilirsiniz. İskeleden çok kısa bahsedeceğim. İskele, size çeşiti bölgelerde çalışma ve yaşam alanı sunan bir eşyadır. İsekele ile çok yükseğe bir platform yaptıysanız yukarı çıkmak için yine iskeleyi kullanabilirsiniz. İskele yapmak için size 6 bambu ve 1 ip gerekiyor. Çalışma masasına tıkladıktan sonra bambuların üçünü sol tarafa alt alta, üçünü sağ tarafa alt alta koyuyorsunuz. İpi de ortanın üstüne koyunca 6 adet iskele elde etmiş oluyorsunuz.


download.png



Bambuyu kullanabileceğiniz bir yer daha var. O da fırın. Bambuyu kömür niyetine kullanarak birşeyler pişirebilmeniz mümkün ancak pişirme konusunda kömürü tavsiye ederim. Bunun sebebi bambunun çok çabuk tükeniyor olması. Bir kömür ile bir bambudan kat kat daha fazla eşya pişirebilirsiniz.



pandas-4.jpg



Bambu Nasıl Yetiştirilir

Bambuyu yetiştirmek o kadar basit ki. Eğer bir yerde bir tane bile olsa bambu bulabildiyseniz onu toprağa veya kuma ekerek yetiştirebilirsiniz. Suya ihtiyaç duymadan büyüyecektir ve bir sürü bambunuz olacaktır. Bambuyu kırmak için ona sağlam bir yumruk atmanız yeterlidir. En alttaki bambuyu kırarsanız üsttekilerde aşağıya düşüp envanterinize gelecektir. Bambunun şeker kamışına benzediği kısımda burasıdır. İkisi de uzunlar ve alttakini kırınca hepsi düşer. İkisi de hem kuma hem toprağa ekilebilirler. Farkları ise geri kalan her şey.

Not: Bambuyu çapaladığınız toprağın üstüne koyamazsınız.

Not: Bambuyu kemik tozu ile hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

Not: Bambuyu bulabilmek için kendizi fazla yormanıza gerek yok. birçok yerde bulunuyor.



Bambu İle XP Farmı

Bambu ve kaktüs farmını birleştirip, hazırladığınız sisteme bir de fırın eklerseniz farmdan çıkan kaktüsler ve bambular huniler sayesinde fırına gelir. Bambu, kaktüsü pişirerek yeşil boya elde eder. Siz de o boyayı fırından alıp xp kazanırsınız.

Bir önceki konumu okumak için > https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-1-14-texture-packler.426136/

Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Takipte kalın :)
İyi Forumlar.
 


Son düzenleme:

Üst