Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
519
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
376
Puanları
830

indir (7).png



Minecraft Aternos Server Kurma

Bugün N'apıyoruz ?
Bugün Minecraft'ın sahip olduğu geniş kitlesinin nedeni olan çevrimiçi sunuculardan bir tanesini de beraber biz ücretsiz bir şekilde kuracağız. Siz de başkalarının sunucusunda oynamaktan sıkıldıysanız, bu işi en iyi ben yaparım diyorsanız lütfen okumaya devam ediniz!

Bilgilendirme
Bizim bugün kuracağımız sunucuyu yaparken kullanacağımız, destek alacağımız site "Aternos" adlı bir hosting şirketi. Bu şirketten ücretsiz olarak sunucu sahip olmanızı sağlıyor. Üstelik kurduğunuz sistem ve sunucuya giren oyuncuya bağlı olarak sistem özellikleri de gelişiyor. Yalnız bazı şartlar var tabii. Örneğin sunucuda belli aralıklarla kontrol mesajları geliyor. Bu mesajlar geldiğinde sunucuda değilseniz sunucunuz kapanıyor.
aternos.org/go/

1.Adım Yukarıdaki "Aternos Site Link" yazan butona tıklayıp çıkan linki tarayıcımızda aratarak siteyi açıyoruz.
2.Adım Site açılınca kocaman bir şekilde yazan "Create your server" butonuna tıklıyoruz.
3.Adım Username kısmına kullanıcı adı yazıyoruz (Hesabınızın kullanıcı adı olacak) ve gizlilik politikasını kabul ettiğimizi onaylıyoruz. (Next butonunun hemen üstünde)
4.Adım "Next" butonuna tıklayıp önümüze gelen pencereden e-posta ve şifremizi belirliyoruz. (Dilerseniz google veya facebook ile de üye olabilirsiniz)
5.Adım "Start Your Server" ibaresi bulunan butona tıklıyoruz. Sağ üstteki kalem simgesine tıklayarak sunucu ayarlarını yapabilirsiniz. (Tavsiyen, ayarları sunucu kurulunca yapınız)
6.Adım "Start" yazan butona basıyoruz, "Yes I accept Eula" butonuna tıklıyoruz ve son olarak "Okey" yazan butona tıklıyoruz.
Ufak Bir Not: Sizi bu adımdan sonra sıraya alacaklardır sıranız gelince sunucunuz kurulmuş olacaktır.



Sunucu Kurulduktan Sonra Ayarlar

Sunucuyu kurmak en kolay kısımdı. Şimdi soldaki ''sidebar'' dediğimiz alandan ayarları yapacağız. Sakın unutmayın sunucunuzda bir süre çevrim içi kalmazsanız sunucu kapanacaktır!

Server
Bu kısımda karşımıza sunucunun ana ayarlarını yapacağımız önemli kısım çıkıyor. En üstte yazan sunucumuzun ip'sidir. Genelde şu şekilde olur, kullanıcı adınız.aternos.me
Bu yazan ip'yi kopyalayıp sunucuya doğrudan bağlan yerine yazıp ''enter'' tuşuna basmanız sunucuya girmek için yeterli olacaktır.
Sunucu ana ayarlarını yapmak için sunucu ip'sinin hemen yanındaki kalem butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Tıkladığınızda sizi karşılayacak olan ayarlardan bazılarına gelin beraber bakalım.

Slots: Maksimum girebilecek oyuncu sayısı.
Gamemode: Oyuna girdiğinde oyuncuların oyun modu.
Difficulty: Oyunun zorluk derecesi.
Whitelist: Bunu açarsanız sadece belirlediğiniz kişiler sunucuya girebilir.
Cracked: Bunu açarsanız sunucuya premium olmayan minecraft kullanıcıları da girebilir.
PvP: Bunu kapatırsanız sunucuda birbirinize vuramazsınız.
Achievements: Eğer kapatırsanız tecrübe kazanmanızı engeller.
Commandblocks: Eğer kapatırsanız komut bloklarını engeller. Harita yapanlara önerilmez.
Fly: Eğer kapatırsanız uçamazsınız.
Animals: Kapatırsanız hayvanlar doğmaz
Monsters: Kapatırsanız zararlı yaratıklar doğmaz.
NPCs: Kapatırsanız npc oluşturamazsınız.
Nether: Kapatırsanız cehennem dünyasına gitmek için yapılan portal çalışmaz.
Spawn Protection: Doğduğunuz alandan kaç çapında bir koruma olmasını istiyorsanız ona ayarlayın.
Resource Pack URL: Sunucuya girdiğinde doku paketi yüklemesini istiyorsanız o doku paketinin indirme linki.
Sunucuya girerken yazılan ip'yi de buradan değiştiriyoruz. ''kullanıcı adınız''.aternos.me yazan kısmın hemen yanındaki kalem butonuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Console
Konsol diye adlandırdığımız kısım. Buradan sunucuya komutlar gönderebilirsiniz. Örneğin ''op oyun adınız'' yazarak sunucuda kendinize yetki verebilirsiniz.
Bu kısımda fazla anlatılacak bir şey yok plugin hatalarının vb. göründüğü kısım aynı zamanda.

Software
Bu kısım sayesinde sunucu sürümünü belirleyeceğiz. Buraya tıklıyoruz. Daha sonra Craftbukkit ya da Spigot'u seçip kendimize uygun olan sürümün bulunduğu butona tıklıyoruz. Açılan pencerede kocaman bir şekilde sol üstte yazan "Install" butonuna tıklıyoruz. İşlem tamam.

Players
Bu kısımda da yukarıda server kısmında anlattığımız whitelist kısmına kişi ekleyebiliyoruz. İsim yazıp + butonuna basmamız yeterli. Biliyorum bir de sağ tarafta op kısmı gözünüze çarptı bu çok tehlikeli bir kısımdır buraya kendi kullanıcı adınızı yazıp + butonuna basmaktan başka hiçbir şey yapmayın. Yoksa sunucunuzu çökertebilirler.

Files
Bu kısımdan plugin yükleyebilirsiniz ya da bazı sunucu ayarlarını değiştirebilirsiniz. Eğer daha bu işlerde acemi iseniz bu kısmı pek ellemeyiniz. Ama yok ben biliyorum derseniz oradaki + butonu ile dosya ekleyebilirsiniz.

Plugins
Bu kısımdan oradaki listelenen pluginleri hızlıca sunucuya kurabilir ya da plugin hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

World
Bu kısım sayesinde sunucuya dünya ekleyip dünya değiştirebilirsiniz. (Genel Ağ'da Multiverse-Core adlı plugine göz atınız)

Backup
Bu kısım sayesinde sunucunuzda istenmeyen bir şey yaşandığında ya da bir hata olduğunda sitenin otomatik aldığı yedeğe geri dönüş sağlayabilirsiniz. Bu kısımın çalışması için google drive hesabına bağlamış olmanız gerekir sunucuyu.

Özetlemek Gerekirse
Sunucunuzu kurdunuz ve güzel güzel oynuyorsunuz. Fakat şans işte bu konuda da benim anlatmadığım bir problemle karşılaştınız. Ne mi yapmanız lazım ?
Eğer İngilizceniz iyi ise Aternos'un sol üstünde yer alan Home kısmından "Visit Our Help Center" ya da "Join our discord" butonuna tıklayın. Eehh, benim İngilizcem derdimi anlatacak kadar. Derdin ne ? İngilizce bilmiyorum. Şeklinde bir durum sizde de varsa konunun hemen altına sorunu yazarsanız yardımcı olabiliriz.

Teşekkür Ederim

 


FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Çok güzel bir konu. Detaylı anlatmışsın, sunucu kurmak isteyen arkadaşlara yardımcı olacağını düşünüyorum.
 

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Bilgilendirici bir konu olmuş @SarpE, çok teşekkür ederiz. Aternos, ücretsiz hizmete sağlamasına rağmen gayet yeterli imkanlar sunmuş. Bu arada artık Aternos sunucular için bu kategori kullanılabilir hale geldi: Minecraft Aternos Sunucuları.
 

xxresulxxaykanxx

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
20
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
50
Arkadaşlar İyi Hoşta Ben Aternosa Mail attım cevap geldi benim mesajım şöyleydi lütfen aternosa ftp özelliği ekleyin plugin paketi yükleyebılelım seklınde idi bana gelen cevap maalesef bu mumkun değil zararlı dosyalar yüzünden özelliği getiremıyoruz gibi bir şey ah keşke aternosa plugin paketi yüklenilse
 

Üst